جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

نان اکمک ترکمن صحرا

تاریخ بروزرسانی :
۲۱ شهریور ۱۳۹۶

ترکمن صحرا سرزمینی بکر در شمال‌شرقی ایران بزرگ بوده و شهرهایی همچون نگین شهر، انبار آلوم، کلاله، سیمین شهر و داشلی برون را در برمی‌گیرد. از نظر موقعیت جغرافیایی، این خطه از جانب غرب به دریای خزر، از مشرق به استان خراسان و نواحی نیمه‌خشک دره گز و بجنورد، از طرف شمال به جمهوری ترکمنستان و از جنوب به کوهپایه‌های جنگلی البرز شمالی منتهی می‌شود. ترکمن صحرا تاریخی کهن داشته و قدیمی‌ترین یافته‌های باستان‌شناسی در این منطقه نمایانگر قدمت بیشتر از ۷۰۰۰ ساله آن هستند. همچنین، جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیر، در همه فصول گردشگران بسیاری را به این خطه می‌کشاند. تپه ماهورهای لسی، تپه‌های نفتی قرن، زیارتگاه دانشمند ملا‌علی، آبشار آق‌سو و دیوار چند هزار ساله قزل‌آلان از جمله این جاذبه‌ها به شمار می‌روند. اما در این میان، نقش غذاهای سنتی و محلی را نیز در جذب گردشگر به این منطقه نباید از نظر دور داشت. غذاها، نان‌ها و شیرینی‌هایی همچون چوروک‌ها، چکدرمه، بیشمه و قاتلاما که زینت‌بخش سفره‌های عزیزان ترکمنی است. یکی دیگر از این نان‌های خوشمزه، اکمک بوده که در میان مردم ترکمن شهرت زیادی دارد. در این مقاله، دستور پخت این نان را برای شما ذکر می‌کنیم. باشد که با تهیه آن در منزل از عطر و طعم بی‌نظیر آن نهایت لذت را ببرید.
مواد اولیه:
نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
خمیر مایه فوری: ۱ پاکت.
روغن مایع: نصف استکان.
آرد: یک کیلو.
شکر: ۲ قاشق مرباخوری.
دستورالعمل:
برای شروع کار ابتدا خمیر مایه فوری را در شیر ولرم ریخته و آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنیم. سپس، در ظرف را بسته و اجازه می‌دهیم تا مایه خمیر عمل آید. در مرحله بعد، آرد الک شده، روغن مایع و ۴ لیوان آب را به شیر افزوده و مواد را کاملاٌ با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. پس از به دست آمدن خمیری لطیف ( البته باید طوری باشد که به دست بچسبد) روی آن را پوشانده و به مدت ۲ ساعت مهلت می‌دهیم تا خمیر به اصطلاح عمل بیاید. بعد از طی این مدت، دیگ چدنی را روی اجاق گرم کرده و ته آن را با مقدار بسیار کمی روغن چرب می‌کنیم. سپس، کمی از خمیر را کف دیگ پهن کرده و به وسیله چاقویی دسته بلند آن را در دیگ می‌چرخانیم. به همین ترتیب، با بقیه خمیر نیز همین کار را انجام می‌دهیم. بعد از پخت کامل همه لایه‌ها، همانند تهیه شیرینی کاک کرمانشاه لایه‌ها را به هم پیچیده و برش می‌زنیم. سپس، در بین لایه ها شکر ریخته و در کنار چای سرو می‌کنیم.

نان اکمک ترکمن صحرا 1 نان اکمک ترکمن صحرا

نان اکمک ترکمن صحرا نان اکمک ترکمن صحرا

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 1 میانگین: 1]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد