جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آش یارمه بجنورد

تاریخ بروزرسانی :
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴

آش یارمه نوعی آش محلی در بجنورد است که با نوعی سبزی کوهی به نام چریش ** که در فصل بهار در کوه‌ها می‌روید ,درست می‌کنند. این آش را می‌توان با اسفناج هم درست کرد.
با تشکر از خواهرم «لیا» که زحمت درست کردن آش یارمه و عکس گرفتن از آن را کشیده.

مواد لازم برای شش نفر:
نخود یک لیوان
لوبیا سفید یک لیوان
بلغور گندم دولیوان
چریش یا اسفناج خرد شده یک کیلو
نمک و فلفل به مقدار لازم
دوغ به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا حبوبات (نخود و لوبیا) این آش را که قبلن خیساندیم جداگانه می‌پزیم. سپس بلغور گندم را می‌پزیم و بعد چریش یا اسفناج را به بلغور اضافه کرده و می‌پزیم بعد از پختن سبزی حبوبات پخته شده را با نمک و فلفل به این آش اضافه کرده و با حرارت ملایم می‌گذاریم جا بیفتد. و بعد در ظرف کشیده و آن‌را با دوغ سرو می‌کنیم.
در این آش هیچ روغن بکار نرفته و یک غذای سالم و بسیار خوشمزه است.
اگر در فصل بهارقصد سفر به مشهد داشتید و از بجنورد مرکز استان خراسان شمالی عبور کردید, حتمن سراغ سبزی کوهی به نام چریش را بگیرید برای تهیه‌ی نان و آش.
یارمه در ترکی بجنوردی به بلغور گندم گفته می‌شود.
چریش نوعی سبزی کوهی

1260 آش یارمه بجنورد
منبع :http://www.shindokht.com/Food/2012/04/post_91.htm

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 5]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • امیر حدادان

    این آش در آذربایجان شرقی و قره داغ و روستاهای آن هم پخته می شود با این تقاوت که به جای بلغور گندم از بلغور پرنج که یک محصول محلی و خوشمزه تز از گندم هست استفاده می شود

    ۲۱ تیر, ۱۳۹۴ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *