رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۵ شهریور ۱۳۹۶

خورشت ترشه‌واش گیلان

اشتراک گذاری

غذاهای معروف گیلانی از دیرباز با عطر و طعم خاصشان طرفداران پروپاقرص زیادی در سراسر ایران بزرگ داشته‌اند. غذاهایی وسوسه‌انگیز که با چاشنی‌ها و سبزیجات معطر محلی پخته شده و گردشگران را به سمت خود جذب می‌کنند. واقعاٌ حیف است که زمان سفر به این منطقه از غذاهای سنتی و محلی آن غافل شویم. با رفتن به این خطه سرسبز از کشور و چشیدن طعم استثنایی غذاهایی مانند خورشت آلو، خورشت سیر انار، نازخاتون و غیره خود را به مهمانی طعم‌ها دعوت کنید. خورشت ترشه‌واش یکی از این غذاهاست که به دست بانوان قابل و کدبانوی گیلانی طبخ شده و جایگاه ویژه‌ای در میان اهالی باصفا و خونگرم شمال کشور دارد. در این پست سعی دارم دستور پخت این غذای فوق‌العاده خوشمزه را برای شما ذکر کنم تا بتوانید آن را در منزل تهیه کرده و در کنار خانواده محترم نوش‌جان بفرمایید.
مواد اولیه:
بادمجان: ۵ عدد متوسط.
گوشت مرغ بدون استخوان: ۴۵۰ گرم.
پیاز: ۱ عدد.
رب آلوچه: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری.
نمک، زردچوبه، فلفل و روغن: به میزان لازم.
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری.
گوجه‌فرنگی: ۵ عدد.
سبزی محلی مخصوص ( شامل ترشک، سیر، نعناع، ترشه‌واش محلی، چوچاق): ۱ کیلوگرم.
برای شروع، بادمجان‌ها را بعد از پوست کندن و گذاشتن در آب و نمک سرخ کنید. سپس، سبزی‌ها را خرد کرده و به همراه پیاز رنده شده و مقداری روغن کمی تفت دهید. در این زمان، مرتب آن‌ها را به هم بزنید تا ته نگرفته و سبزی‌ها نسوزند. مرغ را در ماهی‌تابه‌ای جداگانه کاملاٌ سرخ کرده و به همراه پیاز زردچوبه، نمک و فلفل به سبزی‌ها اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، بادمجان‌های سرخ شده را به غذا افزوده و پس از ریختن دو لیوان آب اجازه دهید تا مرغ‌ها نیم‌پز شوند. پس از طی این مدت، رب آلوچه و رب انار را هم افزوده و بگذارید تا غذا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد. پنج عدد گوجه را نیز برش زده و بعد از سرخ کردن در اواخر پخت به غذا اضافه کنید. در این جا، غذا را پیوسته هم بزنید تا بادمجان‌ها کاملاٌ له شده و طعم همه مواد به خورد مرغ برود. این غذای عالی و بی‌نهایت خوشمزه را به همراه برنج نوش جان کنید.
نکته:
در صورت عدم دسترسی به سبزی‌های محلی گیلان، امکان استفاده از سبزی‌های معطر برای شما وجود دارد.

 خورشت ترشه‌واش گیلان

 خورشت ترشه‌واش گیلان

 خورشت ترشه‌واش گیلان

 خورشت ترشه‌واش گیلان

 خورشت ترشه‌واش گیلان

           
 

نظر کاربران :

  • مهرنوش زاده رفیع

    این غذا رو هیچ جوری نمیتونید ازش بگذرید و باید امتحان کرد. یادتون باشه طعم و عطر واقعی این غذا بخاطر گوشت اردک و مرغابی و سبزیهای موجود در شمال ایرانه پس حتما در سفرتون به شمال

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    نگم براتونننن خیلی خوشمزه بود یه طعم خاص و عالی داشت که هرچی میخوردم سیر نمیشدم

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    خیلی طعم خورست ترشه واش رو دوست داشتم.بوی خیلی خوبی میداد و مرغ هم به خوبی پخته بود.فکر نمیکردم به این خوشمزگی باشه

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نسترن حبیب الهی

    یک خورشت خوشمزه و لذیذ گیلانی که سبزی معطرش در کنار بادمجان و مرغ به این خورشت طعم عالی داده .

    ۱۷ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *