رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۲۸ آذر ۱۳۹۵

شهر هزاران اثر تاریخی را دریابید

لینک این مطلب کپی شد!

شهرستان بروجرد شهر هزاران اثر تاریخی بوده که در این شهر خفته است. شهرستان بروجرد دارای بیش از ۴۰۰ اثر تاریخی بسیار زیبا از زمان گذشته است که ۱۶۹ اثر تاریخی تاریخی تاکنون در فهرست آثار ملی ثبت شده و هر کدام در نوع معماری خود بی‌نظیر هستند.

‌بیشتر آثار موجود در این منطقه مربوط به دوره قاجار و قبل از آن هستند و برخی مسجدها و خانه‌های اعیانی آن از ارزش گردشگری و تاریخی زیادی برخوردارند.

بافت تاریخی بروجرد، مجموعه‌ای بالغ بر ۲۸۰ هکتار از مناطق مرکز و شرق این شهر را شامل می‌شود که امروزه بیشتر در محدوده خیابان‌های جعفری، صفا، شهدا و بحرالعلوم قرار گرفته‌اند.

بناهای تاریخی قابل توجهی مانند امامزاده جعفر، مسجد جامع بروجرد و مسجد سلطانی در این بافت قرار گرفته‌اند که قدمت برخی از آنها به بیش از هزار سال می‌رسد.

بازار قدیمی بروجرد و چندین کاروانسرای تاریخی نیز در همین منطقه قرار گرفته‌اند. بیش از ۵۰ خانه تاریخی در این بافت قرار گرفته که برخی از آنها از معماری جالب توجهی برخوردار هستند. خانه بیرجندی، خانه طباطبایی و خانه افتخار الاسلام از این گروه هستند.

مردم نگاه سطحی به میراث فرهنگی دارند

به گزارش ایسنا، در کشور ایران آثار و ابنیه‎های تاریخی بسیاری وجود دارد، اما خلاء آموزش و ارتباط دیده می‎شود.

مردم نگاه سطحی به میراث فرهنگی دارند و برای اینکه این نگاه درست شود باید اساس‎نامه‎ای تدوین شود. برخی شهرها در این زمینه پیش‎رو بوده و سطح آگاهی مردم افزایش یافته است.

بناهای شهرستان بروجرد هر کدام معرف فرهنگ، هنر و سلیقه مردمان گذشته هستند و از زمان‌های قدیم تاکنون حفظ شده، اما به دلیل کمبود اعتبارات بناهای تاریخی یکی یکی تخریب شده و شاید در سال‌های بعد آثاری از این بناها نباشد.

یکی از این بناها دبیرستان امام خمینی(ره) است که در پی بارش باران قسمتی از آن تخریب شده است و در وضعیت اضطراری قرار دارد.

تنها این دبیرستان نیست که در معرض نابودی قرار دارد بلکه آثار تاریخی هستند که به دلیل کمبود اعتبار و عدم توجه در معرض تخریب و نابودی قرار دارند.

تخصیص اعتبار ۵ میلیارد تومانی برای ساماندهی بیت آیات عظام شهرستان

هوشنگ بازوند استاندار لرستان در این باره گفت: دبیرستان تاریخی امام خمینی (ه) بروجرد به عنوان یکی از آثار تاریخی و ارزشمند این شهرستان است.

وی اظهار کرد: در روزهای آینده با بازدید از این اثر ملی راهکارهای لازم برای حفظ و حراست از این بیمارستان ارایه می‌شود.

استاندار لرستان تصریح کرد: بیت آیات عظام این شهرستان نیز باید ساماندهی شود اما منابع مالی میراث فرهنگی استان به‌تنهایی پاسخگوی این کار نیست.

بازوند اضافه کرد: به این منظور موضوع با وزیر کشور در سفر اخیر به نورآباد مطرح‌شده که قرار شد گزارشی در این خصوص برای تقدیم به هیئت دولت نوشته شود تا نسبت به تخصیص اعتبار ۵ میلیارد تومانی برای ساماندهی بیت آیات عظام این شهرستان اقدام شود.

توسعه امامزاده جعفر(ع) بروجرد به موضوع درجه چندم تبدیل‌ شده است

عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مجلس نیز در این باره گفت: توسعه امامزاده جعفر(ع) بروجرد به موضوع درجه چندم تبدیل‌ ‌و این مهم از دستور کار خارج‌ شده، درحالی‌که توسعه یک مرکز فرهنگی در کنار این امامزاده مزیت‌های اقتصادی فراوانی برای این شهرستان به وجود می‌آورد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین آزادسازی حریم مسجد جامع بروجرد به‌عنوان یک ظرفیت مهم گردشگری باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم بروجرد با اشاره به مرمت دبیرستان امام خمینی(ره)، افزود: همچنین مرمت دبیرستان تاریخی امام خمینی(ره) و تبدیل آن به یک مرکز آموزشی، تولید و فروش صنایع‌دستی می‌تواند زمینه‌ای برای جذب گردشگران باشد.

شهرستان بروجرد دارای ۵۰۰ اثر تاریخی است

صیدعلی کورانی‌فر معاون استاندار لرستان نیز در این باره گفت: از این آثار تاریخی شهرستان، ۱۷۰ مورد ثبت ملی شده‌اند.

وی افزود: دبیرستان امام خمینی(ره) بروجرد به عنوان یکی از آثار تاریخی به ثبت رسیده در بین آثار ملی کشور در حال تخریب بوده و بعید است در زمستان امسال بتواند مقاومت کند.

فرماندار ویژه بروجرد تصریح کرد: طرح جامع بروجرد در ۲۸ فروردین ماه ۱۳۹۵ ابلاغ شده، اما همچنان دستورات لازم برای اجرای آن صادر نشده‌اند.

کورانی‌فر با بیان اینکه بناهای تاریخی یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم و اثر گذار در شهرستان است، اضافه کرد: بناهای تاریخی بروجرد ظرفیت بسیار خاصی بوده و از شهرهای ویژه در این مورد است.

وی افزود: دبیرستان تاریخی امام ظرفیتی خاص‌تر است و باید در جهت احیاء این بنا از همه ظرفیت‌های خود از جمله خیرین و بخش دولتی خود استفاده کرد تا به سوی تخریب نرود.

فرماندار ویژه بروجرد با اشاره به معماری و فضای دبیرستان امام، تصریح کرد: با دیدن این دبیرستان و فضای آن واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم باید بحث میراث فرهنگی و صنایع دستی بروجرد در کانون توجه قرار بگیرد.

کورانی‌فر اضافه کرد: بروجرد شهرستانی مستعد و پر ظرفیت و پر تنوع است، امیدواریم داشته‌های شهرستان بروجرد که اکنون از هم منفصل هستند را بتوانیم به یکدیگر متصل کنیم.

وی بیان کرد: از همین امروز این تعهد در من ایجاد شد که روی این موضوع وقت بگذارم و در جلسه‌ای که در روزهای آینده با استاندار داریم بحث دبیرستان تاریخی امام (ره) را مطرح خواهیم کرد واز وجود خیرین نیز کمک خواهیم گرفت.

معاون استاندار لرستان گفت: برای حفظ داشته‌هایمان چاره‌ای جز همکاری بین دولت، بخش خصوصی و خیرین نداریم و هیچ کدام از اینها نمی‌توانند به تنهایی کار را به سرانجام برسانند.

در سال‌های اخیر، مطالعه و حفاظت از بناهای ارزشمند این بافت مورد توجه سازمان‌های مرتبط قرار گرفته‌است. بیشتر آثار موجود در شهر بروجرد مربوط به دوره قاجار و قبل از آن هستند و برخی مسجدها و خانه‌های اعیانی آن از ارزش گردشگری و تاریخی زیادی برخوردارند.

80 شهر هزاران اثر تاریخی را دریابید

           
 

نظر کاربران :

هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *