جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

روستای جواهرده

تاریخ بروزرسانی :
۲۴ شهریور ۱۳۹۷

روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر ، با طبیعتی دلفریب و آب و هوایی خنک و دلپذیر، هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود می کشاند. با بازدید از روستای جواهرده می توانید از زندگی در کنار مردم روستا لذت ببرید و با این نوع زندگی بیشتر آشنا شوید. سفر به جواهرده همزمان با گردش و گشت و گذار در شهر زیبای رامسر، برای کسانی که در طبیعت گردی های خود دوست دارند امکانات خوبی نیز داشته باشند گزینه خوبی‌ست.
مسیر رسیدن به روستای جواهرده به دلیل وجود جاذبه های مختلفی مانند آبشار، دریاچه قو و … خود جاذبه ای تماشایی و دیدنی‌ست.
سفر به روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر تنها بازدید و لذت بردن از خود روستا نیست بلکه مسیر افسونگر رامسر تا جواهرده نیز می تواند تا ساعت‌ها شما را به خود مشغول کند و با زیبایی‌هایش هوش از سر شما بپراند. این دالان بهشتی که به همت مهندسان آلمانی و برای دسترسی راحت تر به جواهرده در سال ۱۳۵۰ کشیده شد، با پیچش های دلبرانه خود احساسات تان را به بازی می گیرد و شما را تا پایان راه فرا می خواند. این مسیر در غرب رامسر در امتداد دره و رودخانه باصفای صفارود، با شیبی تند، هیجانی شیرین به سفرتان می دهد و شما را به مقصد مشتاق‌تر می‌کند. در کنار طبیعت زیبای این جاده، دیدنی های بسیاری در این مسیر و قبل از رسیدن به جواهرده، انتظار شما را می کشند که در بخش دیدنی ها به آنها بیشتر خواهیم پرداخت.
در ادامه همراه سیری در ایران باشید تا در روستای زیبای جواهرده گشتی بزنیم.

آشنایی با روستای جواهرده نگین طبیعت رامسر
۲۹.۵ کیلومتر که از رامسر، عروس شهرهای شمال ایران به سمت جنوب غربی و رو به کوه های سر به فلک کشیده البرز حرکت و از پیچ و خم جاده‌ سرسبز و نشاط آور جنگلی گذر کنی، به نقطه ای می رسی که بر فراز ابرها قرار می گیری. اینجا روستای جواهرده رامسر است؛ مکانی که ابرها شما را در آغوش می گیرند و با شما به حرکت در می آیند. اگر در زمان مناسبی در روستا باشید، می توانید پرواز ابرها را زیر پاهای خود به تماشا بنشینید؛ ابرهایی که بامدادان و عصرگاهان به کوچه ها، مغازه ها و خانه های مردمان این روستا سرک می کشند و از حال و احوال شان، این دوستان قدیمی و آشنا می پرسند و خوشامدگوی تازه واردان و گردشگران می شوند.
روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر در ارتفاع ۲۰۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و قله های سرخ قله، واژک سه برار رژه (رجه) و سماموس این ییلاق زیبا را در پناه خود گرفته اند. روستای جواهرده که از توابع دهستان سخت سر است، در گذشته برای مردم رامسر، ییلاقی خوش آب و هوا بوده که از گرمای شرجی رامسر به آن پناه می آوردند و در زمستان های سرد و برفی به رامسر باز می گشتند.

سفر به روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر سفری پر از لحظه‌های غافلگیرکننده و مناظر خیره‌کننده است. با ما در این سیر و سفر همراه باشید تا از جاذبه‌های کشور عزیزمان بیشتر ببینیم و بدانیم.

۱- آبشارها و چشمه های روستای جواهرده
چندین چشمه از جمله چشمه‌های سلیمان، برشی و کوه کنین، آب آشامیدنی روستا را تامین می کنند و طراوت و شادابی را در رگ‌های روستا جاری می‌سازند. آب این چشمه ها در قدیم به همت افراد خیرخواه به داخل روستا هدایت شده است.
آبشارهای روستای جواهرده نیز بسیار مشهورند و مردم برای استراحت و عکاسی در کنار آنها توقف می کنند. یکی از این آبشارها در انتهای روستا و در کنار تخته سنگ بزرگی قرار دارد.

۲- جنگل، مراتع و قله های روستای جواهرده
با گذشتن از مسیر جنگلی و سحرانگیز جاده جواهرده، هنگامی که به این روستای شگفت انگیز نزدیک می شویم، کم کم از پوشش گیاهی جنگلی کاسته شده و بر مراتع و چمنزارهای آن افزوده می شود. قله های سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس)، واژک سه براره رژه (رجه) و قله سماموس، بلندترین قله رامسر، با گردن‌هایی افراشته، از دیدنی‌های جواهرده هستند.

خوشگذرانی در روستای جواهرده

در کنار بازدید از جاذبه های روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر، تفریحات دیگری نیز هستند که می توانند شیرینی سفر را چند برابر کنند.

۱- عکاسی
یکی از بهترین تفریحاتی که در جواهرده می توان آن را تجربه کرد، عکاسی از مناظر مختلف روستا، طبیعت اطراف آن، دیدنی های مسیر و … است. فرصت عکس گرفتن از این لحظه های ناب را به هیچ وجه از دست ندهید.

۲- پیک نیک
از هر مکانی که به جواهرده آمده باشید و این مسیر طولانی را پشت سر گذاشته باشید، حیف است لذت نفس کشیدن و گشت و گذار در طبیعت بی نظیر آن را از خود دریغ کنید. در زمان حضور در اینجا غذایی هر چند سبک درست کرده، بی اعتنا به ماشین خود با بار و بندیلی سبک، پیاده، راه سرسبزی های اطراف را بگیرید و آرامش و نشاط را زندگی کنید.

۳- کوه نوردی
قله های سربه فلک کشیده روستای جواهرده با چشم اندازهای دلپذیرشان سختی بالا رفتن از کوه را بر مشتاقان کوه نوردی هموار می کند و آنها را به مبارزه برای فتح خود می طلبد. پس کمی سرسختی پیشه کنید تا پاداش خود را در بلندای کوه های زیبای جواهرده بگیرید؛ اما توجه داشته باشید که کوه نوردی به تنهایی به ویژه اگر با مسیرها آشنا نیستید کار اشتباهی است بنابراین حتما از محلی ها و بلدهای این کار کمک بگیرید.

۴- هیجان در جواهرده | تماشای مسابقات کشتی و والیبال
اگر تابستان ها به جواهرده سفر کنید حتما سروصدایی که در میدان روستا شنیده می شود توجه تان را به خود جلب می کند. کمی که جلوتر بروید و از مردم محلی پرس و جو کنید متوجه می شوید که در این میدان مسابقات کشتی و والیبال در جریان است، اگر اهل ورزش باشید می توانید به خیل تماشاگران اینجا بپیوندید و همراه با مردم عصر هیجانی را تجربه کنید.

اقامت در روستای جواهرده
همان طور که گفته شد از امکانات خوب روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر شرایط اقامتی آن است، هتل ها و ویلاهای دربست و اتاق های اجاره ای خیال شما را برای ماندن در جواهرده راحت می کند؛ اما برای اقامت در روستای جواهرده هرگز به کمپینگ و اقامت در چادر فکر نکنید مگر اینکه امکانات گرمایشی، پتوی کافی و لباس گرم داشته و با شرایط بیرون ماندن در هوای سرد نیز آشنا باشید. شب های جواهرده حتا در تابستان بسیار سرد است.

امکانات روستا
جواهرده، برخلاف خیلی دیگر از روستاهای ایران به دلیل استقبال زیاد گردشگران از امکانات نسبتا خوبی برخوردار است. از مکان های اقامتی فراوان مانند هتل ها، خانه های محلی و ویلاها در روستا گرفته تا آژانس ها و کارگزارانی که محل اقامت را قبل از ورود برای شما رزرو می کنند. از دیگر امکانات خوب روستا وجود رستوران های متعدد است که با غذاهای محلی، طعم خوشی از غذاهای شمالی را دراختیارتان می گذارد. مسجدهای متعدد و امامزاده روستا، مغازه های فراوان، کافه ها و آلاچیق های زیبا و دلپذیر همگی به راحتیِ ماندن در این روستا کمک می کنند. علاوه بر اینها روشنایی و برق، آب لوله کشی، امواج شبکه های مخابرات، امواج شبکه های تلویزیونی، خانه بهداشت، درمانگاه ،داروخانه، پزشک، بهیار و پاسگاه نیروی انتظامی نیز در دسترس مردم هستند و سفری آسوده تر و کم دغدغه تر را پیش پای مسافران می گذارد.

آب و هوای روستای جواهرده
روستای جواهرده در ۲۰۰۰ متری سطح دریا قرار گرفته است و در اواخر بهار و تابستان ها هوایی معتدل و در بقیه سال، هوایی سرد دارد. میانگین دما در آن بین ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد متغیر است و این یکی از دلایل اقبال به این روستاست. این روستا در سال های نه چندان دور تنها ۴ ماه از سال، ماه آخر بهار و تابستان، برای حضور مسافران و مردم عادی و محلی قابل سکونت بود اما امروزه به دلیل وجود امکانات بیشتر این مدت زمان افزایش پیدا کرده است و می توان زمان بیشتری از ماندن در اینجا لذت برد.

بهترین زمان سفر

برای سفر به جواهرده بهترین زمان آخر خرداد و سه ماه تابستان است. در این زمان برف ها آب شده اند، سرسبزی به اوج خود رسیده و مسیر و راه هموار است.
بهار: اوایل بهار به ویژه فروردین ماه به دلیل بارش های برف و باران های سیل آسای بهاری و مسدود شدن جاده سفر به جواهرده ممکن است تا حدی مشکل باشد؛ اما ماه خرداد با فراهم شدن شرایط، زمان آغاز گردشی جانانه در روستا مهیا می شود.
تابستان: حالا که گرما در همه جا به اوج خود رسیده است، رفتن به جواهرده از لذت بخش ترین کارهاست. حتما تابستان جواهرده را تجربه کنید.
پاییز: با افزایش دما و آمدن موسم بارش های پاییزی مسیر جواهرده به نسبت خطرناک می شود و امکان ریزش کوه وجود دارد. آب و هوای روستا نیز رو به سردی و تیرگی می رود.
زمستان: جواهرده در زمستان پوشیده از برف است، بر ضخامت یخچاله های طبیعی سماموس افزوده می شود و ذخیره آب رودها در بالادست جواهرده یخ می بندد.

مردم روستا مالکان جواهر رامسر

جلوه بخش زندگی روستاها، مردم باصفا و ساده آن هستند. انسان هایی با سبک زندگی متفاوت و تلاش و کوششی پایان ناپذیر، زندگی را آنقدر دلپذیر می کنند که مردم خسته از روزمرگی ها، به روستاها پناه می آورند تا سهمی از سرزندگی و نشاط آنها داشته باشند. پیشه اهالی جواهرده باغداری، کشاورزی و دامداری است و بیشتر آنها از راه گردشگری، اجاره خانه و فروش محصولات شان درآمد کسب می کنند. لباس های محلی زیبای زنان و مردان روستا در جشن ها و مناسبت های مختلف جلوه زیبایی به مراسم و آیین ها می دهد. هرچند امروزه از این نوع لباس ها کمتر استفاده می شود.

کشتی گیله مردی هنوز بین برخی از مردم طرفدار دارد و هر از گاهی این مراسم جالب به ویژه میان کشتی گیران مازندرانی و گیلانی برگزار می شود. بازار محلی نیز بخش دیگر سرزندگی و رونق در جواهرده است. مردمی که با لهجه شیرین گیلکی در بازارهای محلی روباز خود سعی می کنند حاصل تلاش و دسترنج خود را به فروش برسانند و زندگی خود را به پیش ببرند.

۲۰۰۰ نفر مردم ساکن جواهرده (۲۵۰۰ خانوار، بر اساس سرشماری سال ۹۰)، شما را به تحسین زیبایی ها و نفسی عمیق از هوای پاک کوهستان دعوت می کنند.
آداب و رسوم و جشن های جواهرده

آداب و رسوم خود در عین تکرار، شکل دیگری به زندگی و ذهن و جان را جلا می دهد. در روستای جواهرده نیز رسوم و جشن هایی وجود داشت و دارد که زندگی مردم را نو می کند، پیوند بین آنها را عمیق تر می سازد و یک نواختی را کنار می زند.

*رسم گِلکار مسجد آدینه

جشن گِلکار مسجد آدینه، جشنی قدیمی و مذهبی، هر سال در نخستین جمعه ماه اسد یا هفدهم مرداد ماه برگزار می شد. کشاورزان و دامداران برای برکت بخشی به محصولات و نذر سلامتی خانواده خود، از شیر دام های خود به جای آب برای ساخت گِل بهره می بردند و با سلام و صلوات از این گل ساخته شده، دیوارهای مسجد را گل کاری می کردند.

در برخی متون و از نقل قول هایی که افراد مختلف از گذشتگان کرده اند، یاد شده است که این کار تنها به دست دوشیزگان انجام می شد و مردان حق نداشتند در انجام آن سهیم باشند. بعد از برگزاری این آیین، مردم به جشن و شادی می پرداختند، کُشتی گیران مازنی و گیلانی زور خود را به رخ یکدیگر می کشیدند، نوای دلچسب سرنا و دهل، هیجان و شادی را در کوچه پس کوچه های روستا پخش می کرد. در پایان مراسم، برپایی بازار فرصتی برای عرضه هنر و محصولات اهالی روستای جواهرده و مردم مهمان بود. ‌مسجد عزیز آدینه این گونه هم به زندگی مادی و هم به زندگی معنوی مردم رونق می داد و در روزهای خوشی و سختی پناه آنها بود.

این جشن برای مدتی به فراموشی سپرده شده بو؛د اما اکنون برای حفظ فرهنگ و آیین های زیبا و پرمفهوم قدیمی بنا شده است تا دوباره به این سنت رونق ببخشند و آن را از ارکان گردشگری جواهرده کنند.
روز شمار مردم جواهرده

مردم روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر برای نگه داشتن حساب روزهای زندگی خود از تقویم گالشی یا گیلکی استفاده می کردند. برگزاری مراسم مختلف به ویژه تیرماه سیزده، عید نوروز و گلکار مسجد آدینه، پرداخت خراج و مالیات، حساب و کتاب زمان کاشت و برداشت محصولات کشاورزی و دامی همه وابسته به این تقویم گالشی بوده است. مردم جواهرده، نوروز (نوروز بل) را در آغاز فصل بهار و اول فروردین جشن نمی گرفتند، برای آنها شروع سال روزهای اواسط مرداد بود و این روز را در مابین روزهای ۱۳ تا ۱۷ مرداد جشن می گرفتند. ماه های سال گیلکی به این ترتیب قرار می گرفت: نوروز ماه، کرچه ماه، ارکه ماه، تیر ماه، موردال ماه، شرر ماه، امیر ماه، اول ماه، سیه ماه، ده ماه، ورفه ماه، اسفندار ماه.

صنایع دستی و سوغاتی جواهرده , یادگاری از خانه ابرها

به روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر که رفتید، خوب که گشتید، حتما از مردم آنجا سوغاتی بخرید تا به گردشگری و اقتصاد کمک کنید. نمدبافی شاید معروف ترین صنعت دستی مردم رامسر و جواهرده باشد؛ اما در کنار آن چادرشب بافی، عروسک بافی، چادر بافی، کوزه گری، شولا، سفره، جوراب پشمی، خراطی و سفالگری ره آوردهای دیگر مردم روستاست. هرچند به دلیل به روز شدن امکانات، از رونق صنایع دستی مانند سفالگری، آهنگری و مسگری کاسته شده و رو به فراموشی است.

اما نمی توان از سفر به شمال سخن به میان آورد و از خوردنی های خوشمزه آن چیزی نگفت. از ترشی ها و مرباهای رنگارنگ و پر از طعم و مزه بگیر تا نان و شیرینی های محلی که زنان روستا داغ داغ برای تان درست می کنند و به دست تان می دهند. علاوه بر اینها می توانید از افراد محلی ماست، دوغ، کره، پنیر و عسل محلی تهیه و نوش جان کنید.
مسیر دسترسی

برای رسیدن به روستای جواهرده از جاهای دیدنی رامسر تنها یک مسیر وجود دارد. باید به رامسر بروید از آنجا بعد از گذر از بازار، سه راهی فلسطین را به سمت جنوب رامسر رفته و به حرکت ادامه دهید، شما اکنون در جاده جواهرده قرار دارید. گفتنی است که روستای جواهرده از توابع دهستان سخت سر است که روستاهایی مانند گاو رمک، لپاسرک، دریاپشته، سلمل و سفید تمشک را در بر می گیرد.

آدرس: رامسر، سه راه فلسطین، جاده جواهرده-روستای جواهرده

4018 روستای جواهرده

4019 روستای جواهرده

4020 روستای جواهرده

4021 روستای جواهرده

4022 روستای جواهرده

4023 روستای جواهرده

4024 روستای جواهرده

4025 روستای جواهرده

4027 روستای جواهرده

4028 روستای جواهرده

 5 4 روستای جواهرده

 2 2 روستای جواهرده

 3 3 روستای جواهرده

 1 1 روستای جواهرده

 4 0 روستای جواهرده

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 6 میانگین: 3.7]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • نسترن حبیب الهی

    جواهر ده رامسر از روستاهای دیدنی و زیبای شمال است که مسیر رسیدن به اون جاده ای پر پیچ و خم با آبشارهاو طبیعتی زیباست، تو مسیر و خود روستا غذاخوری و رستوران سنتی زیادی هست و چند سالی هست که در خود روستا یک هتل احداث شده که به دریاچه مشرف است و ویو زیبا و عالی داره و البته کمی از بکری این منطقه کم کرده .
    دیدن این روستای زیبا رو به همه پیشنهاد می کنم

    ۱۶ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • مهرنوش زاده رفيع

    بسيار زيبا و ديدني است اين منطقه، جاده پيچ دار رو به بالا با مناظر بديع،من اينجا يك مدرسه قديمي تخليه شده ديدم كه گشتن در آن بسيارخاطره انگيز بود

    ۱۱ دی, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *