جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

آش انار شیراز

تاریخ بروزرسانی :
۹ اسفند ۱۴۰۰

آش انار شیراز ، یکی از غذاهای محلی شیراز است که بخصوص در شب یلدا طرفدار زیادی دارد . آش انار در شهرهای مختلف ایران با طرز تهیه‌ها و مواد مختلفی طبخ می‌شود. شیرازی‌ها این آش را با گوشت چرخ‌کرده قلقلی و به‌صورت مجلسی درست می‌کنند؛ در حالی که آذری‌ها ترجیح می‌دهند گوشت چرخ‌کرده را در آش انار بریزند. در این میان، برخی افراد نیز اصالت این آش را به گیلانی‌ها نسبت می‌دهند. آش انار گیلانی بدون گوشت و به‌صورت گیاهی آماده می‌شود. یزدی‌ها هم این آش خوشمزه را با رب انار و لبو برای شب یلدا می‌پزند.

آش انار شیراز آش انار شیراز

مواد لازم برای هشت نفر

گوشت چرخکرده مخلوط ۴۰۰ گرم
سبزی آش خرد شده (تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج) ۱۰ پیمانه
برنج ۳ پیمانه
لپه سه چهارم پیمانه
پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده ۷ عدد
آب انار ۶ لیوان
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
آب ۶ لیوان
زعفران دم‌کرده یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم

آش انار شیراز1 آش انار شیراز

طرز تهیه آش انار شیراز

پیازهای خلالی خرد شده را در یک قابلمه آب جوش بریزید و پس از چند جوش آبکش کنید تا آب آن‌ها کاملا کشیده شود. سپس آن‌ها را در روغن داغ در یک تابه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. پیازهای سرخ شده را در یک آبکش فلزی بریزید تا روغن اضافی آن گرفته شود. گوشت را با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید. سپس فلفل سیاه، زردچوبه و لپه از قبل خیس شده را به آن اضافه کنید و همراه با هم تفت دهید. در ادامه، سبزی آش، برنج و پیاز داغ را اضافه کنید و هم بزنید. فرلموش نکنید که چند قاشق غذاخوری از پیاز داغ را برای تزئین کنار بگذارید.
آب انار و آب معمولی را اضافه کنید و اجازه بدهید آش روی شعله ملایم گاز بپزد و جا بیفتد. در اواسط پخت، رب انار و نمک را در قابلمه آش بریزید. در ۱۰ دقیقه پایانی پخت نیز، یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را به آش اضافه کنید تا عطر بهتری به آش بدهد. آش انار را با پیاز داغ و در صورت تمایل، دانه انار و نعنا داغ تزئین کنید. نوش جان!

نکته‌های مهم برای تهیه آش انار شیراز

لپه را از قبل نپزید؛ زیرا لپه در آش زود می‌پزد و له و وارفته می‌شود.
شما می‌توانید سبزی را قبل از افزودن به آش، کمی تفت دهید تا آش لذیذتری داشته باشید.
برای تهیه آش انار گیلانی، به‌جای گوشت چرخ‌کرده از لبو استفاده کنید.
طرز تهیه آش انار یزدی، بدون گوشت و با لبو و رب انار است.
طرز تهیه آش انار بختیاری مانند آش انار شیرازی است.
شما می‌توانید به‌جای برنج از بلغور جو یا گندم استفاده کنید.
اگر احساس کردید مقدار آب آش برای پخت آن کافی نیست، کمی دیگر آب به آش اضافه کنید.
از رب انار ترش برای تهیه آش انار استفاده کنید.
شما می‌توانید با گوشت چرخ‌کرده، کوفته قلقلی درست کنید و در اواسط پخت در آش بریزید.

آش انار شیراز2 آش انار شیراز

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 2]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • کامران فاضلی

    تفاوتی که آش انار با بقیه آش ها داره اینه که تو دستور تهیه آش انار از گوشت چرخکرده استفاده میشه

    ۱۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    آش انار هم خیلی خوشمزه هست البته جز اون غذاهاییی هست که مخالف و موافق بسیاری داره و کمتر کسی هست که نظرش در مورد این آش خنثی باشه یا خیلی دوست دارن یا اصلا دوست ندارن

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • رها مسعودی

    آش انار خیلی ترش و سره من خودم آش ماستو بیشتر ترجیح میدم. دستور پخت آش ماستم بزارید

    ۱ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد