جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای رزجرد

تاریخ بروزرسانی :
۲۸ فروردین ۱۳۹۹

روستای رزجرد در ۲۱ کیلومتری شمال شرقی شهر قزوین و در مسیر جاده الموت واقع شده‌است. گردشگران و بازدیدکنندگان قلعه الموت و دریاچه اوان از این روستا می گذرند.مردم رزجرد تات‌ زبانند و این روستا در ابتدای سال هشتاد و پنج با جمعیتی حدود ۱۸۹۰ نفر در قالب ۴۸۴ خانوار یکی از پرجمعیت‌ترین روستاهای استان قزوین به شمار می‌رود.
نام این روستا در زبان محلی ززی‌یَرد نامیده می‌شود. نام این روستا در ابتدا یزدگرد بوده اما پس از ورود اسلام به ایران و معرب شدن نام آن به یزدجرد تغییر یافت و پس از گذشت زمان به رزگرد تغییر نام یافت و پس از آن نام فعلی آن که رزجرد می‌باشد جای خود را ثابت کرد.

 

روستای رزجرد 1 scaled روستای رزجرد

جاهای دیدنی روستای رزجرد

آبشار ورچر
باغچه سراهای باباشفیع، غزل، رسپینا، پردیس، بیشه و …
کوه یخبند
هفت چشمه
چشمه اولی کرو
قلعه سنگرود

در اکثر کتابهی تاریخی که به نوعی به روستای رزجرد اشاره شده است، وجود قلعه ی بنام سنگرود را در این روستا متذکر شده اند.از جمله این کتب، می توان به کتاب «سرزمین قزوین» نوشته دکتر پرویز ورجاوند، اشاره کرد که قلعه سنگرود ر این گونه معرفی می کند.

«در شمال قریه رزگرد که در ناحیه کوهستانی شمال قزوین قرار دارد و از دهات دهستان کوهپیه به شمار میرود بر فراز قله کوه آثاری از بناهی ویرانه سنگی به چشم میخورد که باحتمال یک قرارگاه و یا یک قلعه نظامی بوده است. بدبختانه در این محل دزدان عتیقه دست به کاوشهی غیر مجاز زده اند و سخت آثار مزبور را در هم ساخته اند. در پی کوه رودخانه ی بنام سنگرود و یا پلنگ دره واقع است که بر روی تپه مرتفع کنار آن نیز آثاری از معماری که باحتمال یک چهار طاقی دوره ساسانی است وجود دارد.»
اما نکته ی که بسیار قابل تأمل است این است که در روستای رزجرد آثار دیوارهی کهن و باستانی در دو محل جغرافیایی متفاوت وجود دارد که حداقل پنج الی شش کیلومتر با یکدیگر فاصله دارند.یکی در فاصله یک کیلومتری شمال روستا که به نام قلعه شناخته می شود که در قسمت قلعه به معرفی آن می پردازیم.اما دیگری در پنج کیلومتری شرق روستا قرار دارد و مطمئناً قلعه سنگرود در ینجا بوده است چرا که اهالی روستا هنوز این منطقه را قاله سنگه رو می نامند.

قلعه

بر بلندی کوه قلعه، آثاری از بناهی ویرانه سنگی به چشم می‌خورد که با توجه به موقعیت آن، احتمالاً یک قرارگاه و یا یک قلعه نظامی بوده است.فاصله این قلعه تا روستا یک کیلومتر است که در شمال روستا قرار دارد و بری رسیدن به آن می بیست از داخل روستا گذشت.



جشمه رو ( هفت چشمه)

جشمه رو یا همان هفت چشمه (در نقشه های رسمی هفت چشمه درج می شود) یکی از مناطق دیدنی رزجرد است.جشمه رو متشکل از چشمه های فراوانی بوده که پس از لوله کشی آب آشامیدنی روستا، کلیه چشمه های آن به یکدیگر متصل شده و اکنون آب به ندرت از آن خارج می شود.از ویژگی های این منطقه فراوانی درختان چنار است که آب و هوای دلپذیری در سایه سار آنها میزبان گردشگران است.

پس دز 

پس دز احتمالاً همان پس دژ (پشت قلعه) بوده است که بر اثر گذشت زمان اینک به این نام خوانده می شود، چرا که این منطقه در پشت کوه قلعه قرار دارد.منطقه ای است سر سبز و محصور بین کوه ها در فاصله سه کیلومتری شمال رزجرد که در آنجا می توان انواع درختان را از جمله گردو، زرآلو، بادام، فندق، تبریزی، شال، بید، ون و … یافت.

تیمون چال

تیمون چال یا تومون چال سرچشمه رودخانه آبشار  است که در فاصله یک کیلومتری شمال آبشار ورچر  قرار دارد.

چشمه اولیک رو 
چشمه اولیک رو  یکی از سرچشمه های پر آب و دائمی نه تنها روستای رزجرد بلکه اطراف قزوین است.با توجه به موقعیت کوهستانی آن از انظار مردم و طبیعت دوستان دور مانده است. البته کوهنوردان از آب گوارا و هوای دل انگیز آن بی نصیب نمانده اند.این چشمه در فاصله سه کیلومتری شمال غربی رزجرد و پشت کوه قلعه و یک کیلومتری شرق منطقه پس دز  با آبی گوارا و سرد، محصور بین درختان چنار و صخره های عظیم قرار دارد که اهالی آن را اولیک رو می نامند.

امامزاده محمد (ع)

این امامزاده (ع) داخل روستا و در حد فاصل محله های دشته خرمن و سنگه لاق (سنگلاخ) قرار دارد که به تازگی از سوی اداره اوقاف قزوین، ساختمان آن بازسازی شده است.

امامزاده ابراهیم (ع)

این امامزاده (ع) در خارج روستا و در فاصله دو و نیم کیلومتری شرق روستا و در دامنه کوه امامزاده قرار دارد.

33678 روستای رزجرد

 

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 5 میانگین: 3.2]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • رمضان خوئینی

    سلام
    رمضان خوئینی هستم اهل روستای رزجرد، اگه میشه عکس دومی رو از این صفحه حذف کنید. اون عکس روستای رزجرد نیست
    سپاس

    ۶ اسفند, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • اسلوب

      با سلام و تشکر از شما تصویر دوم حذف شد ممنون

      ۲۸ فروردین, ۱۳۹۹

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *