جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آش پرپوله

تاریخ بروزرسانی :
۱ مرداد ۱۳۹۸

آش پرپۆڵه یا آش عدس غذای محلی کردستان است. این نوع آش مخصوص فصل‌های سرد سال در شهر سنندج می‌باشد.آش پرپوله به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان‌های پروستات و سینه محافظت می‌کند. آش پرپوله به علت وجود پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی و عضلانی شدن بدن دارد، این آش برای مبتلایان به سرماخوردگی و افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری می‌کنند، بسیار مناسب است. آش پرپوله تأثیری چشمگیر در شادابی و طراوات پوست و مو، تقویت حافظه و رفع التهابات بدن دارد. آش پرپوله به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند، مصرف این آش در تقویت سیستم قلبی و عروقی موثر است.
آش پرپوله یکی از غذا‌های محلی استان کردستان (شهر سنندج) و مناسب برای فصول سرد سال بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فیبر، نشاسته، منیزیم، منگنز، آهن، مس، روی (زینک)، گوگرد، اسید فولیک و لینولئیک است.
این آش به علت داشتن گروه ویتامین‌های B به ویژه ویتامین‌های B۱ و B۶ تأثیری چشمگیر در سوخت و ساز بهتر و افزایش انرژی بدن دارد، آش پرپوله به افزایش چربی خوب بدن (کلسترول HDL) و کاهش چربی بد بدن (کلسترول LDL) کمک می‌کند. این آش به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند، آش پرپوله برای زنان باردار و جنین بسیار مفید بوده؛ مصرف اسید فولیک نقشی موثر در رشد جنین در رحم دارد.

مواد لازم (برای ۴ نفر):

۱- عدس ۳۰۰ گرم

۲- پیاز ۲ عدد متوسط

۳- رشته آشی (به مقدار لازم)

۴- ادویه (مرزه)

۵- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم

روش پخت:

ابتدا عدس‌ها را شسته، سپس به آن آب اضافه کرده می‌گذاریم تا عدس بپزد.

پیازهای خرد شده را همراه روغن تفت داده و به آن نمک و ادویه اضافه می‌کنیم.

بعد از پخت کامل عدس‌ها، پیاز داغ را به آن اضافه کرده و در این مرحله ادویه (مرزه) را به آش می‌افزاییم.

در مرحله آخر طبخ رشته آشی را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا با حرارت ملایم آش پرپۆڵه جا بیفتد و درست شود

m.php  آش پرپوله

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 1]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • راد

    مامان من این غذا رو جور دیگه ای درست میکنن به این صورت که به جای رشته اشی مقداری ارد رو میریزن داخل ظرفی و یکم خیلی کم از اب عدس پخته شده رو روی ارد میریزن و با دست هم میزنن تا گلوله های ریز نا همشکل به وجود بیان و بعد از الک رد میکنن که ارد اضافیش گرفته بشه و بعد به اش اضافه میکنن؛؛یادش بخیر نوشتالژی داره این غذا برام مامانم صبح های جمعه زمستونا درست میکردن ،:؛؛؛ممنون از سایت خوبتون

    ۲۴ شهریور, ۱۳۹۵ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *