جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

خانه کلبادی

تاریخ بروزرسانی :
۲۹ آبان ۱۳۹۸

این عمارت زیبا در مرکز شهر ساری و در محله‌ای موسوم به آب انبار نو قرار دارد. در حدود ۱۳۰ سال پیش سردار جلیل از امرای ارتش دوره قاجار، این بنای دو طبقه را برای فرزندش «امیرنصرت شکوه نظام» ساخت اما با فوت امیرنصرت این بنا به فرزند وی منوچهرخان کلبادی به ارث رسید. این عمارت به موزه صنایع دستی ساری تغییر کاربری داده است.خانه تاریخی کلبادی ساری از جاذبه های گردشگری مازندران است که در تاریخ ۹ آبان سال ۱۳۷۷ و با شماره ثبت ۲۱۴۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در خانه که باز می شود راهروی باریکی پیش روی شماست وقتی به حیاط می رسید، حیاط چند پله پایین تر است چون زمین خانه پایین تر از سطح خیابان است . در حیاط یک حوض بسیار زیبا وجود دارد که در کنار معماری بسیار زیبای خانه جلوه ای خاص به خانه داده است .

خانه کلبادی 1 خانه کلبادی

 

همانطور که پیش تر گفتیم دز زمان قاجار خانه کلبادی به دستور سردار جلیل ساخته شده و سردار فرزندی به نام امیر نصرت داشت به همین دلیل تا سال های زیادی این خانه به نام امیریه معروف بود اما متاسفانه وقتی که پسرش از دنیا رفت خانه به فرزند دومش منوچهر خان رسید. منوچهر خان ملقب به منوچهر کلبادی یکی از مهم ترین شخصیت های سیاسی ساری بود که سال های زیادی در این خانه زندگی کرد و سرانجام در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت.

سبک معماری خانه کلبادی ها ساری، الهام گرفته از سبک تکایای دوره قاجار الهام گرفته شده است و با مصالحی همچون، چوب، آجر، سفال و سنگ ساخته شده است. این بنا دارای دو طبقه است که شبیه به مستطیل ساخته شده اند. در زیرزمین آن یک سردابه بزرگ وجود دارد که روزگاری از آن به عنوان یخچال استفاده می کردند.
در هر دو طبقه یک شاه نشین ساخته شده که می توان گفت جذاب ترین قسمت خانه همین شاه نشین ها هستند. در سمت راست و پچ هر شاه نشین راه پله ای ساخته شده که به اتاق ها و طبقات بعدی منتهی می گردد. تزئینات سنتی این خانه توجه هر کسی را به خود جلب می کند. شیشه های رنگی پنچره های چوبی و منبت کاری شده، گچکاری از جمله تزئیناتی است که در زمان قاجار بسیار رایج بوده است.

بدون شک وقتی که نمای ساختمان خانه کلبادی در ساری را ببینید اولین چیزی که توجه تان را جلب می کند، پنجره های هر دو طبقه هستند که شکل ظاهری شان با یکدیگر فرق دارد. دلیل تفاوت ظاهری پنجره ها این است که سال ها پیش یکی از طبقه ها به صورت کامل بازساری و مرمت شد و پنجره هایش هم به طور کامل عوض کرده اند.

این خانه از دو بخش اندرونی و بیرونی ساخته شده است که قسمت بیرونی اش در ضلع چپ یعنی در کنار ورودی اصلی قرار گرفته که شامل یک حیاط و یک اتاق کوچک است. در بیرونی یک راهروی باریک وجود دارد که شما ره به حیاط اندرونی هدایت می کند.

در خانه کلبادی های ساری قسمت های دیگری مانند حمام، آشپزخانه، اصطبل هم وجود داشته که در عملیات بازسازی اکثر آن ها را از بین برده اند.

آدرس : ساری، پایین تر از میدان ساعت، خیابان انقلاب، محله آب انبار نو، خانه کلبادی

خانه کلبادی1 خانه کلبادی

خانه کلبادی2 خانه کلبادی

خانه کلبادی3 خانه کلبادی

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 2 میانگین: 3]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • محمد

    منطقه و خانه تاریخی زیبایی است که میتواند با توجه به خانه های تاریخی اطراف به منطقه توریستی زیبایی تبدیل شود

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • سها

    با سلام و تشکر فراوان از سایتتون که ایران را به زیبایی نشان می دهد. فقط کاش زبان فرانسه هم به سایتتون اضافه می کردید. من خودم در آزانس مسافرتی کار می کنم و با توریستهای فرانسوی فعالیت میکنم آنها وقتی اطلاعاتی راجع به شهری از من می پرسند من سریع از سایت شما استفاده می کنم ولی چون زبان فرانسه این سایت نداره مجبور میشم خودم دست به ترجمه بزنم. اگه این سایت زبان فرانسه هم داشت من آدرس سایت شما را مستقیم به آنها میدادم.
    حالا اگه شرایطش هست لطفا این زبان را هم به لیست زبانهای موجود در سایت اضافه کنید.
    با تشکر از شما

    سها ثابتی پور

    ۲۲ خرداد, ۱۳۹۳ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *