آش بیبی سهشنبه یکی از غذاهای محلی اراک و نیشابور (با تفاوتهایی در مواد و طرز تهیه) است که بیشتر جنبه نذری دارد اما میتوان در مواقع غیر نذر نیز به عنوان یک غذای کامل یا به مقدار کم به مثابه پیش غذا آن را پخت و میل کرد.
مواد لازم:
سبزی آش ۱ کیلو گرم
عدس ۱ پیمانه
نخود ۲/۱ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ۲/۱ پیمانه
رشته آش ۲۰۰ گرم
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
سیر داغ ۱ قاشق سوپخوری
نعنا داغ برای تزئین
نمک و فلفل و ادویه مقداری
کشک ۱ پیمانه
کوفته ریزه ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
نخود و لوبیا را از ۱۲ ساعت قبل خیس بگزارید. سپس با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. بعد عدس را اضافه کنید. پس از پخت کامل حبوبات سبزی آش را اضافه نمایید.
بعد از ۳۰ دقیقه پیاز داغ را به همراه ادویه و فلفل در روغن تفت دهید و به آش بیافزایید. پس از آن کوفته ریزهها را اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا آش لعابدار شود. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت رشته آش را بیفزایید. و بعد از ۱۵ دقیقه آش را در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ تزئین کنید.
نظر کاربران :
این چه اسمیه که برای آش گذاشتند این دقیقاً همان آش رشته است که در همه شهرها پخته میشه خیلی اسمش برام جالب بود فکر میکردم آش خیلی خاصیه!