رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۳ بهمن ۱۳۹۲

اسکو

لینک این مطلب کپی شد!

اسکو از قدیمی ترین و مهم ترین شهرستان های استان آذربایجان شرقی است. کشاورزی، باغ داری، تهیه و تولید فرآورده های کشاورزی و میوه و خشکبار از مهم ترین منابع درآمدی مردم این ناحیه است. مردم اسکو؛ علاوه بر کشاوزی، باغ داری و دام داری، به کارهای داد و ستد، خدمات دولتی، کارگری و کارمندی نیز اشتغال دارند. ابریشم بافی اسکو؛ از اهمیت فراوانی برخوردار بوده و پارچه های این ناحیه، در میان زنان شاهسون طرف داران بسیاری دارد. دریاچه ارومیه، دره ی زیبای اسکو و روستای تاریخی کندوان شهرستان اسکو را از نظر جاذبه های گردشگری دارای اهمیت کرده است هم چنین مسجدجامع اسکو که مهم ترین بنای معماری – مذهبی منطقه است، در کنار امام زاده ها و گورستان های قدیمی؛ دیگر جاذبه های تاریخی و معماری آذرشهر را تشکیل می دهند.

مکان های دیدنی و تاریخی

دریاچه ارومیه، دره ی اسکو و روستای کندوان به همراه مسجدجامع اسکو از مهم ترین جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان اسکو به شمارمی آیند. امام زاده ها و گورستان های قدیمی نیز از دیگر مکان های دیدنی منطقه محسوب می شوند.

صنایع و معادن

صنایع شهرستان اسکو به دو شکل دستی و کارخانه ای عرضه می شوند. شهرستان اسکو دارای کارخانه های چیت سازی، پتوبافی، نایلون سازی، رنگ رزی، تولید ماکارونی، ترازو سازی، آهک پزی،‌ آسفالت سازی و پارچه بافی است. حریر بافی، ابریشم بافی، پارچه بافی و قالی بافی نیز از مهم ترین صنایع دستی این ناحیه است.

کشاورزی و دام داری

کشاورزی، باغ داری و تهیه و تولید فرآورده های کشاورزی و میوه و خشکبار از مهم ترین منابع درآمد مردم این ناحیه است. فرآورده های کشاورزی شهرستان اسکو شامل: گندم و جو، بنشن، نباتات علوفه ای، تره بار، سیب درختی، گلابی، انگور، گوجه سبز، گیلاس، زرد آلو، گردو و بادام می شود. آب کشاورزی منطقه از چشمه ها، چاه عمیق، رودخانه و کاریز تامین می شود. از نظر کشاورزی اسکو از رونق خاصی برخوردار است و نوع کشت آن آبی و دیمی است.به واسطه ی مراتع سبز و خرم اسکو و قرار گرفتن اسکو در دامنه رشته کوه های سهند باختری و سلطان داغی و ارشد داغی این منطقه از مراتع بسیار خوبی برخوردار است و دام داری در آن رونق فراوان دارد. زنبورداری نیز در این منطقه دارای ارزش اقتصادی بسیار است.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

محققان اسکو را با اوشکایای کهن یکی می دانند. چنان که از ماخذ آشوری بر می آید اوشکایا شهری دارای قلعه بوده که در خاور دریاچه ارومیه و در دامنه کوه سهند قرار داشته است. محققان معتقدند که جایی به نام اوشکایا در ناحیه خورخور که در کتیبه آرگیشتی اول در شرح لشکرکشی سال دهم وی ( ۷۷۷ ق. م ) آمده است، همان اوشکایا در ماخذ آشوری است. اسکو از قدیمی ترین و مهم ترین شهرستان های آذربایجان شرقی است. کهن ترین ماخذی که نام اسکو (اسکویه) در آن آمده؛ شاید کتیبه سارگن دوم پادشاه آشور باشد. اسکوی کنونی در دامنه های باختری کوه سهند، ‌قلعه ی مرزی اورارتوها بود. حمدلله مستوفی در قرن هشتم اسکویه یا اسکو را یکی از روستاهای بزرگ ناحیه باویل رودگفته است.
براساس سنگ نبشته های متعلق به شاه آشور سارگن دوم در جریان حمله وی به حدود اورارتو، اشکایا که در آن هنگام دژ مرزی اورارتو بود، بدون پیکار به تصرف آشوریان درآمدند و با شمار دیگری از روستاهای پیرامون آن به آتش کشیده شد.
پس از آن دیگر نامی از اوشکایا در منابع دیده نمی شود. در دوره ی اسلامی حمدلله مستوفی از آن با عنوان یکی از آبادی های بزرگ ناحیه و در عالم آرای نادری اسکو از نقاط آباد آذربایجان معرفی شده است. این منطقه و پیرامونش امروزه یکی از آبادترین مناطق آذربایجان شرقی است.

مشخصات جغرافیایی

شهرستان اسکو از شمال به تبریز، از جنوب به آذر شهر، از باختر به دهستان ممقان ایلخچی و کرانه ی خاوری دریاچه ارومیه و از خاور به روستاهای حومه و تبریز محدود است. آب و هوای آن در تابستان معتدل و در زمستان سرد و یخ بندان است. شهر اسکو در درازای خاوری ۴۶ درجه و ۰۷ دقیقه و پهنای شمالی ۳۷ درجه و ۵۵ دقیقه و در ارتفاع ۱۵۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است. فاصله اسکو از تبریز مرکز استان ۳۴ کیلومتر و خط آهن تبریز– مراغه و تهران از شمال و شمال خاوری دهستان های تابعه اسکو مانند ایلخچی و خسرو شهر می گذرد .

-1 اسکو

 اسکو

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *