رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۱۸ فروردین ۱۳۹۷

موزه دکتر حسابی

لینک این مطلب کپی شد!

یکی از بهترین جاهای دیدنی تهران موزه دکتر حسابی است .موزه دکتر حسابی چند ماه پس از فوت دکتر حسابی‌، در اواخر ۱۳۷۱ و در منزل مسکونی او افتتاح شد. بنای خانه متعلق به ۱۳۱۰ ش‌، است‌. موزه در طبقه سوم و در ضلع غربی منزل دکتر حسابی ایجاد شده و مساحتی حدود ۴۰ مترمربع دارد و شامل وسایل شخصی دکتر از جمله پوشاک‌، مسواک‌، عینک‌، شانه‌، خودکار، دفتر یادداشت و وسایل دست ساز ایشان‌، لوح تقدیر و مدارک تحصیلی و علمی‌، مدال‌ها و نشان‌ها، عکس‌های خانوادگی‌، اسباب بازی فرزندان و نوه‌ها، هدایای خانوادگی و… است‌. هم چنین آثار تقدیمی به دکتر حسابی شامل تابلوی نقاشی‌، تابلوی خط‌، فرش و صنایع دستی همراه وسایل شخصی و کلیه آثار تألیف و ترجمه شده وی به نمایش گذاشته شده است‌. بخش‌های فعال در منزل و موزه دکتر حسابی عبارتند از:
بخش فرهنگی که وظیفه چاپ‌، جمع آوری‌، تدوین‌، تجدید چاپ و ترجمه آثار وی را بر عهده دارد;
بخش تحقیقات علمی که پیرامون زندگی و آثار دکتر حسابی فعالیت می‌کند.
بازدید از موزه در سه نوبت با هماهنگی قبلی و حداکثر ۲۵ نفر، به طور رایگان از ساعت ۸ تا ۱۶ امکان‌پذیر است‌.
سید محمود حسابی در ۱۲۸۱ ش از پدر و مادری تفرشی در تهران زاده شد. در ۱۷ سالگی لیسانس ادبیات و در ۱۹ سالگی لیسانس زیست شناسی و پس از آن مدرک مهندسی راه و ساختمان را از دانشگاه امریکایی بیروت اخذ کرد.
او در رشته‌های پزشکی‌، ریاضیات و ستاره‌شناسی به تحصیلات آکادمیک پرداخت و در ۱۹۲۴ به پاس زحماتش‌، شرکت راه‌سازی فرانسوی از او برای تحصیل در مدرسه عالی برق پاریس دعوت کرد. هم‌زمان با تحصیل در رشته معدن‌، در راه آهن برقی فرانسه نیز مشغول به کار شد. سپس به دلیل روحیه علمی به تحصیل و تحقیق در دانشگاه سوربن در رشته فیزیک پرداخت و در ۱۹۲۷ در ۲۵ سالگی دانش‌نامه دکترای فیزیک خود را با عنوان حساسیت سلول‌های فتوالکتریک ارائه کرد. فعالیت‌های مهم وی در موضوعات علمی عبارتند از:
اولین نقشه برداری علمی و فنی‌، رسم اولین نقشه نوین راه ساحلی سراسری میان بنادر خلیج فارس‌، تأسیس دارالمعلمین عالی (۱۳۰۶)، تأسیس مدرسه مهندسی وزارت راه و تدریس در آن در ۱۳۰۷، تأسیس دارالمعلمین عالی (۱۳۰۷)، ساخت اولین رادیو در کشور (۱۳۰۷)، تأسیس دانش سرای عالی و تدریس در آن (۱۳۰۸)، ایجاد اولین ایستگاه هواشناسی در ایران (۱۳۱۰)، نصب و راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران (۱۳۱۰)، تعیین ساعت ایران (۱۳۱۱)، تأسیس اولین بیمارستان خصوصی در ایران به نام بیمارستان گوهرشاد به یاد مادرش (۱۳۱۲)، پیشنهاد تدوین قانون تأسیس دانشگاه تهران و دانشکده فنی (۱۳۱۳) و ریاست آن تا ۱۳۱۵، پایه‌گذاری مراکز تحقیقات راکتورهای اتمی دانشگاه تهران‌، تأسیس سازمان انرژی اتمی و عضو هیئت دایمی کمیته بین‌المللی هسته‌ای‌، تأسیس اولین رصد خانه نوین در ایران‌، و تأسیس اولین مرکز مدرن نصب ماهواره در شیراز.
دکتر محمود حسابی به چهار زبان زنده دنیا (فرانسه‌، انگلیسی‌، آلمانی و عربی‌) مسلط بود و به زبان‌های سانسکریت‌، لاتین‌، یونانی‌، اوستایی‌، ترکی و ایتالیایی اشراف داشت‌. نشان اوینسیه دولالژیون دونور و نشان کوماندور دولالژیون دونور، بزرگ‌ترین نشان‌های فرانسه‌، به وی اهدا شده است‌.
او تنها شاگرد ایرانی پروفسور اینشتین بود و با دانشمندان طراز اول دنیا نظیر شرودینگر، پورن‌، پل‌دیراک‌، نیلز و بوهر و فلاسفه‌ای چون آندره ژید و برتراند راسل ارتباط داشت‌.
در ۱۹۹۰ از سوی جامعه علمی جهانی به عنوان مرد اول علمی جهان برگزیده شد و در کنگره ۶۰ سال فیزیک ایران در ۱۳۶۶ ملقب به پدر فیزیک ایران گردید.
دکتر حسابی در ۱۲ شهریور ۱۳۷۱ در بیمارستان دانشگاه ژنو به هنگام معالجه قلب بدرود حیات گفت‌. مقبره استاد بنا به خواسته وی در زادگاه خانوادگی و در شهر دانشگاهی تفرش قرار دارد.

روزهای بازدید: از شنبه تاچهارشنبه
ساعت بازدید: ۸الی ۱۶:۳۰
بهای بلیت : رایگان
تلفن :۲۲۰۲۰۰۶

482454_vqfi8UuP موزه دکتر حسابی

2623504c-b040-4cad-9998-3b19a028829e_0 موزه دکتر حسابی

13207838191 موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _2_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _4_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _8_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _10_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _11_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _13_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _15_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _16_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _17_ موزه دکتر حسابی

dr-hesabi-kod _18_ موزه دکتر حسابی

hesabi-0903-mm1 موزه دکتر حسابی

           
 

نظر کاربران :

  • محمد

    من از این مکان چند سال پیش دیدن کردم. به نظرم موزه ایه که خیلی بهش توجه نشده. دستاوردها دکتر حسابی و نحوه زندگیش رو میتونید تو این مترو ببینید. از همه قشنگ تر وسایل شخصیش هست که این حس رو به آدم میده دکتر هنوز اونجاس. خیلی راهنمایموزه حرف نمیزد و موزه هم ساکت و خلوت بود

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    اينجا مكاني دنج و ديدني است و كوچه بسيار زيبايي داره اما باغش ورودي مي گيرن كه به مذاق ما خوش نيامد

    ۱۱ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *