رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۳۰ آبان ۱۳۹۷

باغ حافظی

لینک این مطلب کپی شد!

این باغ یکی از باغ‌ های تاریخی و زیبای استان است که در روستای سرسبز طزرجان از توابع شهرستان تفت واقع شده و یک رشته قنات در این باغ شالوده آبادی آن را فراهم کرده است. این مجموعه قابلیت آن را دارد که به یک مکان فرهنگی و تفریحی تبدیل شود. باغ های عبدالرحیم خان و رو آب یزد، باغ سلطانی و باغ امیدوار ابرکوه، باغ علی نقی خان تفت و باغ پیر طبس نیز از دیگر باغ‌های تاریخی استان یزد محسوب می شوند که هر ساله گردشگران و مسافران زیادی از آن دیدن می کنند.

نکته قابل اهمیت این که باغ های تاریخی در کنار کارکردشان، حامل فرهنگ معماری ایرانی بوده و از این نظر ویژگی خاصی در مقایسه با دیگر آثار تاریخی دارد و به همین دلیل اگر معرفی این باغ ها مبتنی بر علم و تحقیقات علمی نباشد، شناساندن چهره باغ ایرانی با موفقیت انجام نخواهد شد و غفلت در این امر، اشتباهاتی فاحش را در مرمت آنها به دنبال خواهد داشت.
نکته مهم دیگر درباره‌ این باغها، موضوع نگهداری از آنهاست در حالی که نتیجه برخی بررسی‌ ها نشان می‌دهد که حتی بر روی تعداد بازدیدکنندگان این باغها نیز هیچ کنترلی وجود ندارد.
باغ حافظی طزرجان تفت نیز از جمله باغ‌های تاریخی و زیبایی است که قناتی که در این باغ است شالوده آبادی آن را فراهم کرده است و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یزد سعی دارد تا با مرمت و احیا آن، این اثر ارزشمند را به یک مکان تفریحی و فرهنگی برای گردشگران تبدیل کند.
اجرای کفسازی این مسیراین باغ زیبا با مصالح سنگ، ماسه، سیمان، شن نخودی و با مشارکت دهیاری طزرجان از سوی میراث فرهنگی در سال ۹۰ صورت گرفته است و مصالح بکار رفته در این خانه باغ شامل انواع آجر، خشت خام، سنگ، چوب، گچ و آهک به شمار می رود.
باغ حافظی عمارتی بصورت خانه باغ است که ساختمان آن در ضلع جنوب غربی باغ در سه طبقه احداث شده است و ورودی اصلی خانه در ضلع شمال غربی باغ دارای هشتی ورودی است که بصورت دو طبقه و تزیینات بنا شامل ستون‌های نمای شمالی و تزیینات چوبی سقفها و درب‌ها نمایان است.
طبق اطلاعات درج شده در پرونده ثبتی، این بنا متعلق به دوره قاجاریه و به شماره ۱۵۰۶۰ مورخ ۲۴/۱۲/۸۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

حافظی باغ حافظی

حافظی  باغ حافظی

حافظی  باغ حافظی

           
 

نظر کاربران :

  • حسن حسن زاده

    در حين حال زيبا ولي ساده و دل نشين ديدني و زيبايي درختان چنار

    ۲۷ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • گودرزی

    با عرض سلام .
    با توجه به مطالعات بنده و جستجو در محتویات سایت شما ، توضیحات مربوط به این جاذبه تاریخی نا مربوط و معرف کل اثر نیست .
    امید است اصلاح گردد.

    ۱۹ شهریور, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • اسلوب

      با سلام و تشکر از شما متن اصلاح شد .

      ۳۰ آبان, ۱۳۹۷

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *