رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۵ مرداد ۱۳۹۳

ساوری پلو

لینک این مطلب کپی شد!

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴۰۰ گرم
بلغور گندم ۱۵۰ گرم
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
لپه ۵۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی ۵۰ گرم
عدس ۷۵ گرم
گوشت قیمه ای گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
دارچین ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه و زعفران و روغن یا کره به میزان لازم

طرز تهیه
حبوبات ها رو برای حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت خیس کنید و بعد جداگانه بپزید و آبکش کنید.
بلغور گندم رو هم از قبل خیس کنید و با کمی زردچوبه و مقدار دارچینی که گفته شده, بپزید و بعد آبکش کنید.
پیاز رو خرد کنید و کمی روغن اضافه کنید و با گوشت تفت بدید. وقتی گوشت سرخ شد, زردچوبه و ادویه و فلفل بزنید و روی اون آب بریزید و بذارید تا خوب بپزه و وقتی گوشت پخت, نمک گوشت رو هم اندازه کنید.
برنج رو که از قبل خیس کردید رو به روش آبکش یا کته آماده کنید. فقط ۲ تا ۳ دقیقه آخر پخت برنج, رشته پلویی خرد شده رو اضافه کنید و نمک هم بریزید و در اواخر هم بلغور رو اضافه کنید و مخلوط کنید و آبکش کنید یا اینکه در حالت کته, باید تو این مرحله دیگه آب اضافی برنج کشیده شده باشه.
اگر برنج رو به حالت کته درست میکنید که تمام حبوبات رو هم در اواخر تموم شدن آب برنج به قابلمه اضافه کنید و مخلوط کنید و یادتون باشه که حتما روغن هم اضافه کنید تا رشته پلویی به برنج نچسبه! اگر هم در حالت آبکش هست که در آبکش با هم مخلوط کنید.
کف قابلمه ته دیگ مورد نظر رو بذارید و پلو رو لایه لایه با گوشت های پخته توی قابلمه بریزید و کمی کره رو آب کنید و روی پلو بدید و اجازه بدید تا پلو دم بیاد و بعد با زعفران روی پلو رو تزیین کنید و میل کنید.

***نکات
*اصلیت این غذا بیرجندی است!
*بیرجندی ها گندم رو با آب میپزند, بعد آسیاب میکنند تا بلغور بشه. این بلغور رو ساوَری میگن!
*ساو به معنی “خرده ریزه” یا ” ریزه ریزه” است که اون رو از کلمه ساوَری از ترکی مغولی به معنی “باج” که به عنوان هدیه و پیشکش یا به ازاء خدمت از مردم هست, گرفته اند.

IMG_3379 ساوری پلو

           
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    حبوباتش زاده ولی فکر کنم خوشمزه باشه میشه لپه رو از غذا حذف کرد

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    این غذا با مرغ هم درست میکنن من در بیرجند در هتل با مرغ خوردم و خیلی هم خوشمزه بود.با دوغ محلی بیرجندی

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    فقط گندم مزه غذا را بد نمی کند؟ برنج و گندم با هم سنخیتی ندارن بیشتر شبیه زرشک‌پلو شده!

    ۹ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *