جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

شهر رونیز

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ آذر ۱۴۰۰

شهر رونیز ،در بخش رونیز شهرستان استهبان استان فارس در جنوب ایران می باشد.این شهر در فاصله ۱۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شیراز است و از توابع شهرستان استهبان به حساب می آید.شهر رونیز شهری است با اکثریت جامعه کشاورز و دامدار و فرهنگی و بعضا کارمند و کسبه بازاری. از محصولات معروف باغی شهر رونیز انجیر می باشد، زعفران نیز به وفور و با کیفیت بالا در این شهر کشت و برداشت می گردد، همچنین این شهر محل کشت انواع محصولات کشاورزی و سیفی جات نیز می باشد.جاذبه های تفریحی و گردشگری زیادی در شهر رونیز وجود دارد.

رونیز 4 شهر رونیز

وجه تسمیه رونیز

قبل از اسلام «رونیگ» بعد از اسلام«رونیج» واکنون رونیز گفته می شود و در زمان آل مظفر در فارس و حکومت شبانکاره رونیز مدنطر بوده ، پدیده تاریخی دیگر این که به هنگام حمله قاجار به شیراز لطفعلی خان زند فرار و به نقل از کتاب« کریم خان زند و جانشینان او» در سال ۱۲۰۸ مدت یک شبانه روز در قلعه رونیز مخفی شد که با شبیخون حسین قلی خان قاجار مجبور به ترک رونیز شد و به سمت کربال فرار نمودند . رونیز دارای قدمت تاریخی زیادی بوده و در کتب گوناگون از جمله در تاریخ وصاف،فارس نامه ناصری ،تاریخ اقلیم فارس، رونیز در عهد قاجار مهد علم و کانون فرهنگ بوده است .

در آن زمان حوزه علمیه بزرگی داشته که در قسمتی ازرونیز به نام«باغ بالا» معروف است که به آن باغ مدسه مس هم میگفته اند که مساحت زیادی داشته و در وسط باغ حوزه علمیه قرار داشته که در آن طلاب دینی بسیاری جهت تحصیل علم ودانش به منطقه فوق می آمدند. از جمله طلاب معروف این حوزه ملا محمد باقر صحبت لاری در قرن ۱۳ هجری در دوره قاجار و اواخر سلطنت فتحعلی شاه به عنوان یکی از اساتید حوزه به رونیز هجرت کرد و عمر پر برکت خود را در تعلیم علوم به شاگردان در رونیز سپری نمود. سرانجام دار فانیرا در همین رونیز وداع گفت و در دماغه غربی تلی که در شمال رونیز است او را به خاک سپردند.

رونیز 2 شهر رونیز

صحبت لاری

اکنون به همین دلیل تل مذکور را «تل صح لاری» می نامند که تغییر یافته صحبت لاری است. ملا محمد باقر متخلص به صحبت لاری صاحب دیوان شعر بوده و ازخیمه نشینان مردم بیرم لارستان بوده که در اواخر عمر برای تحصیلبه رونیز آمده و شعری رونیز را چنین وصف می کند:

رونیز چه رونیز ارم خانه فاش                            طراحی خلد کرده بر وی نقاش

گر نغمه مرغان بهشتت هوس است                 رو نغمه مرغکان مرغک را باش

رونیز شهر رونیز

جاذبه های گردشگری

غار گبر

اين غار غاری است بزرگ وسيع و تماشايی که در بالای کوهی در جنوب غربی رونيز قرار گرفته است. غار گبر جزء غارهای نسبتا دهانه کوچک کشور محسوب می شود. برای رسیدن به این دهانه باید چندین متر به سمت پائین سرازیر شوید تا به ورودی غار برسید. این غار حدود ۸۰ متر طول و کمتر از ۲۰ عرض دارد و در ارتفاع ۲۱۰۶ متری از سطح دریا قرار گرفته است. جالب اینجاست که وقتی هوای بیرون غار بسیار گرم و طاقت فرساست، داخل غار بسیار خنک و معتدل است و از جای جای آن نیز قطرات آب در حال چکه کردن هستند. استالاگتیت ها و استالاگمیت های غار گبر از زیباترین ستون ها و آویزانک های غارهای ایران هستند. اگر کمی قوه تخیل خود را به کار بگیرید، می توانید این خصیصه های طبیعی را به حیوانات و یا اشیای مختلف تشبیه کنید.

شهر رونیز استهبان شهر رونیز

غار خمره ای

بدون شک یکی از منحصر به فرد ترین ویژگی های این غار تاریخی، خمره ای بزرگ است که هزاران سال قبل در بخش انتهایی غار در بالای یک صخره نهاده شده است تا آب های چکه کننده، به داخل آن بریزند. امروزه رسوبات آهکی تمامی سطح این خمره را در بر گرفته و در واقع این خمره به بخشی از خود غار تبدیل شده است. لازم به ذکر است که آب موجود در غار، آشامیدنیست و در گذشته زرتشتیان از آن استفاده می کردند. در گذشته خمره های بیشتری درون غار بوده اند که قدمت آن ها را دوران هخامنشی و ساسانی تخمین زده اند. متاسفانه این خمره ها چند دهه قبل به یغما رفته اند.

غار گبر در منطقه ای نسبتا صعب العبور قرار گرفته و برای رسیدن به آن احتیاج به حدود یک ساعت کوه پیمایی است. فضای اطراف غار با درختان پراکنده کهکم و بنه پوشیده شده و منظره زیبایی را ایجاد کرده است. متاسفانه به دلیل محافظت کم از این بنا، برخی از بازدید کنندگان ناآگاه و کم سواد، آسیب های زیادی را به این غار طبیعی و تاریخی وارد کرده اند.

شهر رونیز استهبان1 شهر رونیز

ماجرای غار گبر و زرتشتیان

پیشتر گفتیم که این غار در منطقه ای نسبتا صعب العبور قرار دارد و برای رسیدن به آن نیاز به حدود ۱ ساعت کوه نوردی است. همچنین گفتیم که دهانه غار کاملا از دید پنهان است و فقط از چندی متری آن می توان غار را تشخیص داد. این دو ویژگی این غار را مکانی مناسب برای پنهان شدن و دور ماندن از گزند روزگار تبدیل کرده است. داستان شنیدنی این غار هم به این دو ویژگی مربوط اند.

گویا پس از حمله اعراب مسلمان به ایران به فرماندهی شخصی به نام “ساریه ابن زنیم الدئلی الکنانی” و هنگامی که آنان بر فارس تسلط پیدا کردند. گروهی از زرتشتیان به این غار آمدند و سال ها در آن زندگی کردند. آن ها این نقطه صعب العبور و مخفی را انتخاب کردند تا از بلواهای آن دوران در امان باشند. همچنین برای ترک اعتقاداتشان مجبور به پرداخت جزیه نباشند. البته این زرتشتیان تمامی روابط خود با دنیای بیرون را قطع نکردند. آن ها با کاروانیان عبوری از این مکان و همچنین روستاهای مجاور غار تجارت و داد و ستد می کردند. ما یحتاج مورد نیاز خود را از این طریق بدست می آوردند. اینکه در نهایت چه بر سر این زرتشتیان آمده هنوز مشخص نیست. غار گبر یا همان غار گبری نیاز به مطالعات بیشتر و دقیق ترین برای روشن کردن تاریخ دقیقش دارد.

%name شهر رونیز

رونیز 1 شهر رونیز

 

 

 

%name شهر رونیز

%name شهر رونیز

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 10 میانگین: 2.9]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • اسماعیل محبی

    دلم میتپد سرم را فرود میاورم در غربت زنده بگورم کردند آن صبوری دیگر نیست خسته منم بی کسی میبرد ار سر من خواب و خیال در این غربت هیچکس مهری نمیورزد آخ که چه دردناک است غم تنهائی در غربت .

    ۷ آذر, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
    • زهرا

      سلام شب وروزتان بخیر امیدوارم حالتان خوب باشد وهیچ ملال خاطری نداشته باشید یلداتون مبارک

      ۱ دی, ۱۴۰۲
    • زهرا

      درود وشاد باش به مناسبت بهار ۱۴۰۳

      ۷ فروردین, ۱۴۰۳
  • ismail mohebbi

    شب امد و در گوشه غربت امید به حا پناهی خوش آسوده و راحت نیست . و یار مهربانی نیست . ایران وطن عریزم در این غربت همیشه بیاد تو بوده و هستم .

    ۲۲ آبان, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • jsmail nohebbi

    آسمان بار آفتاب زر باغهای گل دشتهای بی در و پیکر . در این غربت وروزگار تلح فرزند رنج و کار هیچکس مهری نمی ورزد دلم از این زندگی بیزار است . چه دردناک است غم تنهایی و غربت آخ که دلم داره میترکه .

    ۱۵ آبان, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • ismail mohebbi

    در این غربت دلم تنگ است شراببی نیست بزمی نیست رفیق و مونس یار غمگساری نست پریشان خاطری مانده ست و یار مهربانی نیست آخ که دلم داره میترکه !!!!

    ۱۹ مهر, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • ismail mohebbi

    مهرماه غبار آلود در راه هست و زممسان نیز فرا میرسد و سر ها در یقه بدنبال گرما ست .

    ۱۵ مهر, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    این خانه قشنگ است ولی خانه من نیست این خاک چه زیباست ولی خاک وطن نیست آ واره ام و خسته و سر گشته و حیران هر حا که روم هیچ کجا خانه من نیست آواره گی خانه بدوشی چه بلاعی اسث دردی است که علاجش در هیچ کجا نیست آخ که دور از رادگاهم رونیز چه دردناک است . !!!

    ۲۶ مرداد, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
    • Romina

      رونیز هم رونیز قدیم الان عوض شده مثل بقیه چیزها مثل بقیه دنیا

      ۱ شهریور, ۱۴۰۲
  • ismail mohebbi

    برخیز و می بریز که پائیز میرسد رورهای خوب بهار که در وطن بوذم و کنون دور از ذیار و یار م و درغربت پائیز غم انگیز میرسد .

    ۲۲ مرداد, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    شب آمد و غم آمد و در گوشه غربت افسوس که جز یک نفس از عمر نمانده است ۹۴ ساله ام گذشت . بیاد تو ای رونیز عزیز هستم

    ۱۶ مرداد, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    آواره ام و خسته و سر گشته و حیران هر جا که روم هیچ کجا خانه من نیست ( ۳۰ ساله در غربتم

    ۱۱ تیر, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    زهرا خانم با عرض سلام و تبریک متقابل نورور . مرا شرمنده محبتت کردی . سلامتی . شادی و موفقیت برای سالهای خیلی دیگر برایت آرزو میکنم . قربانت داش اسمال .

    ۱۷ فروردین, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
    • زهرا

      سلام درود خدمت برادر بزگوارم امیدوارم هر جا که هستید زیر سایه الطاف الهی با ارامش خیال به سر ببرید برایتان طول عمر همراه با سلامتی وشادی ارزومندم ببخشید که وقت شما را گرفتم

      ۱۸ فروردین, ۱۴۰۲
  • اسماعیل محبی

    جای در رونیز عزیزم میباید مرا . تیره بختی بین کجا بودم کجا افتاده ام

    ۸ فروردین, ۱۴۰۲ پاسخ دادن
    • زهرا

      سلام نورزتان مبارک باد امیدوارم سالم وسرحال باشید ناراحتی ازشما دور باد

      ۱۱ فروردین, ۱۴۰۲
  • اسماعیل محبی

    وارد ۹۴ سالگی شدم . سال دیگر نیستم .

    ۲۸ اسفند, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    دل گرفته من همچو ابر بارانی . گشایشی مگر از دیدار رونیز گرفت .

    ۲۶ اسفند, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    آقای حوکار عریر . مرا شرمنده محبتت کردی . از صمیم قلبم تشکر میکنم . شاد و موفق سلامت باشی . قرببانت . اسماعیل

    ۲۶ اسفند, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • محبی

    چنین گفت زرتشت . که بسورانید بدی ها را در آتش . تا بیرون آید نیکی ها . برای گردگیری افکار زشت آتشی بیفرو زیم و کینه ها را در آن بسوزانیم و رردی خاطرات بد را نیز در آن بسیوزانیم . شاد باشید .محبی .

    ۲۴ اسفند, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    یکی دو روز دیگر از پگاه بهار دلگشای فرحبخش براه میرسد . و حرارت گرم آفتابش را به بدرقه زمستان سرد میفرستد . زمین شکاف میخورد به دشت سبزه میزند هرآنچه مانده زیر خاک . هر آنجه مانده زیر برف چوان و شسته روفته آشکار میشو د . به تاچ کوه ز گرمی نگاه آفتاب بلور برف آب میشود دهان دره ها پر از سرود آبشار میشود . نسیم هرزه پو ز روی لانه های کبک . فراز خارهای هفت رنگ نفس زنان و خسته میرسد اسیر موج کشتزار میشود . در آسمان گر وه گروه گله های ابر نفس زنان خسته میرسد بروی جلگه ها غبار میشود .همه جا صحبت عشق و شوق و شور زندگی ست . سخن به هر کرانه لی بدوستی سخن به جاودانگی ست .تو ای دوست مهربان و دلنواز من در این بهار لبی به خنده باز کن ببین چگونه از گلی خزان ما بهار میشود . شاد و موفق و سلامت باشید . محبی !!!

    ۲۷ بهمن, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
    • جوکار

      سلام ودرود عمرتون طولانی وپر برکت باد اگرچه سایه سار شاخه های عمرت در غربت سایه افکنده اما ریشه هایت در خاک وطن تنیده وپابرجاست انشالله چون نخل کهنسال سبز بمانید

      ۱۱ اسفند, ۱۴۰۱
    • زهرا

      سلام چه بسیار زیبا ودلنشین گویا از سرچشمه زلال دلت جاری شده است مرحبا براستاد گرانقدر

      ۱۱ فروردین, ۱۴۰۲
  • اسماعیل محبی

    فراز را به چوانی به یک نفس رفتم نشیب راه ست به پیری که میبرد نفسم . ۹۲ ساله هسثم نانازم ۴ سالش بود مهردادم ۶ سالش بود – ناناز را میزاشتم رو دوشوم دست مهرداد را میگرفثم با مادرشون یک نفس میرفتیم تا بابا کوهی – اما حالا بالا رفتنش را که جه عرض کنم اگه بخام بیام پائئین بیش از ده جاش را بایستی بشینم – آخ جوانی کجائی که یادت بخیر !!

    ۸ دی, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    سایه پرود رونیزم از چه گشتم صید غربت { ۳۰ ساله در غربتم } . تیره بختی بین گجا بودم کچا بودم کچا افتاده ام .

    ۱۷ آذر, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسمال محبی

    شب آ.مد و دلتنگم هوای رونیز گرفت – دوباره گریه بی طاقتم بهانه گرفت

    ۵ آذر, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسمال محبی

    ای هم وطن هر جا که هستی رونیز تو باشد به یادت . این سر زمین و مردمان خوب آن باشند کنارت

    ۲۰ آبان, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • اسماعیل محبی

    به رونیزی های عزیز و گرامی . به صد یلدا الهی زنده باشی . انار و سیب و انگور خورده باشی اگر یلدای دیگر من نباشم . تو باشی و تو باشی و ت باشی –

    ۵ آبان, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • ismail mohebbi

    آسمان ابری اطاق سرذ دلم هوای آفتاب رونیز میکندد . خوشا به آ ب و آسمان آ بیت به کوههای سربلند به دره های پر شقایت . به مردمان سخت کوش توده کرده توذه رنح روی رنح . هوای توست در سرم ای رونیز عزیز . اگر چه این سمند عمر [۹۱ساله} زیر پای نا توان من بسوی دیگری شتاب میکند . نه شهر و باغ و منطرش نه خانه ها نه کوچه ها نه راه آشناست نه این زبان گفت و گو زبان دل پذیر ماست . توءی هزار درذ بی دوا . سام مرد خسته کسی نمیدهد جواب . کسی نوازشی نمیکند غریب را . اگر چه اشک نیمه شب گهی صواب میکند . امان ر شب رو خیال چه ها که با من این پرنده خواب میکند . .ولی من ای رونیز عریر دلم هوای توست . درون سینه ام اجاق شعله حواه توست .

    ۱۵ شهریور, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • احمد رضا

    درود بر شما جناب محبی. یا همون محسنی خودمون … دقیقا درست می فرمایید ولی متاسفانه. بدلیل خشکسالی های پی در پی. قمپ آتشکده چندین ساله که خشک و بی آب شده… اگه دلتون برای رونیز تنگ شده حتما به پیج ما. یا پیج اینستاگرامی runiz city سر بزنید. کلیپها و مستندات زیبایی هست . از رونیز و طبیعت اطرافش

    ۲ خرداد, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • ismail mohebbi

    با تشکر .ایمیل را تصحیح کردم

    ۲۷ فروردین, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • صادق

    ادمین سلام ،چطور میتوان با آقای imail mohebbiا تباط داشته باشم

    ۹ اسفند, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • imail mohebbi

      صادق خان سلام . قربانت . نام من اسماعیل محبی هست .افتخار دارم با شما آشنا شوم . عاشق رونیر هستم .

      ۱۳ اسفند, ۱۴۰۰
      • اسلوب

        سلام. وقت بخیر جناب محبی عزیز. بنده مدیر سایت سیری در ایران هستم. ایمیلی که در سایت ما بابت کامنت ها ثبت می کنید انگار ایراد دارد و نمیشود به شما ایمیل ارسال کرد. لطفا یک راه ارتباطی اعلام فرمایید که همشهریان شما بسیار مشتاق هستند که با شما تماسی داشته باشند.

        ۱۴ اسفند, ۱۴۰۰
    • ابوذر زراعت پیشه

      جناب اقای اسماعیل محبی . با عرض سلام خدمت شما . جمع زیادی از همشهریات مشتاق همصحبی با شما هستند. متاصفانه ایمیلی که باهاش کامنت گذاتشید اشتباهه. لطفا یک ایمیل برای بنده ارسال کنید .

      ۱۴ اسفند, ۱۴۰۰
    • ابوذر زراعت پیشه

      جناب محسنی یا محبی عزیز. لطفا بیشتر درمورد خود و گذشته برای ما بیان کنید. از طریق صفحه اینستاگرام شهر با ایدی @ronizcity به اشتراک میگذاریم تا همشهریان بیانات شما رو ببینند و از آن بهره ببرند

      ۱۶ اسفند, ۱۴۰۰
    • صادق

      ممنون ادمین محترم بابت پیگیری های شما ،سپاسگزارم

      ۲۴ اسفند, ۱۴۰۰
  • imail mohebbi

    خاطرات رونیز که من ده ساله بودم و از آنجا مهاجرت کرد م ( مکانها و آدمها ) جوو خیراات باغ سروی ( محل اقامت ملا صدرا ) مرغک کوجه باغی تاجوو آباد قعله (قلعه) دوو امام زاده سید مجدد دین . آدمها –من نشی .یحیی خان یقو خان ( یعقوبخان ) مزابریم خان (میرزا ابراهیم خان ) امیراسمال خان . صارم دیوون .میزا مم جعفر .کل م سی خان . گلاب [بانو) .طوطی(بانو) .کل بگم سا ( بانو) محمود سروش ( خیلی خوش خط بود ) اکبر هنگ (تا کلاس دوم که من آ نجا بودم معلم ما بود . قریب ( چوپان بود)

    ۵ آبان, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • ابوذر زراعت پیشه

      همشهری گرامی در صورتی که این پیام را مشاهده مینمایی لطفا یک ایمیل یا راه ارتباطی از خود برای ما بگذارید. از طرف جمعی از همشهری ها که مشتاق دیدار و همصحبتی با شما هستند

      ۱۱ اسفند, ۱۴۰۰
    • imail mohebbi

      آقایان صادق خان وزراعت پیشه عزیزانم. متاسفانه اطلاعات من در اجرای خواسته های ناقص است . ارادت من به مردمان همشهریان عزیزم نطیر شما عزیزان بیشتر شد . خیلی دلم تنگه . شاد و موفق سرفراز باشید . اسماعیل محبی . البته نام فامیل من قبلا محسنی بوده . ولی اداره ثبت احوال بحای اینکه نقطه را بالا بگزارد پاّیین گرارده بود – مادرم که من یتیم را میخواست در مدرسه ثبت نام کند مدیر مدرسه گفت مدرک ما شناسنامه است – و او که خدا رحمتش کند ثسلیم شد – میبینم خنده بر لبانتان جاری -همیشه خندان بایشید-

      ۱۵ اسفند, ۱۴۰۰
    • صادق

      سلام جناب محسنی عزیز خیلی خوشحال و خوشبختم از آشنایی باشما ،ایکاش از طریق اینستاگرام @ronizcity رونیز سیتی امکان ارتباط با شما را داشتیم ،خیلی زیادی از همشهریان دوست دارن شمارا زیارت و از کلام شما بهرمند شوند

      ۲۴ اسفند, ۱۴۰۰
  • imail mohebbi

    ۹۱ سال قبل در رونیز عزیزم متولدشدم . ۵ سالم بودکه یتیم شدم .۱۰ سالم بوذ که توسط مادر فداکارم به شیراز مهاحرت کردم . خذمت سربازی و ۳۰ سال خدمت ذولت را در شیراز و بوشهر و تهران گذراندم .خاطرات خوبی ار این دوران دارم . ۳۰ سال است مقیم آمریکا هستم . آرزویم دیدار رونیز عریزم هستم .ولی عمرم کفاف نمیدهد و آنرا با خود به گور خواهم برد .افسوس وصد افسوس !!!!

