جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

تالاب آلاگل

تاریخ بروزرسانی :
۷ دی ۱۳۹۷

تالاب آلاگل در شرق جاده آق قلا به اینچه برون واقع گردیده که مساحت آن در زمان پرآبی به ۲۵۰۰ هکتار می رسد . این تالاب همانند تالاب های آجی گل و آلماگل از رودخانه مرزی اترک و زهکشهای طبیعی تامین می شود . محیط های پیرامونی تالاب با پوشش نی و جگن و درختچه های گز پوشیده شده است . بستر قالب دراکثر نقاط پوشیده از پوشش سبز جلبک می باشد . هر ساله در فصل مهاجرت هزاران پرنده به این تالاب و دیگر تالاب های استان می آیند که از انواع قو – فلامینگو – اردک – پرستو – قازها می توان نام برد

این تالاب به دلیل قابلیت و اهمیت بین المللی که دارد از لحاظ اکوسیستم طبیعی و اکوسیستم آبی قابل استفاده برای گردشگران و علاقمندان ورزش های آبی – ماهی گیری و … می باشد

با وجود نوسان سطح آب در سال های خشک، این تالاب کاملاٌ خشک نمیشود. ارتفاع تالاب از سطح دریا منفی ۶ است . (شش متر پایین تر از سطح آبهای آزاد) و متوسط عمق آن در حدود ۲ متر است. آب این تالاب مانند سایر تالاب های این منطقه از رودخانه اترک و زهکش های طبیعی و نهرهای شور به نام های”سامان” و “شورجه” تأمین می شود

پرندگان : تالاب بین المللی آلاگل پذیرای پرندگان مهاجر در زمستا ن است که جوجه آوری نیز می کنند. تا کنون ۸۵ گونه پرنده شامل ۱۹ گونه بومی و ۶۶ گونه مهاجر در تالاب ها ی آلاگل ، آجی گل ، آلما گل شناسایی شده است. از پرندگان مهاجر ۱۴ گونه آن عبوری بوده و بقیه زمستان گذرانی می کنند و یا در تابستان جوجه آور هستند .

برخی پرندگان مشاهده شده در تالاب آلاگل عبارتند از: فلامینگو ، غاز پیشانی سفید ، پلیکان سفید ، پلیکان پاخاکستری ، قوی گنگ ، قوی فریاد کش ، انواع کشیم ها ، بو تیمار های کوچک ، سلیم ها و پرستو ها .

گیاهان تالاب بین المللی آلاگل یا در حاشیه تالاب قرار دارند نظیر ” گز ” و یا ریشه در آب دارند نظیر لوئی . تلفیق این دو، چشم انداز های بسیار شگفت انگیزی را در این تالاب بوجود آورده است. از گونه های گیاهی تالاب می توان به گونه های زیر اشاره داشت :
Carex spجگن – Typha angustifolia لوئی–گرز -Tamarix aphylla شورگز– گز شاهی – Potamogeton pectinatus بارهنگ آبی شانه ای – Phragmites australis نی – Ceratophyllum demersumعلف شاخی غوطه ور – Ranunulus trichophyllus آلاله میوه کرکی- Juncus spp صوف-سازو -Polygonum amphibium هفت بند دوزیست

مخاطرات تالاب بین المللی آلاگل :
شکار قانونی و غیر قانونی مانند تالاب های دیگر کشور از مخاطرات جدی این تالاب است. فصل شکار طبق تقویم اداره محیط ‌زیست از ابتدای پاییز تا پایان زمستان هر سال هفته ای دو روز(چهارشنبه و جمعه) می‌ باشد که عملاٌ بر قانونی بودن کشتار پرندگان به عنوان تفریح و تفنن صحه می گذارد.

جاده کشی از دیگر معضلات جدی گریبانگیر این تالاب است . این جاده کشی ها علاوه بر آنکه مخاطرااتی برای تالاب در بر دارد و به اکوسیستم یکپارچه آن آسیب می زند ، خود نیز به دلیل سیل گیربودن منطقه، بسیار آسیب پذیر است.
احداث سد خاکی در بالادست این تالاب نیز از دیگر مخاطرات این تالاب و تالاب های همجوار آن است.

مجموع این مخاطرات به علاوه تهدید های دیگر، ضمن نابود سازی کارکرد های اصلی و مهم این تالاب که زیان جبران ناپذیری به یک پدیده با اهمیت از جنبه بین المللی، منطقه ای ، ملی ومحلی وارد می سازد، نشان از پایمال کردن تعهد نسبت به پیمان بین المللی تالاب ها دارد.

—————————————————————————————————————————————–
تالاب آلاگل در ۶۰ کیلومتری شمال گنبد کاووس و در شرق جاده آق‌قلا به اینچه‌برون واقع شده است. مساحت آن در زمان پرآبی به ۲۵۰۰ هکتار و عمق آن به ۲/۵ متر می‌رسد. آب این تالاب همانند تالاب‌های آجی‌گل و آلماگل از رودخانه مرزی اترک و زهکشی‌های طبیعی نهرهای شور به نام‌های سامان و شورجه تأمین می‌شود. برخی از نقاط پیرامونی تالاب با نی و جگن و درختچه‌های گز پوشیده شده و بستر آن را در اکثر نقاط، پوشش سبزی از جلبک به‌طور یکنواخت دربر گرفته است. هر ساله در فصل مهاجرت، هزاران پرنده به این تالاب و دیگر تالاب‌های استان آمده و انواع قو، فلامینگو، اردک، پرستوی دریایی، چنگر، غاز، سلیم، کاکائی، بالکان، آبچلیک و … را می‌توان در آن‌جا مشاهده کرد.

تالاب آلاگل2 تالاب آلاگل

تالاب آلاگل5 تالاب آلاگل

تالاب آلاگل6 تالاب آلاگل

تالاب آلاگل7 تالاب آلاگل

تالاب آلاگل تالاب آلاگل

تالاب آلاگل 2 تالاب آلاگل

موقعیت مکانی 13 تالاب آلاگل

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • عمادباباخانی

    در نزدیکی این دریاچه دو گل افشان هم وجود داره که جزو دیدنی ها منطقه حساب میشه
    و در نزدیکی دریاچه یک مجتمع محیط بانی وجود داره که میشه از امکانات رفاهی اونجا استفاده کرد

    ۱۱ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد