رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۴ شهریور ۱۳۹۶

کوفته قم

لینک این مطلب کپی شد!

استان قم استانی واقع در مرکز ایران بزرگ می‌باشد. این استان از سمت شمال به اصفهان، از جنوب به استان تهران، از جانب غرب به سمنان و از سمت شرق به استان مرکزی محدود می‌شود. قم استانی است که آب و هوایی گرم و خشک داشته و از نظر وسعت نیز بعد از استان البرز کوچک‌ترین استان ایران به حساب می‌آید. مطابق تحقیقات و پژوهش‌های باستان‌شناسی، این شهر از قدمت تاریخی بسیاری برخوردار است. به‌طوری‌که، باستان‌شناسانی مانند رومن گیرشمن قم را کهن‌ترین ناحیه‌ای می‌دانند که انسان‌ها در آنجا مستقر شده و تمدن‌های اولیه را شکل داده‌اند. درواقع، قدمت این شهر به بیشتر از ۷۰۰۰ سال قبل می‌رسد. قم معمولاٌ به‌عنوان شهری مذهبی و زیارتی در میان مردم شناخته می‌شود. این موضوع، به خاطر وجود حرم حضرت معصومه(ص)، مسجد مقدس جمکران، زیارتگاه‌های علویان و امامزاده‌های واقع در این شهر است. این جاذبه‌های گردشگری و معنوی، از عوامل مهم جذب گردشگر به قم می‌باشند. اما غذاهای سنتی و محلی این شهر نیز جایگاه ویژه‌ای در میان اهالی منطقه و گردشگران دارند. غذاهایی که از اقلیم، قدمت چند هزارساله و آداب‌ورسوم مردم قم نشأت می‌گیرند. شاید باور نکنید اما بیشتر از ۵۰۰ نمونه غذای محلی در شهر قم شناسایی شده است. در اینجا نحوه پخت یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای این دیار یعنی کوفته قم را برایتان ذکر می‌کنیم.
مواد اولیه:
برنج پخته شده: ۱ پیمانه.
سبزی کوکویی تازه: ۴/۱ پیمانه.
ترخون خشک: ۴/۱ پیمانه.
شنبلیله خرد شده: ۴/۱ پیمانه.
شوید: ۴/۱ پیمانه.
گوشت چرخ‌کرده بدون چربی: ۱۰۰ گرم.
نخود فرنگی یا باقلای سبز: ۱ پیمانه.
پیاز: ۳ عدد.
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم.
سیر له شده: ۲ حبه.
رب یا آب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری.
آبغوره یا آب نارنج: ۴/۳ شیشه.
نمک و زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری.
پودر زیره، رازیانه، هل، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین و پودر گشنیز: از هر کدام به میزان لازم.
برای شروع کار، ابتدا گوشت را در ماهی‌تابه کمی تفت داده تا رنگ آن تغییر کند. پس از خاموش کردن شعله، سبزی‌های تازه و خشک، برنج، نخود یا باقلا را به همراه ادویه و یک عدد پیاز و سیر خرد شده را به گوشت اضافه کرده و مواد را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. در مرحله بعد، مواد را به صورت گلوله‌های کاملاٌ گرد درآورده و آن‌ها را در قابلمه‌ای بچینید. دو عدد پیاز را سرخ کرده و به آن شنبلیله، هل، آبغوره و رب گوجه‌فرنگی افزوده و اجازه می‌دهیم تا کمی تفت بخورند. سپس، این مواد را بر روی کوفته‌ها بریزید و صبر کنید تا غذا با حرارت ملایم و به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. زمانی‌که کوفته‌ها سرد شدند، آن‌ها را در ظرف مورد نظر چیده و با جعفری تزیین کنید.

-قم-1 کوفته قم

-قم کوفته قم

           
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    این غذا سرشار از ادویه اس وای توصیه میکنم اگر سرما خوردی این غذارو اصلااااا نخور

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *