جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

شادگان

تاریخ بروزرسانی :
۲ بهمن ۱۳۹۲

نام پیشین و فارسی شهرستان شادگان «دراک» بوده که اعراب آن را معرب کرده و «دورق» نامیدند. که ظاهرا مرکزآن روستای کنونی مدینه بوده است. دورق یکی از شهرهای قدیم ایران، سابقه تاریخی طولانی داشته که به تدریج ویران شد و از میان رفت. شادگان در دوره ای نیز به نام «فلاحیه» نامیده شده است.در شادگان عبابافی‌و جاجیم بافی رواج دارد. صنایع دستی شادگان هم مانند سایر نقاط این ناحیه از بافت حصیر، بوریا، سبد و امثال آن تشکیل شده و برای تهیه آن از برگ درخت خرما و یا نی های تالا‌ب‌ها استفاده می شود.

مکان های دیدنی و تاریخی

درباره مکان های تاریخی و دیدنی شهرستان شادگان به غیراز تالاب شادگان اطلاعات مستندی در دست نیست.

صنایع و معادن

درباره صنایع و معادن شهرستان شادگان اطلاعات مستندی در دست نیست.

کشاورزی و دام داری

آب و هوای گرم و مرطوب شهرستان شادگان سبب رواج محصولات گرمسیری در این ناحیه شده است. گندم، خرما و برنج از عمده ترین محصولات کشاورزی منطقه به شمار می روند. دامداری نیز در این شهرستان رواج داشته و انواع فرآورده های لبنی و تولیدات دامی مانند لبنیات، پشم و پوست از محصولات دامی این شهرستان می باشد.

مشخصات جغرافیایی

شهرستان شادگان با ۳۱۹۷ کیلومتر مربع مساحت در جنوب باختری استان خوزستان واقع شده و مرکز آن شهرشادگان است. این شهرستان از شمال به شهرستان اهواز، از خاور به شهرستان بندر ماه‌شهر، از باختر به شهرستان خرم‌شهر و از جنوب به شهرستان آبادان محدود می‌شود. شهر شادگان مرکز این شهرستان با ۹/۵ کیلومتر مربع مساحت در ۱۰۸ کیلومتری جنوب اهواز از نظر جغرافیایی بین ۳۰ درجه و ۳۹ دقیقه ی پهنای شمالی و ۴۸ درجه و ۴۰ دقیقه ی درازای خاوری نسبت به نصف النهار گرینویچ قرار دارد. بلندی این شهر از سطح دریا ۵ متر و آب و هوای آن گرم و مرطوب است. دو راه ازشهرستان شادگان به اطراف کشیده شده است:
۱- به سوی شمال باختری به درازای ۲۸ کیلومتر تا دارخوین ( مسیر راه اهواز- آبادان)
۲- به سوی جنوب خاوری به درازای ۱۴ کیلومتر تا خور دورق ( مسیر راه بندر ماهشهر- آبادان). فاصله هوایی این شهرستان تا تهران ۶۱۳ کیلومتر است.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

نام پیشین و فارسی شهرستان شادگان «دراک» بوده که اعراب آن را معرب کرده و «دورق» نامیدند. که ظاهرا مرکزآن روستای کنونی مدینه بوده است. دورق یکی از شهرهای قدیم ایران، سابقه تاریخی طولانی داشته که به تدریج ویران شد و از میان رفت. شادگان در دوره ای نیز به نام «فلاحیه» نامیده شده است. دلایل انتساب این شهر به این نام متفاوت ذکر شده است. برخی این واژه را متشکل از دو بخش «فلا» به معنی دشت و «حیه» به معنی مار دانسته و علت آن را وجود مارهای بزرگ در این منطقه در گذشته می دانند. برخی نیز بر این باورند که نام فلاحیه از کلمه« فلاح» به معنی کشاورز گرفته شده و چون زمین این منطقه آبرفتی بوده و استعداد کشاورزی آن زیاد است آن را فلاحیه می گویند. از آن جا که ناحیه دورق (شادگان) به صورت جزیره ای است که دور‌تا دور آن را باتلاق، نهرهای بسیار، نخلستان، پوشش گیاهی، جنگل و نی زار فرا گرفته از راهزنان و غارت گران مصون مانده و به محل امنی تبدیل شده است. «دورق»، «سورگ» یا «سرق» نام های قدیمی این منطقه هستند ولی نام باستانی و اولیه شهر، «شادکان» یا «شادگان» بوده که با تصویب فرهنگستان وقت، این شهرستان به نام باستانی خود یعنی «شادگان» نامیده شد.

شادگان 1 شادگان

شادگان 2 شادگان

شادگان 3 شادگان

شادگان شادگان

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 5]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • ماهرخزرایی

    ازتمام هموطنان دعوت مینمایم که ازتالاب شادگان دیدن فرمایید

    ۱۵ تیر, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • ماهرخزرایی

    شادگان تنها شهر ی که مسافرخانه ندارد !چون به شهرمهمان نواز معروف ومسافر رادرخانه خود اسکان میدهند

    ۱۵ تیر, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    تالاب شادگان از زیبا ترین تالاب های ایران هست که مردمان این شهر از این تالاب برکت خدا یعنی ماهی میگیرن و درآمد زایی میکنن

    ۷ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد