دوپیازه آلو غذای محلی شیراز است. در لهجه شیرازی، آلو به معنای سیب زمینی است.
مواد لازم:
سیب زمینی (آلو)
پیاز داغ
گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی
نمک، ادویه، روغن
طرز تهیه:
سیب زمینی را آبپز کرده، بعد از پختن پوست آن را کنده به قطعات کوچک خرد میکنید و با پیاز داغ و گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی مخلوط نموده به آن نمک و ادویه زده درکمی روغن تفت میدهید. این خوراک ساده را با نان مصرف کنید. در دو پیازه میتوان از گوشت خرد کرده یا چرخ شده و قارچ و دمبل (دنبلان زمینی truffle ) و (قارچ یا دمبلان زمینی truffle ) امثال آن استفاده کرد.
نکته: در صورت تمایل بعنوان تزیین روی آن کمی گشنیز خرد شده بریزید. میتوانید سیب زمینی را خام با روغن تفت دهید و بعد مراحل بعدی را انجام دهید.
نظر کاربران :
در تهران مشابه اين غذا پخت و پياز هست البته با سيب زميني پوره شده
این غذا خیلی خوشمزه هست اما مدلی که من تو شیراز خوردم با رب گوجه درست نشده بود و همون رنگ سیبزمینی داشت.خیلی غذای معروفیه تو شیراز
دو پیازه آلو ک یه غذای راحت و مخصوص شیرازه.. ولی ما اصلا گوجه یا رب داخلش نمیریزیم. فک میکنم این دستوری ک گذاشتین ایراد داره
سلام دوپیازه شیرازی طبق اموزش شما نیست وفاقد گوجه و رب است وبا گوشت گوسفندی تهیه میشود
سلام دوست عزیز دوپیازه الو والو توش هیچ وخت گوشت نبوده. ای شمو اصالتا شیییرازی باشی باید بدونوسی:)بعدم حالو یه مدل دیگه هم داره که بهش رب نمیزنن ولی بجاش دنبل یا شمبلیله اضاف میکنن و تو فصل بهار میخورن:)