    ۲۸ مهر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • imail mohebbi

      ننه مورا قلی ( مادر مراد قلی ) کل میزالی ( کربلاءی میرزا علی) کل اباس ( کربلاءی عباس ) همیشه ماههای رمضون میرفت پشت بام خونش اذان میگفت . بلقیس . قیطاس . اکبر فرهنگ معلم بود من تا کلاس دوم پهلوش درس خواندم . معله بالا { محله بالا } معله پایین { محله پایین ) سر آسیاب ابتتدای باغ مرغک آسیابی بود اهالی ده گندم و جواهایشان را میبردند آرد میکردند . پدرمن شخص با سواد و خوش خطی بود تعداد زیادی کتاب داشت . تا قبل از مرگش در سال ۱۳۱۵ کلانتر رونیز بود . آ نوقتها به بخشدار یا دهدار میگفتند کلانتر .اهالی اگر دعوا یا احتلافی داشتند میامدند نزد کلانتر برای رفع اختلاف . آخ که چه دورانی بود . خاطرات ۸۱ سال قبل است . آ لآن ۹۱ ساله ام

      ۱۲ آبان, ۱۴۰۰
    • rahman kohpema

      سلام چه خوب ما اهل رونیز هستیم

      ۱۰ اسفند, ۱۴۰۰
    • احمد رضا

      درود بر شما جناب محسنی (محبی) عزیز. هر جا هستین.سالم و سلامت باشید. فقط جسارتا اسم پدرتون چی بوده. چون پدر من و دوتا اقواممون هم سن شما هستن. .. میخواستم ببینند فرزند کی هستین .. حتما شما هم ایشان را باید بشناسید چون هم سن و همکلاس بودین

      ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۱
  • مهدی زارعیان

    انشاالله امسال باران خوب بیاد و چشمه مرغک پرابتر بشود و با صفاتر و دیدنیتر

    ۱۶ مهر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
    • ismail mohebbi

      نام پدر من ابراهیم بود . خدا رحمتش کند .

      ۲۱ مرداد, ۱۴۰۱
  • مهدی زارعیان

    انشاالله مشکل خشکسالی حل بشود امسال و چشمه مرغک پر اب بشود با صفاتر هم میشود

    ۱۶ مهر, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • صادق

    جاذبه های گردشگری در کوههای جنوبی شامل: چشمه مرغک ، غارگبری ،انجیرستان های دیدنی ، تنگ قورقورو ، انگورستان های دیم کوه تودج ( چشمه مروارید ، چشمه خانیکا و …. )

    ۱۲ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • صادق

    منطقه رونیز از لحاظ شرایط آب و هوایی معتدل و چهار فصل می باشد که در قسمت کوههای شمالی منطقه گرمسیری و قشلاقی و در قسمت کوههای جنوبی منطقه سردسیری و ییلاقی میباشد.

    ۱۲ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • صادق

    سلام منطقه استهبان و رونیز بسیار بکر و جذاب هست و مردمان مهمان پذیر و خون گرم هست و همه باهم رابطه خوبی دارن؛

    ۱۲ آذر, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • سید محمد حسینی

    این شهر در در مسیر اصلی استهبان به شیراز هست
    مردم این شهر با مردم شهر استهبان اصلا با هم خوب نیستن

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • مهشید

      مدرکی دارین جناب محترم؟
      همه ی ما در صلح و ارامش کنار هم زندگی میکنیم و هیچ دلیلی بر کدورت و بدرفتاری اهالی رونیز و استهبان نیست

      ۱۰ آذر, ۱۳۹۹
    • جعفر

      استهبانیا با رونیزا خوب نیستن هیچ وقت دلشون نمیخاد رونیز پیشرفت کنه همه چیزو واسه خوشون میخان

      ۳ خرداد, ۱۴۰۰
  • رها مسعودی

    رونیز به به پاریس کوچولو معروفه ،حتما به کوه آبشاری مرغک برین جای باصفاییه

    ۱ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • imail mohebbi

      قنپ آتشکده در آنجا بالای قنپ ( گودال همیشه پر از آب ) جایگاهی وجود دارد که زرتشدیان که آتش را مقدس میدانستند همواره آ تشی در حال شعله ور بوده . ( این قنپ کمی بالاتر از تنگ الله اکبر در راه رونیز و فسا یا رونیز شیراز قرار دارد )

      ۶ آذر, ۱۴۰۰

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد