جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

شهر میناب

تاریخ بروزرسانی :
۱۴ فروردین ۱۳۹۷

ارتفاع از سطح دریا ۴۰ متر و جمعیت آن ۵۶۰۰۹ نفر است.تاریخ میناب با تاریخ شهر هرمز باستانی درآمیخته است. در حال حاضر خرابه‌های این شهر در نزدیکی شهر میناب قرار دارد و در واقع این شهر جای آن را گرفته است. در سال ۳۲۶ قبل از میلاد، اسکندر مقدونی دریاسالار خود ـ نثارخوس (نئارک) – را از طریق مصب سند رهسپار خلیج فارس کرد. وی پس از عبور از سواحل مکران به دهانه رودخانه «آدمیس» در نزدیکی شهر هرمز رسید و مورد استقبال اهالی شهر قرار گرفت و چندین روز در این شهر اقامت کرد. عده‌ای از مورخان، بنیانگذاری شهر هرمز کهنه را به اردشیر بابکان ( پاپکان) ساسانی منسوب می‌دانند؛ در صورتی که چندین قرن پیش از آن سپاه اسکندر در این شهر اقامت داشته است. در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی یکی از شیوخ عمان به نام محمد برای تصرف خلیج فارس و سواحل آن هجوم آورد و از نارضایتی اهالی هرمز نسبت به حاکم وقت استفاده کرد و بندر هرموز را تصرف کرد. پس از او، پسر وی به نام سلیمان و سپس فرزندان او حکومت شهر هرمز را به دست گرفتند. در سال ۱۳۰۰ میلادی، جمعی از سواران مغول ( نوادگان امیر تیمور گورکانی) به این شهر حمله کردند و خرابی‌ بسیار به بار آوردند. در نتیجه امیر هرمز همراه با مردم شهر، بندر هرمز را ترک کرده و به جزیره هرمز کنونی مهاجرت نمودند و بدین ترتیب حکومت خشکی هرمز به جزیره جرون منتقل شد. در سال‌های ۱۸۰۴ ـ ۱۷۹۳ میلادی سلطان عمان ـ سلطان ابن احمد ـ با حمایت انگلیسی‌ها، حاکمیت خود را در گواتر به ناصرخان ـ حاکم آن ناحیه ـ تحمیل کرد و نفوذ خود را در سواحل مکران گسترش داد و بدین‌سان سواحل دریای عمان نیز به دست وی افتاد. وی در رویارویی با ایران احتیاط می‌کرد؛ اما سعی کرد تا اداره بندر عباس و میناب را نیز به دست آورد. در این ایام، آقا محمدخان قاجار به دلیل درگیری‌های داخلی فرصت نکرده بود تا قدرت خود را در جنوب کشور تحکیم نماید. بدین لحاظ جزایر قشم و هرمز تحت کنترل حکومت عمان قرار داشت. در سال ۱۸۵۲ با توافق دولت ایران و عمان عهد‌نامه‌ای تنظیم شد که طی آن، اراضی سواحل و جزیره‌های ایران و شهر میناب مجدداً به مالیکت ایران درآمد. میناب امروزی که تاریخ آن با قدمت تاریخی هرمز قدیمی درآمیخته است، شهری آباد و پررونق است. این شهر یکی از نواحی مستعد کشاورزی استان هرمزگان نیز هست و محصولات جالیزی، مرکبات و خرمای آن بسیار معروف می‌باشد.

پنجشنبه بازار شهر میناب

جنگل حزا 11 شهر میناب

سواحل شهر میناب

قلعه هزاره 2 شهر میناب

میناب 1 شهر میناب

میناب شهر میناب

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 4.5]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • علی

    میناب یعنی می ناب بزرگترین و زیباترین شهر حاشیه خلیجی که خرمای نابش عرقی بود زبان زد خاص و عام. در زمانهایی نچندان دور شرکتهای مختلفی در حال فعالیت بود و مهد زیبایی و سر سبزی بود طرحی که برای آبادی میناب ریخته بودن شهر سازی در بالای کوه و باغهای انبه در خاک همچون طلایش بود و تلاقی آب رودخانه استقلال با دریای تیاب و تبدیل شهر میناب به بندرگاهی بود که اگر محقق میشد میناب عروس شهرهای دنیا می شد

    ۱۰ آبان, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    میناب به دلیل داشتن محصولات جالیزی خاصی که تولید می کند مشهور می باشد البته محصولات دیگری نیز وجود دارد مانند خرما و مرکبات میناب که در تمامیه ایران زبان زد است.

    ۶ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفیع

    میناب شهر قلعه ها
    قلعه هزاره میناب؛ قلعه سیریک؛ قلعه کردر؛ قلعه شاداب؛ قلعه گرازو و قلعه گوربند در این شهر خود نمایی میکنند ولی جایی با افسانه ای قدیمی در این شهر هست به نام معبد عشاق روستای کروک که در مورد ساخت این بنا، افسانه ای نقل می شود که حدود چهارصد سال پیش دو جوان از طوایف متخاصم به هم دل می بندند و وقتی با مخالفت شدید دو طایفه رو به رو می شوند. این واقعه به مرگ آنها ختم می شود. سپس دو عاشق نگون بخت را بر شتر سوار کرده و به سوی مقصد نامعلومی حرکت می دهند. شتر، جسد عشاق را در مکانی بر زمین می گذارد که بعدها اقوام آن دو، بنای یادبودی در آنجا می سازند. چون این منطقه آب نداشته در ساخت بنا به جای آب از شیر شتر استفاده کرده اند.

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    یکی از چیزای جالبی که میشه تو میناب دید رنگ پوست آدم های این شهره.میناب با اینکه شهر جنوبیه هم مثل بندرعباس افراد سیه چهره داره و هم مثل شمالی ها افراد سرخ و سفید

    ۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد