رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۵ آبان ۱۳۹۸

شهر گلزار

لینک این مطلب کپی شد!

شهر گلزار یا همان قریة العرب دهتازیان شهری است در حدود ۵۹ کیلومتری شهرستان بردسیر شهری دورافتاده با مردمان اصیل و مهمان نواز که به نام شهر گلزار معروف شده که در پیشگاه صاحبنظران بهشت گمشده استان کرمان می باشد .گلزار، بهشت گمشده کویر است، سبز جامه‌ای بر قامت باشکوه طبیعت و تابلویی چشم نواز و دلفریب با قلم نقاش چیره دست عالم هستی و شهری زیبا، باصفا و تاریخی . باغ های سیب و گلابی در دو سوی مسیر جاده بیننده را محو تماشا می‌کند‌، طبیعت دراین فصل از سال، یکی از زیباترین چهره‌های خود را به نمایش گذاشته‌، ‌انواع درختان میوه با رنگ‌های پاییزی جلوه خاصی را به این مناطق افزوده که چشم هر بیننده‌ای را مبهوت خود می‌کند.

با همت بلند و صادقانه دستان پرتوان مسئولین و مردم در حد توان به اماکن زیارتی، سیاحتی، تاریخی، آبشار اردیگان و سایر جاذبه های دیدنی و عموم ظرفیت ها، پتانسیل و قابلیت های خدادادی این منطقه تلاش قابل توجهی گردیده که برای استفاده و بهره برداری به معرفی آنها می پردازم: جمعیت شهر حدود ۱۲۰۰۰ نفر وسعت شهر ۳۳۰ هکتا ر- دارای ۸۲ آبادی – موقعیت اقلیمی چهار فصل – وجود ۱۲۰۰ هکتار باغات میوه جات ممتاز – دشت زیبای ریواس به وسعت ۳۰ کیلومترمربع – وجود کارخانه کمپوت سازی – دارا بودن آثار تاریخی، مناره سلجوقی، شیروئیه، مسجد جامع، مسجد حسینخانی، آسیاب آبی، دارقاضی، باغ چهل کره، خانه های فرمانفرما – اماکن زیارتی، آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع)، گذرگاه امیرالمومنین(ع)، بقعه شیخ هارون، شاه مراد – سایت گردشگری با قنوات دائمی و جاری در طول سال – آبشار اردیگان بلندترین منطقه مسکونی ایران با ارتفاع ۳۳۰۰ متر از دریا – کوه هزار با هزاران گیاه دارویی – آبگرم با خاصیت های درمانی

 شهر گلزار

سایت گردشگری این شهر با قنوات دائمی و جاری در طول سال منظره‌های تماشایی خاص خود دارد که چشم هر بیننده‌ای را مبهوت خود می‌کند و پذیرای مهمانان نوروزی است .

قلعه گلزار (قلعه قریةالعرب)، آسیاب آبی گلزار که مربوط به دوران قاجار است، مناره گلزار، و مسجد جامع گلزار از دورهٔ سلجوقی که در مرکز شهر گلزار قرار دارد از دیدنی‌های این شهر هستند.

گلزار از مناطق اصلی تولید فرش شهری (در تقابل با فرش عشایری) در منطقه کرمان است.
باغ های منطقه کوهستانی گلزار، یکی از منابع مهم درآمد مردم است و درخت‌های میوه سیب و گلابی در کنار درختان سربلند سپیدار و چنار، کوچه و برزن گلزار را به کوچه باغ های منحصر به فردی تبدیل کرده است.وجود درختان سیب، انواع گلابی، زردآلو و آلبالو در باغ های گلزار زیبایی دوچندانی را به هنگام به محصول نشستن می آفرینند که گویی بهشتی در دل کویر رخ می نماید و آب گوارا و خنک چشمه‌های گلزار طراوت را در فضا ایجاد کرده است.سایه درختان و زیبایی‌های آنها در چهار فصل سال در کوچه باغ‌های این منطقه، چشم هر مسافر تازه وارد را به خود جلب می‌کند.درختان سر به فلک کشیده از انواع میوه‌ها و درختان کهنسال چندین هزار ساله نظیر گردو، چنار و درختانی نظیر بید مجنون مناظر بسیار زیبا و دلفریبی را در اینجا پدید آورده و استاد و نقاش چیره دست طبیعت تابلوی زیبایی را در این بخش آفریده که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

میوه‎های مختلفی از جمله هلو، انگور، شلیل، گیلاس، آلبالو و سیب در گلزار وجود دارد، اما در صدر همه این نوع میوه‌ها، سیب و گلابی گلزار از میوه های پر طرفدار این شهر است.از فصل بهار میوه‎های مختلف در گلزار شکوفه می‎زند و در تابستان این میوه‎ها از درختان برداشت می‎شود که هر کدام از کیفیت خاصی برخوردار هستند.همزمان با آغاز هفته گردشگری چهارمین جشنواره سیب و گلابی گلزار بردسیر ۵ مهرماه جاری در محل این منطقه گردشگری برگزار می‌شود.
این جشنواره سیب و گلابی با هدف معرفی قابلیت‌های کشاورزی و گردشگری منطقه گلزار شهرستان بردسیر برگزار می‌شود.

این شهر یک ناحیهٔ صنعتی، سد انحرافی و ۱۲ کیلومتر کانال آب دارد.طرح آبرسانی از گلزار به شهر کرمان که یکی از مهم‌ترین طرح‌های زیربنایی آبرسانی جنوب شرق ایران بوده‌است.شمس الدین سعید، شمس الدین، سعید از فامیل‌های معروف آن هستند. ابراهیم آباد “ابرام آباد”، کثیر آباد، آتشون، دربیدویه، درکهنویه از توابع آن است.

گلزار شهر گلزار

 شهر گلزار

           
 

نظر کاربران :

  • محمد

    سلام
    عاااالیییی
    حتما بیاین خیلی جاهای قشنگی داره.

    ۳۱ مرداد, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • هخامنش سعیدی

    ۶مین جشنواره ی سیب ۳۱ مرداد و ۱ شهریور ۹۸ برگزار می شود

    ۳۰ مرداد, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • مهیسا مرادی

    سلام اونجا موبایل انتن میده..من همسرم تو قریه العرب سرباز کسی اطلاع نداره از اینجا و سربازی ادنجا چطوره

    ۳ اردیبهشت, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • ابوالفضل مکی

      دستت درد نکنه میگی موبایل آنتن میده تمام اپراتورها با اینترنت LTE جواب میده

      ۲۹ اردیبهشت, ۱۳۹۹
  • سید محمد حسینی

    جای خیلی زیباییه, بهتون پیشنهاد میکنم حتما یه سر برید خیلی خوب بود

    ۷ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سجاد

    سلام. دنبال اطلاعات تاریخی شیرسنگی شهر گلزار هستم ممنون میشوم راهنمایی فرمایید
    ایمیل اندرلاین هست.

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • حجت

    سلام جناب سعید واقعا کامل ارائه نمودی و وبلاگ قشنگی به نمایش گذاشتی

    ۲۷ اسفند, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
    • حجت

      با سلام و ادب ممنونم

      ۲۷ اسفند, ۱۳۹۴
  • عادل

    سپهرآنلاین: گلزار، بهشت گمشده کویر است، سبز جامه اى بر قامت باشکوه طبیعت و تابلویى چشم نواز و دلفریب با قلم نقاش چیره دست عالم هستى و شهری زیبا، باصفا و تاریخى در ۶۰ کیلومتری استان کرمان .

    گلزار در هر فصل و هر روزی و شبی ، منظره های تماشایی خاص خود دارد ، باغ های سیب و گلابی در دوسوی مسیر جاده بیننده را محو تماشا می کند ، طبیعت دراین فصل از سال، یکی از زیباترین چهره های خود را به نمایش گذاشته ، انواع درختان میوه با رنگهای پاییزی جلوه خاصی را به این مناطق افزوده که چشم هر بیننده ای را مبهوت خود می نماید.

    جمعیت این شهر حدود ۱۲۰۰۰ نفر وسعت شهر ۳۳۰ هکتار است، با موقعیت اقلیمی چهار فصل و وجود ۱۲۰۰ هکتار باغات میوه جات ممتاز، با دشت زیبای ریواس به وسعت ۳۰ کیلومترمربع و وجود کارخانه کمپوت سازی ، آثار تاریخی همچون مناره سلجوقی، شیروئیه، مسجد جامع، مسجد حسینخانی، آسیاب آبی، دارقاضی، باغ چهل کره، خانه های فرمانفرما و اماکن زیارتی چون آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع)، گذرگاه امیرالمومنین(ع)، بقعه شیخ هارون، شاه مراد .

    باغ های منطقه کوهستانی گلزار، یکی از منابع مهم درآمد مردم است و درختهای میوه سیب و گلابی در کنار درختان سربلند سپیدار و چنار، کوچه و برزن گلزار را به کوچه باغ های منحصر به فردی تبدیل کرده است.

    وجود درختان سیب، انواع گلابی، زردآلو و آلبالو در باغ های گلزار زیبایی دوچندانی را به هنگام به محصول نشستن می آفرینند که گویی بهشتی در دل کویر رخ می نماید و آب گوارا و خنک چشمه های گلزار طراوت را در فضا ایجاد کرده است.

    سایه درختان و زیباییهای آنها در چهار فصل سال در کوچه باغهای این منطقه، چشم هر مسافر تازه وارد را به خود جلب می نماید .

    درختان سر به فلک کشیده از انواع میوه ها و درختان کهنسال چندین هزار ساله نظیر گردو، چنار و درختانی نظیر بید مجنون مناظر بسیار زیبا و دلفریبی را در اینجا پدید آورده و استاد و نقاش چیره دست طبیعت تابلوی زیبایی را در این بخش آفریده که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

    گلزار به دلیل آب و هوای مناسب و رودهای پرآب و خاک حاصلخیز استعداد ویژه‎ای برای توسعه باغات دارد و همه این ویژگی‎ها به همراه تلاش باغداران میسر می‎شود.

    از فصل بهار میوه‎های مختلف در گلزار شکوفه می‎زند و در تابستان این میوه‎ها از درختان برداشت می‎شود که هر کدام از کیفیت خاصی برخوردار هستند.

    چهارمین جشنواره سیب و گلابی گلزار بردسیر ۵ مهرماه جاری در محل این منطقه گردشگری برگزار می شود.

    این جشنواره سیب و گلابی با هدف معرفی قابلیت‌های کشاورزی و گردشگری منطقه گلزار شهرستان بردسیر برگزار می‌شود.

    برگزاری چند دوره جشنواره سیب و گلابی قبلی تاثیر قابل توجهی بر گردشگری منطقه داشته است، تصریح می کند : جشنواره مذکور ،امسال با همکاری فرمانداری بردسیر،بخشداری گلزار ،اداره عشایری وراه و شهرسازی،منابع طبیعی و… بسیار پررنگ تر از سالهای اخیر برگزار می شود.

    ۱ آذر, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • عادل

    غاز برداشت سیب و گلابی از باغات شهرستان بردسیر
    » سرویس: استان ها – کرمان
    کد خبر: ۹۱۰۷۱۹۱۲۳۷۰
    چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۱ – ۰۹:۴۲
    ۶۶-۸۲.jpg
    شهردار گلزار بردسیر گفت: برداشت سیب قرمز لبنانی و گلابی نطنز از باغ‌های گلزار شهرستان بردسیر آغاز شد.

    علی‌اکبر مهدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، با اعلام اين خبر اظهار کرد: ۲۵۰ هکتار از باغ‌های منطقه گلزار زیر کشت سیب درختی است که ۷ هزار و ۵۰۰ تن تولید سالانه این محصول است.

    وی سطح زیر کشت محصول گلابی منطقه را ۷۵ هکتار دانست و افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری یک ‌هزار و ۷۰۰ تن از این نوع گلابی مرغوب به بازار عرضه شود.

    شهردار گلزار گفت: ۲۰ نوع میوه در باغ‌های این منطقه وجود دارد که سیب و گلابی بخش گلزار با توجه به نوع آب و هوای منطقه از عطر، طعم و رنگ ویژه‌ای برخوردار است.

    مهدی‌نژاد با اشاره به اینکه محصولات بخش گلزار از جمله سیب و گلابی این منطقه به استان‌های همجوار و برخی کشورهای عربی صادر می‌شود، افزود: برداشت سیب و گلابی تا نیمه اول آبان ماه ادامه دارد.

    ۱ آذر, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *