رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۷ شهریور ۱۳۹۷

شهر بستان آباد

لینک این مطلب کپی شد!

شهرستان بستان آباد درمحل شهر باستانی وگمشده اوجان بنا شده است. نام اوجان از قرن ششم به بعد در اکثر سفرنامه ها و کتابهای تاریخی آمده است. حمدالله مستوفی در نزهه القلوب می نویسد: آن را بیژن بن گیو بن گودرز ساخت. غازان خان امارتش را تجدید کرد. از سنگ و گچ بارو کشید و شهر اسلام خواند و دارالملک ساخت.

هوایش سرد و آبش از کوه سهند جاری است . حاصلش غله و بقولات بود. میوه‌ او جان از اقلیم سفید چهره و شافعی مذهب اند. فرمانروایان ترکمنان و صفویه مدتها در قصر غازانی در اوجان مجالس عیش و نوش داشتند، اما در روزگار فرمانروایان بعدی آذربایجان حوادث و جنگهای خونین متعددی اوجان را در معرض انهدام و ویرانی قرار داد که امروزه از آن همه آبادانی و زیبایی فقط یک رودخانه و یک دهستان به نام اوجان در جغرافیای آذربایجان باقی مانده است.

جاذبه های طبیعی

غار آغ بولاق
این غار در قسمت جنوبی روستای قره چمن از توابع شهرستان بستان آباد واقع شده و از نوع غارهای استالاکتیت است. عرض دهانة غار حدود ۲ متر است و دسترسی به آن از روستای قره چمن امکان پذیر است

قره چمن

آبگرم بستان آباد

صنایع و معادن

کارخانه های مهم صنعتی این شهرستان را کارخانه های گچ،‌ صابون سازی، شیرینی پزی، پشم ریسی، چوب بری، کش بافی، آرد سازی و اطاق سازی تشکیل می دهند. معدن گچ و کارخانه بزرگ گچ آذربایجان در ۴ کیلومتری شمال باختری بستان آباد قرار گرفته است. هم چنین معادن پوکه آهک ، سنگ، شن و ماسه نیز در حوالی بستان آباد وجود دارند.

کشاورزی و دام داری

آب کافی و هوای مساعد سبب رونق کشاورزی در شهرستان بستان آباد شده است. آب کشاورزی این منطقه از رودها و چشمه ها تامین می شود و محصولات گندم، جو، حبوبات و گیاهان علوفه ای، تره بار، سیب، گلابی، و گردو از جمله عمده ترین محصولات کشاورزی شهرستان بستان آباد به شمار می آیند. دام داری به شیوه ی صنعتی و سنتی در این منطقه رایج است و شامل: پرورش گوسفند، بز، گاو، اسب و کندوی زنبورعسل است.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

نام بستان آباد به دلیل سرسبزی و خرمی این ناحیه به آن داده شده است. بستان در زبان آذری همان بوستان یا باغ معنا می شود و این منطقه به دلیل داشتن باغ های فراوان و خرمی بسیار به نام بستان آباد شهرت یافته است. شهرستان بستان آباد در محل شهر باستانی و گمشده اوجان بنا شده است. نام اوجان از قرن ششم به بعد در بیش تر سفرنامه ها و کتاب های تاریخی آمده است. فرمان روایان ترکمانان و صفویه مدت ها در قصر غازانی در اوجان مجالس طرب داشتند اما در روزگار فرمان روایان بعدی آذربایجان، حوادث و جنگ های خونین متعددی اوجان را در معرض انهدام و ویرانی قرار داد که امروزه از آن همه آبادانی و زیبایی تنها یک رودخانه و یک دهستان به نام اوجان در جغرافیای آذربایجان شرقی باقی مانده است. بستان آباد امروزی که گفته می شود بقایای آن شهر قدیمی است دربرگیرنده شهرها، بخش ها و روستاهای متعددی است و شغل مردمان آن کشاورزی و دام داری است.

مشخصات جغرافیایی

بستان آباد از شهرستان های استان آذربایجان شرقی در درازای خاوری ۴۶ درجه و ۵۰ دقیقه و در پهنای شمالی ۳۷ درجه و ۵۱ دقیقه و ارتفاع ۱۷۴۰ متری از سطح دریا و در ۶۱ کیلومتری جنوب خاوری تبریز و در مسیر عبوری میانه به تبریز قرار گرفته است. آب و هوای بستان آباد؛ نسبتا سرد و خشک است. بستان آباد از شمال به هریس از باختر به تبریز از جنوب به هشترود و از خاور به سراب و میانه محدود است. مسیرهای ارتباطی این شهرستان عبارتند از:
-راهی در مسیر جاده ی اصلی میانه – تبریز به سوی شمال باختری به درازای ۶۱ کیلومتر و به درازای ۱۰۹ کیلومتر به سوی جنوب خاوری تا میانه .
– راهی از شهرستان بستان آباد به سوی خاور تا شهر سراب ایجاد شده که ۷۳ کیلومتر درازا داشته و پس از ۸۲ کیلومتر دیگر به شهر اردبیل می رسد.

bozghoosh-sarab شهر بستان آباد

GhareChaman_1682 شهر بستان آباد

-بولاغ-2 شهر بستان آباد

           
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    اگه آبگرم بستان آباد بری دلت نمیخواد اصلا برگردی, مخصوصا اگه فصل برداشت میوه بری عاشق طعم سیب و گردوی اونجا میشی

    ۵ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفیع

    در سفر به اذربایجان غربی سری هم به آبگرم شهر بستان آباد بزنید خالی از لطف نیست.
    آبگرم معدني بستان آباد با داشتن خاصيت راديواكتيويت نمونه ای کمیاب در کشور ماست. در كشورهاي اروپائي از اين نوع آب ها براي آرام كردن و درمان بسیار از بيماريهاي گوارش و چاقي استفاده مي شه.البته براي درمان بسياري از بيماریها از جمله درد هاي مفصلي و استخواني از قبيل پادرد،كمر درد،سر درد هم خيلي مفيد و موثر دیده شده.

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    اب گرم این شهر منو یاد اب گرم گنو شهر بندرعباس انداخت منتها امکاناتش بسیار ضعیف تر بود،امیدوارم مسئولین تمهیدات لازم رو واسه اب گرم بستان انجام بدن تا هم استفاده از آب گرم راحت تر باشه و هم از نظر بهداشتی بهتر بشه

    ۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • حسن حسن زاده

    ابگرمش خواص درماني دار كه گوگردي از تبريز و ديگر شهر ها براي ابگرم سفر مي كنند و كارخه ذوب اهن

    ۲۶ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *