رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۵ آبان ۱۳۹۵

روستای فوشازده

لینک این مطلب کپی شد!

روستای فوشازده در ۱۵ کیلومتری شهرستان آستانه اشرفیه واقع شده است.

این روستا در حدود ۸۰۰ نفر سکنه دارد که شغل اصلی مردم کشاورزی می باشد.

فوشازده دهی است از بخش رودبنه در شهرستان استانه اشرفیه که دارای ۶۲۵ تن سکنه است . آب آن از

شعبه ٔ سالارجو و سفیدرود و محصول عمده اش برنج ، کنف ، ابریشم و مرغابی است

بقعه آقا سید حمید (ع) در روستای فوشازده واقع شده است. به اعتقاد اهالی، وی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) می باشد.

این بقعه در محوطه ای به مساحت ده هزار متر مربع واقع شده و در حیاط آن درختان آزاد با قدمت ۷۰۰ ساله وجود دارند که نشان از قدمت تاریخی این بقعه شریف است. وجود یک درخت بلوط با قدمت ۵۰۰ ساله که در شرق بقعه واقع شده منظره ای ویژه در فصول بهار و تابستان به آن می بخشد .

شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت در ایام عزاداری ماه های محرم، صفر و رمضان با تشکیل هیات های عزاداری سینه زنی و زنجیر زنی از روستا های اطراف و اکناف این روستا به فوشازده می آیند تا در کنار بقعه متبرکه آقا سید حمید(ع) به عزاداری بپردازند. مراسم علم بندی از مراسم های دیرین و سنتی مردم گیلان است که هنوز هم در شب اول محرم در روستای فوشازده و در جوار این بقعه نورانی برگزار می شود.

علاوه بر ایام مذهبی صحن محوطه حرم آقا سید حمید در فصول بهار و تابستان در شبهای جمعه شاهد حضور خانواده هایی از همین روستا و روستاهای اطراف است که بصورت دسته جمعی به تفریح می پردازند و با آوردن غذاهایی متنوع، شبی خوش را در جوار این مکان شریف می گذرانند.

هر ساله مشتاقان بسیاری از نقاط دور و نزدیک کشور به گرد این حرم شریف جمع می شوند تا با توسل به این امامزاده واجب الاحترام رفع حاجات مشروعه خود را از یگانه دادار هستی بخش طلب کنند.

قدمت روستا:

۱- وجود درختان دور حرم آقا سید حمید(ع) ، با دارا بودن قطری بالغ بر هفت متر ، که کارشناسان میراث فرهنگی عمر درخت را قریب به ۷۰۰سال تخمین زده اند، خود دلیل بر سکنی گزیده افراد و کشت این درختان چنار به تعداد محدود در گذشته های دور است.

۲- وجود زمین مزروعی به مساحت حدود ۱۵۰۰متر مربع که با حفر یک یا دو متری زمین آن میتوان به آثار و نشانه های گلی و خشتی دست یافت که حکایت از رونق اقتصادی منطقه در گذشته های دور دارد و نشان دهنده ی قدیمی بودن روستا میباشد.

۳-دلایل تحلیلی که استاد محمد مهدی فقیه جلالی {بحرالعلوم گیلانی}در جلد اول کتاب سیمای کوچان در مورد وجه تسمیه ی روستای فوشازده ارائه مینماید به فرض صحت که تاریخ ۸۱۲ ه.ق را ذکر کرده قدمت این روستا را حدود هفت قرن بیان میدارد.

درباره وجه تسمیه و قدمت این روستا میتوان از مزار موجود در آن ، این جهت را معلوم کرد . بقعه فوشازده مدفن فقیه حامد اشکوری از فقهای بنام قرن نهم هجری است که بعدها به تخفیف حمید خوانده شده و او را به امام موسی کاظم(ع) منتسب داشته اند. به طور حتم فوشازده که لفظ صحیح آن پوشازده یا پوشال زده است حکایت از پوشش و آتش زدن شی یا شخصی در مکانی خاص دارد دارد، یعنی کسی یا شخصی را به وسیله شیی پوشش داده و او را آتش زده اند کما اینکه این مطلب از لحاظ تاریخی نیز ثابت شده و اینجا محل آتش زدن یا از رودخانه بیرون آوردن فقیه حامد اشکوری است که به دست سربازان مهدی کیا در سال ۸۱۲ ه.ق به طرز فجیعی به قتل رسید او را اول در کوب و بوریا پیچیده و نفت ریخته و سوزاندند و سپس جسدش را در رودخانه شیم رود انداخته اند تا اینکه در این منطقه اهالی او را گرفته و دفن نموده اند. بنابراین فوشازده همان پوشازده به قضیه پوشش دادن فقیه حامد اشکوری و آتش زدن او برمیگردد و قدمت این روستا باید حدود هفت قرن باشد.

46234409 روستای فوشازده

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *