جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

صفاشهر

تاریخ بروزرسانی :
۲۷ مهر ۱۳۹۳

صفاشهر شهری است در بخش مرکزی شهرستان خرم‌بید استان فارس در جنوب ایران.

موقعیت جغرافیایی

صفاشهر در فاصله ۱۸۵ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و از ترکیب خرمی ودهبید تشکیل شده است. ارتفاع آن از سطح دریا حدود ۲۳۲۴ متر است.

صفاشهرمرکز شهرستان خرم بید است از جمله روستاهای این شهرستان، قشلاق، مشکان، دلونظر، قلعه میرزا، انارک، قلعه بامداد (علی‌آباد کوشک)، ناصرآباد، بنگشت، شیرین آباد، دادنجان، قاضیان، دنیچه‌خیر، شهیدآباد، قصریعقوب، هنشک ، کولی کش ، دشت مرغاب و مظفرآباد است این شهرستان درمحدوده جاده اصلی اصفهان شیراز قراردارد.

آب‌وهوا

صفا شهر دارای آب‌وهوای سرد و خشک است. گردنهٔ کولی‌کش که در مسیر مسافرانی که از اصفهان، یا یزد به شیراز می‌روند قرار دارد، در زمستان برف‌گیر است و دمای هوای آن گاه به ۳۵- هم می‌رسد.
زبان

زبان نخست مردم صفاشهر فارسی است. و نیمه‌ای از آنها ترکی نیز صحبت می‌کنند.
جمعیت

جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۰، برابر با ۵۰۲۵۲ نفر است، که در ۱۳۵۸۱ خانواده قرار دارند. از این تعداد جمعیت ۲۵۳۵۲ نفر مرد و ۲۵۰۰۰ نفر زن می‌باشند که از این تعداد تعداد۱۱۲۷۹ خانوار، با جمعیت ۴۱۸۸۳ نفر در شهرهای صفاشهر و قادرآباد و ۲۳۰۲ خانوار با جمعیت ۸۳۶۹ نفر در روستاهای شهرستان زندگی می‌کنند. جمعیت شهرستان نسبت به سرشماری سال ۱۳۸۵ تعداد ۴۸۷۱ نفر افزایش داشته است که ناشی از رشد طبیعی جمعیت و مهاجرت ازشهرهای هم جوار به واسطه شرایط مطلوب اشتغال و خدمات رسانی بهتر می‌باشد. بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵، ۱۰۸۶۳ نفر (اغلب برای به دست آوردن کار) به این شهر مهاجرت کرده‌اند.
مذهب

مردم صفاشهر همگی مسلمان شیعه هستند، در گذشته درصدی از مردم دردهبید از آئین بهایی بودند، که پس از انقلاب ۱۳۵۷ مجبور شدند از این شهر نقل مکان دهند و به شهرهای بزرگتر بروند. عده‌ای از آنها هم دین خود را عوض کرده و مسلمان شدند.
معادن

صفاشهر دارای ذخایر معدنی مرمریت کرم رنگ و سیلیس می‌باشد. از جمله معادن مرمریت می‌توان به معادن حسن‌آباد، ثمین، کره‌ای، انگورک، چاه مرغی، کوه سفید، آشفته، دانشور و … اشاره کرد.
آثار باستانی

این شهر دارای چند اثرِ باستانی از جمله تل خاکی، کاروانسرایی قاجاریه، امام زاده شهدا (که به نگین صفاشهرمعروف است ودر مستند زیبای نفسهای بلند زمین ساخته آقای ولد بیگی این امامزاده به زیبایی به تصویرکشیده شده است) ، تل جنگی وتپه‌های تاریخی فرآب و خرمه که قدمت هزاران ساله دارند، تپه‌های تاریخی مشکان-قصر یعقوب، قلعه قدیمی پرواب (حسینقلی خان) قلعه ناصر آباد است.
تفریحگاهها

جاهای تفریحی شهر صفاشهر می‌توان به قصریقوب و کاریزک و و مناطق کوهستانی بکر این شهرستان (نظیر:بیدستان، قصر یعقوب، کوه عظمت، قلعه گرگی، غار دیو از دورهٔ ساسانیان، کاروانسرای شهید آباد، چشمه بناب، چشمه گردآب و تپه‌های باستانی خرمه، منزل قدیمی بامداد، خرسال، و…) می‌توان اشاره کرد.

emamzade ebrahim صفاشهر

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 10 میانگین: 3.1]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • افسون احمدي

    تمام خاطرات خوش كودكيم خلاصه شده در قلعه ناصر اباد و خانهايي كه ديگر اثري از اثارش نيست دهبيد زيباي من
    صداي باد توي شاخههاي درختان بيد و سنجد
    يادش بخير

    ۲۹ خرداد, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    از نظر آب و هوایی زمستونا آب و هوای سرد و به شدت خشکی داره تابستونا خیلی گرم میشه

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • محمدمهدی طیبی خرمی

    باسلام صفاشهر ازجمله شهرهای زیبا آرام وامن استان فارس میباشد واز چیزهای جالب ان میتوان به شب نشینی های اقوام به دوردیگ حلیم وقورمه اشاره داشت هرچند دیگه کمتر دیده میشود اما بازم دارای جذابت خود هست

    ۸ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حسین فخرآبادی

    درود بر تمامیه صفاشهری ها از جمله مردم و قوم بخش ناصر آباد
    طایفه رنجبر

    ۶ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • فردین

    صفا شهر زیبا….شهر عشق و احساس زندگی . هنوز به صفا شهر نرفتم اما مطمینم که اونجا از دنیا میرم . همیشه در خاطرم می مونی صفاشهر .

    ۲۷ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    یکی از سرد ترین شهر های استان فارس.ما یکی از روزای سخت زندگیمون رو اینجا وقتی ماشینمون خراب شده بود گذروندیم.هوا منفی ۸ درجه بود و منجمد شدیم.

    ۲۷ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • جابرساریخانی خرمی

    سلام اقای حیدری زحمت بکش سرگذشتمونم بنویس از کجا بوده چی شده امدیم صفاشهر ازچه تیره ای هستیم کلاسرگذشته پدریمونم بگو مرسی

    ۲۳ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • ساریخانی

    اری درود بر جابر حیدری فرد بدر میراث فرهنگی خرم بید

    ۳۰ فروردین, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
  • مسعودی

    سلام بر جابر حیدری فرد بزرگ استاد صفاشهر شناسی

    ۲۷ مهر, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *