جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای چمسنگر

تاریخ بروزرسانی :
۳۰ فروردین ۱۳۹۶

مختصری در مورد ایستگاه چم سنگر

ایستگاه چمسنگر یکی از ایستگاههای راه آهن سراسری شمال جنوب در لرستان حدفاصل ایستگاه سپیددشت وکشور قرار دارد .

این ایستگاه از طریق راه شوسه تقریبا ۸۵ کیلومتر با خرم آباد مرکز استان وحدود ۳۰ کیلومتر با شهرستان سپیددشت فاصله دارد.

این ایستگاه یکی از ایستگاههای فعال وپر رفت آمد درفواصل بین دورود واندیمشک است علت ان نزدیکی با مناطق زز و ماهروبختیاری (برگسر و امامزاده داوود) و مناطقی از کوه کلا و سنگتراشان و شان و آلیر و…. است. این ایستگاه حدودا تا ۸-۹ سال پیش بعد از سپیددشت پرجمعیت ترین و پررفت و آمدترین ایستگاه بوده که بعلت مهاجرت وعدم امکانات رفاهی وتحصیلی و… جایش را به ایستگاه بیشه با زمینه گردشگری و تنوع آب و هوایی بهتر داد و تا حدودی نامش به خاطره ها سپرده شد . اکثر مردم این ایستگاه کارمند راه آهن بوده اندک دیگر دامدار وکشاورز و معلمان مدارس ابتدایی و راهنمایی ودبیرستان و کارمندان منابع طبیعی و بهزیستی وکمیته امداد و. .. تشکیل داده اند.

مدرسه ابتدایی این ایستگاه بنام شهید شیخ فضل اله نوری در سال ۱۳۵۲ و مدرسه راهنمایی اش بنام شهید قنبر لیریایی (سال ۱۳۵۹) و دبیرستانهای شبانه روزی پسرانه ودخترانه اش در سالهلی ۱۳۷۶-۱۳۸۰ تاسیس گردیده اند.

دانش اموزان این مناطق مستعد وبا پشتکار فراوان به مناصب کلیدی و مسئولیتهای خطیری در استان وخارج از استان دست یافته فعال و منشا تحول در مسئولیتهای واگذار شده بوده اند.

این ایستگاه در سالهای حدود ۱۳۱۰-۱۳۱۵ بعلت احداث راه آهن دارای برق (بطور محدود
) و لوله کش آب بوده و در سالهای بعد از انقلاب نیز تغییراتی در این تاسیسات داده و حجم وظرفیتشان اضافه گردید.

این ایستگاه که در کنار رودخانه سزار و کنار خط راه اهن سراسری بنا شده در شرق به روستاههای برآفتاب و دره هندیان و موراز از منطقه زز و ماهرو واز غرب به روستاههای گده پوک وکولخر و سراب و از شمال به ریدر وچل ریز منتهی میشود.

اکثر مردم این منطقه از ایل پاپی و طایفه دوزقی و از طایفه های دیگر میتوان به چراغی باورسی ، ممتوند ،جمالی و.. (از طوایف بختیاری ) کشوری ،پاپی خادم ،داوودی ،سکوند و سادات را تشکیل داده اند.تا سال حدود ۱۳۷۶ دارای ۱۵۰ خانوار و بعد از در سالهای اخیر از جمعیت فعال ان کاسته شده وتا حدود ۷۰-۸۰ خانوار بجای مانده اند.

اب و هوای ان در فصل تابستان گرم ولی در فصل های زمستان وبهار طبیعت و هوای خاص و دلچسبی دارد.

همچنین فاصله ان تا ایستگاه دورود ۴ ایستگاه و حدود ۱.۵ ساعت میباشد.و برای رسیدن به دورود باید از ایستگاههای سپیددشت -بیشه قارون گذشت تا به دورود رسید .غالب مسیر رفت و امد مردمش تا قبل از احداث جاده خرم اباد سپیددشت و چمسنگر به مرکز استان از طریق ایستگاه سپیددشت و دورود بوده است.

چم سنگر و روستاهای اطراف آن

برافتاب علی عسگر- برافتاب حومه- دره هندیان- ده پر- کربوستان- گچگه- -مورازغلام مورازموسی- مهره نارمحمد- الیرعلیا- تیدر- خانقاه- دره گرم- روزگیره- ریدر- الیرسفلی- کولوئ- ابریزک- برافتاب رهرو- بردلوسه- چم اقامرده- چوکارابراهیم- خاجالی- خرپشت سفلی- خرپشت علیا- داروزه- دره باغ گدا- سرتخت شاه عباس- کله نی سفلی– کله نی علیا- کول بچان- گاورسله- مورازمحمد- نساررهرو- دوسنگ- سردزله- گدپوک- پشتکره- شعبان- کوله خر- میربهاالدین- پل مامون- سرکیو

1461678384394605 روستای چمسنگر

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 4 میانگین: 4.3]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • کوروش

    با نظر آقا محسن یه جورائی مخالفم … درسته بزرگان برا همه ما نعمت هستند … درست … ولی در مجموع زندگی همینه …. اگه بزرگان بزرگ بودن ، ما هم باید بزرگی کنیم … نباید این زنجیره متوقف بشه … کل زندگی کاشتو برداشته … ما هم به مانند اونا بایدبکاریم تاآیندگان درو کنند و یه روزی ما هم چونان بزرگان ، خاطره ساز باشیم برای نسل بعدمان …. زندگی کن و اجازه بده زندگی کنند ..

    ۵ شهریور, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • Mohsen Papi

    سلام به همه عزیزان چمسنگری چه ساکن و چه مهاجرت چمسنگر نظر شخصی من از لحاظ طبیعت بکر کوهستانی وهمچنین عبور رودخانه سزار ک واقعآ نعمت فراوانی واسه چمسنگر و حومه ،چمسنگر خوب بود اما زمانی که بزرگان و ریش سفیدان بودن بهتر بود صفا و مهربانی و احترامات رفت وامدها بهم دیگه سر زدنها و خلاصه همه خوبیها رو داشت ولی الان متاسفانه بزرگان که به رحمت خدا رفتن تمام خوبیها رو با خودشون بردن و خاطراتشون رو برا ما گذاشتن درحال حاضر ک بچها جای انها رو گرفتن به زبان آمیانه چمسنگری بگم (الان دو قرو نیرزه)

    ۵ بهمن, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    این روستا بسیار زیبا و سر سبز و با شکوه هست.قطار هم از مسیر این روستا میگذره و بسیار چشم انداز زیبایی داره.فصل بهار و تابستان بهترین فصل برای سفر به این روستا و منطقه هست

    ۱۰ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • فروزش

      بهار و تابستان که گرمه دروغ چرا میگی مردم میان می میان از گرما?

      ۲۰ آذر, ۱۳۹۹

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد