جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

خانه فخرالملوک (رستوران سنتی نان و نمک)

تاریخ بروزرسانی :
۲۴ فروردین ۱۳۹۶

این خونه، یه بنای قاجاریه که بیشتر از ۱۲۰ سال قدمت داره و صاحب اصلیش میرزا محمود وزیر بوده. میرزا محمود، اواخر دوره ناصرالدین شاه به وزارت منصوب میشه و تو دوره های مظفرالدین شاه و محمدشاه قاجار، وزیر ابنیه و علوم بوده. دو تا دختر هم داشته به اسمهای فخرالملوک و نیرالملوک که هر دوشون تو این خونه بزرگ میشن.
فخرالملوک با یه روحانی به اسم جعفر خدیور محسنی اراکی ازدواج می کنه و سالها تو این خونه می مونه. پسرشون محمدرضا تو همین خونه بزرگ میشه و بعدها میشه جراح مغز و اعصاب و مهاجرت می کنه آمریکا.
خونه بعد از فوت پدر و مادر، متروک می مونه و تبدیل میشه به زباله دونی تا اینکه خانم بهره مند که خیلی علاقه داشته میراث گذشته رو حفظ کنه، سال ۷۴ خونه رو از ورثه می خره و سال ۸۸ هم خونه در فهرست آثار ملی ثبت میشه.
تازه از این موقع است که مرمت خونه شروع میشه و تبدیل میشه به سفره خونه سنتی و سال ۹۱ هم افتتاح میشه.
ساختمون، یه حیاط کوچیک و جمع و جور داره و یه حوض آبی وسطش. یه شاه نشین داره که پر آیینه کاری و گچ بری و مقرنس کاری های واقعاً زیباست. سقفش هم آیینه کاری و گچبری قشنگی داره. اتاق شاه نشین قبلاً ارسی داشته، اما چون حسابی داغون شده بوده، به جاش درهای شیشه ای نصب می کنن. این ساختمون یه اتاق گوشواره، بالکن، پشت بام و سرداب هم داره.

آدرس :تهران – تهران خیابان امیرکبیر، خیابان جاویدی، پلاک ۱۱۴

1780 خانه فخرالملوک (رستوران سنتی نان و نمک)

1781 خانه فخرالملوک (رستوران سنتی نان و نمک)

1782 خانه فخرالملوک (رستوران سنتی نان و نمک)

1783 خانه فخرالملوک (رستوران سنتی نان و نمک)

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • علی دارویی

    با سلام، مکان بسیار زیبا بود با رسیدگی بیشتر بهتر خواهد شد، وضعیت تهویه بسیار بد بود و ما در تابستان شر شر عرق میریختیم و میز مقابل کانال کولر از قبل رزرو شده بود، غذا بسیار معمولی اما قیمت بالا بود، ماست را داخل کاسه مسی آوردند بسیار تلخ بود به دلیل اینکه بین ماست و مس؛ فعل و انفعالات شیمیایی صورت گرفته و مواد قلیایی و اسیدی میشوند. به عنوان دوستدار میراث فرهنگی خواهان رسیدگی بیشتر به بنا و پرورش بیشتر خدمتکاران و طبخ غذای بهتر میباشم، با تشکر از مدیریت.

    ۴ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • فرشته

    با سلام
    من بسیار به مکان های با معماری تاریخی علاقمند و حساس هستم و افسوس می خورم که خیلی از اینها از بین رفته اند بازسازی نشده اند. اینکه خانه ی فخرالملوک در آن خیابان و محله ی تاریخی تهران حفظ شده و به صورت رستوران درآمده جای شکر دارد که صاحبان باذوق و دلسوز آن انجا را تبدیل به آپارتمان بی قواره نکرده اند که شاید البته برایشان سود بیشتری داشت
    ولی جای تاسف است که ما برای خیلی از کارها آموزش نمی بینیم و یا فکر می کنیم بلدیم و آموزش لازم نیست. یکی از این کارها که من به عنوان یک تور لیدر طبیعت گرد و حساس به تاریخ و فرهنگ بسیار می بینیم عدم ناهماهنگی چشم آزار در فضاهای رستوران های سنتی است. حال از تجربه ی امشبم از رستوران نان و نمک فخرالملوک می گوییم. علاقمند بودم که این مکان را ببینم. حقیقتا عکس همیشه گول زننده است و تجربه ی واقعی چیز دیگر. این خانه باید تمیزتر و چشمگیر تر و اصطلاحا مهمان نواز تر از این مدیریت شود. انگار که مدتها بود آب و جارو نشده بود. پرسنل های این چنین مکان های لااقل باید کمی آموزش ببیند برخورد با مشتری و ظاهر آراسته و مناسب. نه عرق از سر و رویشان چنان جاری باشد که فکر کنی الان در شربتی که برایت آورد عرق هایش چکه کند. کسی باید باشد تا اینها را لحظه به لحظه چک کند. آشپزشان طفلکی انگار انجا تمرین اشپزی کرده بود و طعم غذا بسیار معمولی که می شد آن را در هر جای معمولی دیگری نیز تجربه کرد و تجربه ی کباب نگینی با سوپی که منجر به دل پیچه ای اینجانب گردید. این که پرسنل به جای این که خوش امد گویی مهمانان باشند- مهمانانی که در لحظه ورود سرگردان بودند که کجا باید بروند و بنشینند دارند دعواهای خود را بلند بلند جلوی ما که ساعتها وقت صرف کردیم که مثلا شب تعطیل خود را کمی خوش بگذارنیم انجام می دهند. خلاصه ی اصلا رنگ و بوی از حرفه ای بودن در این مکان متاسفانه ندیدم. بار آخرم هست. حالا می خواهید هر دلیلی بیاورید. بدبختی اینجاست که تا اسمی پیدا می کنند و مشتری دیگر احترام به مشتری به کلی فراموش می شود. دوست عزیز بد نیست کمی آموزش مهمان داری – رستوران داری- مشتری مداری استاندارد را بگذرانید و صرفا به استخدام نیروهای ارزان بسنده نکنید. با امید بهبودی

    ۱۹ مرداد, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مسعود

    ما روز گذشته ۹۷.۰۱.۲۲ به اینجا رفتیم جای بسیار جالب با دکوری سنتی وزیبا وغذاهای خوشمزه واقعا عالی با پرسنل خوب بود با تشکر از مدیریت مجموعه

    ۲۳ فروردین, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • احسان عرب

    با سلام و عرض ادب
    بنده عرب صاحب رستوران نان و نمك
    متاسفانه بنده به علت مشغله ي كاري مديريت رستوران را به يكي از دوستانم سپرده بودم ولي به علت عدم رضايت مشتريان گرامي هم اكنون به اتفاق همسرم كه مديريت رستوران را به عهده دارند و با سرآشپز حرفه اي و پرسنل مجرب در خدمت هموطنان عزيز هستيم
    مديريت رستوران آماده شنيدن هرگونه انتقاد و پيشنهادي از شما عزيزان ميباشد
    در صورت تمايل با شماره هاي ذيل تماس بگيريد
    ٣٣٥٤٠٨٩١-٣٣٥٤٤٠٠١-٠٩١٢٨٨٨٢٠٣٥

    ۲۳ فروردین, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • افسانه

    من دی ۹۵ رفتم اینجا، و اصلا شبیه کامنتایی که گذاشته شده نیست! اتفاقا خیلی تمیز و باصفا، پرسنل خوب، کیفیت غذا هم خیلی خوب، ما یه روز خوب داشتیم اینجا و حتما دوباره هم میریم. فقط جای پارک سخت گیر میاد.

    ۱۱ دی, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
  • نهال

    کاش این مکان به زیبایی عکسها بود
    یه خانه کوچیک نه چندان تمیز و مرتب, کیفیت غذا و قیمت اصلا همخوانی نداره و با توجه به غذای ارائه شده که سرد و کاملا بی کیفیت بود بسیار گرون, برخورد کارکنان غیر حرفه ای و در کل برای تعداد ۱۱ نفره ما جایی بود که هرگز به کسی توصیه نمیکنیم و خودمون هم تکرارش نمیکنیم

    ۴ آذر, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
  • هلن

    حیف این خونه به این زیبایی،،،،همه جا کثیف،کیفیت غذا افتضاح،واقعا یک بار برای همیشه بود،،،

    ۱۰ شهریور, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *