رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲ شهریور ۱۳۹۵

روستای کاسوا

لینک این مطلب کپی شد!

کاسوا روستایی در بخش خلجستان از توابع قم ، روستایی شهید پرور ، زیبا ، خوش آب و هوا و دوست داشتنی ، در دامنه های کوهپایه های غرب قم می باشد . حضور در کاسوا شما را از تمام دغدغه های دنیا خلاص می کند و با استشمام هوای تازه می توانید روح و روان خود را آرامشی همیشگی ببخشید . کاسوا روستایی در بخش خلجستان از توابع قم ، روستایی شهید پرور ، زیبا ، خوش آب و هوا و دوست داشتنی ، در دامنه های کوهپایه های غرب قم می باشد . حضور در کاسوا شما را از تمام دغدغه های دنیا خلاص می کند و با استشمام هوای تازه می توانید روح و روان خود را آرامشی همیشگی ببخشید . روستایی با جمعیت ۱۵۰ نفر- ۶۷ خانوار که اغلب روستائیان مسن و افراد سالخورده هستند و اکثر جوانها هم به علت نبود کار و شغل مناسب مهاجرت کرده و در شهرهای اطراف محله قم ساکن شدند و البته جدیداً افرادی که ساکن شهرهای اطراف بودند وبه دلیل اینکه بازنشسته شده اند بازگشت به روستا را آغاز کردند و تمایل دارند به زادگاهاشان برگردند. و غربت دوری از روستا را در پایان عمر به همنشینی با گل و هوای لطیف هموار نمایند. موقعیت روستا کوهستانی است- فاصله روستا با دهستان ۶ کیلومتر با بخش حدود ۶۰ کیلومتر با مرکز شهر قم حدود ۸۰ کیلومتر فاصله دارد و اغلب محصولات روستا که باغی است مثل: گردو، فندق، توت، بادام ؛که توت این منطقه از مرغوبترین محصولات روستا به شمار می رود و طرفداران زیادی نیز دارد. اهالی روستا دام و طیور نیز به صورت سنتی پرورش می دهند و از شیر و ماست آن نیز برای استفاده خود و اطرافیان استفاده می کنند. در چند سال اخیر زنبور داری و تولید عسل نیز در روستا راه اندازی شده است البته لازم به ذکر است از قدیم مردم روستا کندو های سنتی (سبدی) داشته اند .

کاسوا در دهخدا

کاسوا. [ کاس ْ ] (اِخ ) دهی جزء دهستان وزواءبخش دستجرد شهرستان قم ، واقع در ۲۱هزارگزی شمال باختر دستجرد، ۶هزارگزی راه عمومی قاهان . در کوهستان و سردسیر است و ۹۳۱ تن سکنه دارد. محصول آن غلات و بنشن و میوه جات و شغل اهالی زراعت و تخت کشی است . مزرعه ٔ ییلاق جزو این ده است . دبستان و ۱۳ امام زاده و راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۱ ص ۱۷۳.

کاسپ‌ها یا کاسیت ها :

قومی ساکن ایران شمالی و مرکزی که قبل از آریایی ها در این سرزمین فرهنگ و تمدن درخشانی پدید آوردند و حتی بیش از پانصد سال بر کشور متمدن بابل حکمرانی کردند. کاشی یا کاسی و با تلفظی دیگر، کاشیت و کاسیت نام دیگر این قوم است که اسامی شهرهای کاشان، کاشمر و کشوین یا کژین یا قزوین کنونی و بسیاری از نام های شهر ها و روستا ها با تلفظ هایی مشابه یا متفاوت همچون کاشک در حومه سبزوار، کاشانک نزدیک تهران، کاشگان در خرقان قزوین، کاشانتو جنب شهر صحنه کرمانشاهان، کاستان در جنوب غربی کاشمر، کاسمند در حومه آمل، کاسان در اطراف فومن، کاسکان هم در نزدیکی بیرجند و هم در جوار کازرون، کاسوا در دستجرد حوالی قم، یادگاری از دوران حضور آنهاست.کاسپین نامی است که مأخذ از کاسیوم لاتینی است و چنانکه گفتیم در زبان های اروپایی و از آنجا در تمام جهان رایج شده است و تنها کشورهای عربی مستثنی به شمار می روند که همان نام آشنای و قدیمی قزوین را هنوز بکار می برند.

a424341617274102a روستای کاسوا

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *