خورشت کنگر کرمانشاه یکی از غذاهای خوشمزه محلی کرمانشاه میباشد. غذایی که در میان مردم کرمانشاه جایگاه ویژهای داشته و معمولاٌ همراه با برنج سرو میشود. لازم به ذکر است که گیاه بهاره کنگر بسیار لذیذ بوده و سرشار از ویتامینهای مختلف میباشد. بخش مورد استفاده این گیاه، ساقه آن بوده که پس از جدا کردن تیغها و تفت در روغن میتواند برای طبخ خورشتی خوشمزه استفاده گردد. در این مقاله، دستور پخت این خورشت فوقالعاده را برای شما بیان میکنیم تا بتوانید در منزل آن را تهیه کرده و از عطر و طعم دلچسب آن نهایت لذت را ببرید.
مواد لازم :
گوشت گوساله: ۴۰۰ گرم.
پیاز داغ: ۲ قاشق سوپخوری.
کنگر: ۲/۱ پیمانه.
ریواس: ۲ پیمانه.
نعناع و جعفری: ۲ پیمانه( ۱ و ۲/۱ پیمانه جعفری- ۲/۱ پیمانه نعناع).
گوجهسبز: ۱ پیمانه.
روغن: به میزان لازم.
نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم.
طرز تهیه خورشت کنگر
ابتدا کنگرها را بعد از تمیز کردن و جدا کردن تیغهایشان به خوبی شسته و در اندازههای مناسبی خرد کنید. ریواسها را نیز پوست گرفته و به قطعههای دو سانتی متری درآورید. سپس، گوشت را در قابلمهای به همراه مقداری روغن تا زمان تغییر رنگ تفت دهید. در مرحله بعد، پیاز را به همراه کمی زردچوبه به گوشت اضافه کنید. کمی آب را به طوری که کاملاٌ روی مواد را بگیرد، داخل قابلمه بریزید. سپس، در آن را گذاشته و اجازه دهید تا گوشت بپزد. جعفری و نعناع خرد شده را به همراه کنگر در کمی روغن سرخ کرده و آنها را به گوشت پخته شده اضافه کنید. در این زمان، بگذارید تا سبزیها همراه با گوشت جوشیده و خورشت به اصطلاح جا بیفتد. بعد از نیم ساعت، گوجهسبز را نیز به همراه نمک و فلفل داخل غذا بریزید. در ده دقیقه آخر پخت، ریواسهای خرد شده را نیز اضافه و بعد از طی این مدت شعله را خاموش کرده و غذا را در ظرف مورد نظر بکشید. امیدوارم از سرو این غذای خوشمزه در کنار اعضای خانواده و عزیزانتان نهایت لذت را ببرید.علاوه بر جاذبه های تاریخی کرمانشاه در سفر به این استان پیشنهاد می کنیم از غذاهای بی نظیر کرمانشاه هم لذت ببرید.
نظر کاربران :
این غذا رو بخاطر وجود کنگر در منطقه غرب این خورشت در فصل بهار بسیار مرسومه.
تهیه کنگر نیاز به حوصله مهارت و یک میخ بلند فلزی یا چوبی داره که ریشه گیاه کنگر رو بتونید از زیر خاک خارج کنید.
بسیار لذیذ و کمی شبیه خورشت کرفس میشه
از غرب به عراق؟
استان ایلام رو به این بزرگی
با سلام و تشکر از شما متن اصلاح شد.
خورشت خیلی خوشمزه ای هستش ولی موقعه تمیز کردن حواستون به خارهاش باشه خیلی خطریه
خورشت کنگر و ما هم درست میکنیم فقط ریواس داخلش نمیکنیم خیلی لذیذ و خوشمزه است بسیار ویتامین داره
ما این غذا رو در رستوران هتل سفارش دادیم و خیلی راضی بودیم.البته یک مقدار چرب تر از این چیزی که شما تو عکس گذاشتین بود ولی خوب خوشمزه و سنگین بود
ما شیرازیا خورشت کنگر درست می کنیم. فقط ریواس و گوجه سبز داخلش نمی کنیم ولی دستور پخت جفتش یکیه