رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۷ شهریور ۱۴۰۱

بورانی کدو حلوایی

لینک این مطلب کپی شد!

بورانی کدو حلوایی از غذاهای محلی استان مازندران است.

مواد لازم:

کدو حلوایی
ماست
دارچین
نمک و فلفل

طرز تهیه :

اول کدو رو می‌شوریم بعد برش می دهیم و با کمی آب روی حرارت گذاشته تا خوب بپزد( آب کمی داخل آن بریزید زیرا کدو حلوایی آب زیادی دارد) شعله گاز بسیار پایین باشد تا به اصطلاح ته نگیرد.
با قاشق کدوها را از پوستش جدا کرده و داخل غذاساز بریزید (لزومی نداره حتما” از غذا ساز استفاده کنید چون خود کدو نرم است).
ماست و نمک و فلفل و دارچین رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. می تونید با دارچین تزئین کنید.

نکته ۱: دارچین خیلی نریزید زیرا باعث تیرگی رنگ آن می شود.

نکته ۲: مقدار مواد را با توجه به ذائقه خودتان تنظیم کنید.

بورانی کدو حلوایی

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی با کشک

در این نوع بورانی کدو حلوایی به جای ماست از کشک استفاده می‌شود.

مواد لازم

عدس ۲ پیمانه
کدو حلوایی ۱ کیلوگرم
کشک غلیظ ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری
پیاز ۱ عدد متوسط
پودر نعناع خشک، سیر، روغن به میزان لازم

نکته: عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و سپس بپزید. هنگامی که عدس پخت، آن را داخل صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.

طرز تهیه

ابتدا کدو حلوایی را با مقدار کمی آب بپزید، به طوری که پس از آماده شدن آب نداشته باشد.
اکنون کدو را در غذاساز له کنید، در صورت تمایل از قاشق یا گوشتکوب نیز می‌توانید برای له کردن کدو استفاده کنید، زیرا پس از پختن بافت آن بسیار نرم خواهد شد.
سپس عدس و کدو را با یکدیگر مخلوط کنید.
کشک را نیز به بورانی اضافه نمایید.
پیاز را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید.
سیر را له کرده و سیر داغ تهیه نمایید، در انتها نعناع خشک را اضافه و شعله اجاق گاز را خاموش کنید و بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ شود.
اکنون پیاز، نعناع و سیر را نیز به بورانی اضافه و مخلوط کنید.
بورانی حاضر شده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسبی بکشید و سرو کنید.

بورانی کدو حلوایی

جمع بندی

کدو حلوایی که به نام کدو تنبل نیز آن را می‌شناسیم، برای درمان سرفه مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمام انواع کدو برای پایین آورد تب مفید هستند. همچنین کدو تنبل حاوی مقادیری از آلفا کاروتن، کریپتوگزانتین نیز است، این آنتی اکسیدان‌ها در پیشگیری از سرطان موثر هستند.

علاوه بر این لوتئین و زاگرانتین موجود در این کدو، همانند فیلتری از سلول‌های شبکیه چشم در برابر نور آبی اشعه خورشید محافظت می‌کند. ویتامین A موجود در این گیاه خوراکی به نرم شدن و جوان سازی پوست کمک می‌کند. به علاوه این ماده غذایی مغذی کالری کمی دارد و افرادی که رژیم لاغری دارند، می‌توانند بسته به میزان کالری موجود در رژیم خود از کدو تنبل نیز استفاده کنند.

متاسفانه از این ماده مغذی کمتر در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید با تهیه بورانی کدو حلوایی، آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از خواص کم نظیر آن بهره‌مند شوید. این بورانی به سادگی و در زمان کوتاهی تهیه خواهد شد و مواد اولیه‌ای که به آن نیاز دارید نیز اغلب در خانه موجود است.

علاوه بر این وجود کشک و ماست در این غذا، کلسیم نیز به آن اضافه می‌کند. توجه داشته باشید که در هر دو روش پخت از ادویه‌های گرم استفاده شده است تا طبع این غذا گرم باشد، بنابراین سعی کنید حتما آن‌ها را به کار ببرید تا از میل کردن این بورانی لذت بیشتری ببرید.

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *