جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آش کوفته سبزی

تاریخ بروزرسانی :
۲۶ شهریور ۱۳۹۳

آش کوفته سبزی‌ غذای محلی استان فارس (شیراز) است.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
نخود: ۵۰۰ گرم
برنج: ۵۰۰ گرم
سبزی (تره، شاهی، ترخون و جعفری): ۱ کیلو

مواد داخل کوفته:

(پیاز، کشمش و گردو) نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج و نخود را که از ۱۲ ساعت قبل خیس‌کرده‌ایم را با سبزی چرخ می‌کنیم. مقداری از آن‌را برای آش برمی‌دار یم و بقیه مواد را باگوشت‌چرخ کرده ورز می‌د هیم. آنگاه نمک و فلفل وزردچوبه رابه مواد چرخ شده اضافه کنیم ومجددا چرخ می‌کنیم تا مواد نرم شود. در این‌مرحله مقداری از مواد را برداشته و وسط آن راگود کرده، مقداری از مواد داخل کوفته که پیاز وکشمش و گردو می‌باشد، داخل آن می‌گذاریم وبه‌صورت گرد در می‌آوریم و در ظرف به صورت‌دایره‌ای می‌چینیم… تمامی‌مواد را به همین‌صورت درست می‌کنیم. در یک ظرف بزرگ مقداری آب ریخته و روی‌حرارت می‌گذاریم. هنگامی‌که آب جوش آمد، کوفته‌ها را درون ظرف می‌ریزیم و می‌گذاریم به‌مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. در مرحله بعد مقدار موادی را که برای آش‌برداشته بودیم به همراه یک قاشق غذاخوری‌روغن ونمک و زردچوبه، در یک ظرف می‌ریزیم‌و با حرارت ملایم می‌گذاریم تا جا بیفتد. البته بایدمراقب باشیم که ته نگیرد. دراین هنگام آش ماآماده است.

kofte sabzi3 آش کوفته سبزی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • رها مسعودی

    من که عاشق کوفته سبزی هستم…فقط هر بار میپزیم کوفته هاش باز میشه.. باید چیکار کرد ک سفت بمونه؟؟؟

    ۱ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • maryam_norouzi

    البته که سبزی اون شمال شوید و ریحونم میشه و شاهی رو زمانی استفاده میکنن که فصل ریحون نباشه.و طرز تهیه اصیلشم اینه که بعد از پیچیدن کوفته ها باید اول پیاز داغ تقریبا زیادی رو بگیریم ته ظرف و بهش زرد چوبه و فلفل بزنیم و وقتی جوش اومد کوفته هارو اضاف کنیم.برای اش هم باید ابتدا برنج محلی اما نه دانه درشت بلکه خرد برنج رو روی شعله قرار میدیم با اب و سبزیجات میزاریم بپزه هرگز نخود رو بهش اضاف نمیکنیم چون نخود بوی خامی داره و مزه اش بد میشه.بجاش لپه استفاده میکنن.در واقع مواد اش میشه لپه و برنج و سبزی و یه مقدار خیلی خیلی کم از هون مواد فقط به منظور مشت شدن آش.بعد که آش یکم اماده شد و کوفته ها پخت درون اب کوفته ها رو به اش اضاف میکنن و اگر ابش کم بود از همون اب کوفته بهش اضاف میشه.یه نکته خیلی مهم هنگام چرخ کردن برنج و نخود و سبزی مقداری اب تولید میشه که باید ظرفی جداگانه رو زیذر گوشت چرخ کن گرفت تا از ورود اب به مواد جلوگیری بشه.چون مواد شل میشه و کوفته ها از هم باز میشن.مادر بزرگ من الو بخارا هم به همراه پیاز داغ و کشمش وسط کوفته میذازن که واقعا خوشمزست.و این اش رو باید دم کرد و زیرش رو کم کرد که خوب مغز پخت بشه و کوفته ها سفت نباشه و مزه خامی نده

    ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۶ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *