رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

نان آغوز

تاریخ بروزرسانی :
۲ مرداد ۱۳۹۳

این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن و ویتامین D است .
مواد لازم میزان
آرد گندم ۵۰۰ گرم
روغن ۱۰ گرم
مایه خمیر ۵ گرم
گردو ۱۰۰ گرم
آب ۲۰۰ میلی لیتر
کنجد ۵۰ گرم
نمک ۵۰ گرم

طرز تهیه :
۱ – ابتدا مایه خمیر را با آب ولرم مخلوط و نیم ساعت ، بعد از پف کردن استفاده می‌کنند .
۲ – آرد را با مایه خمیر و مواد مخلوط شده با دقت به مدت تقریبا ۲۰ دقیقه کاملا ورز می‌دهند .
۳ – وقتی خمیر نان آماده شد روی لگن یا لاک را با پارچه ای پوشانده تا خمیر به اصلاح “ور” بیاید (پف کند).
۴ – بعد از ” ور ” آمدن خمیر آن را تکه تکه دوباره با دست ورز داده بنه واربه شکل توپ در می‌آورند . بهتر است بدانید که هنگام تکه تکه کردن خمیر در دل خمیر به شکل توپ مقداری گردوی ساییده شده می‌ریزند .
۵ – خمیر بنه وار شده را روی تخته قرار داده با وردنه آن را پهن می‌کنند . ابعاد پهن شدن باید به اندازه یک وجب و نیم باشد.
۶ – در صورت زیاد بودن خمیر، وقتی لاک یا ظرف پر شد ، روی آن را با پارچه می‌پوشانند تا خمیرها به هم نچسبند .
۷ –تنور را با هیزم از قبل آماده شده پر می‌کنند و آتش می‌زنند . همه هیزم‌ها باید بسوزند و به شکل ذغال آخته در آیند .
۸ – داغی تنور سبب سوختگی نان می‌شود باید مقداری از داغی تنور کم کرد ، بنابراین روی ذغال‌های تفتمقداری آب میپاشند .
۹ – قبل از چسباندن خمیر به کناره تنور رویش را با کنجد پوشانده بعد خمیر آغوز نون را به کناره تنور می‌چسبانند .
۱۰ – با قهوه ای شدن پشت نان آن را از تنور در می‌آورند .

خواص درمانی آغوز نون :این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن و ویتامین D است . این نان پرکالری و لذیذ برای جوانان و افرادی که دوره نقاهت را می‌گذرانند یا کارهای فکری انجام می‌دهند توصیه می‌شود.

10978.تحل نان آغوز

منبع : مازندرانی

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *