رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه
۳ مرداد ۱۳۹۸

جنگل راش سوادکوه

لینک این مطلب کپی شد!

جنگل راش سوادکوه، یکی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین جنگل‌های این شهرستان بوده که واقعاٌ در نوع خود بی‌نظیر است. جنگلی با بی‌شمار درخت‌های سربه‌فلک‌کشیده و زیبا که به طور نامنظم در آن قرار گرفته‌اند. ازجمله این درختان می‌توان به سردار یا سرخدار، توسکا و ملج اشاره کرد. اما در این میان، درخت راش از بقیه شهرت بیشتری داشته و ارزشمندتر می‌باشد. درختی که عمر آن بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ سال بوده و معمولاٌ در جنگل‌های بسیار بزرگ و وسیع بین ۶۰ تا ۸۰ سالگی به بار می‌نشیند.
‌همچنین، وجود درختچه‌ها و جانوران بسیار نیز به جذابیت این جنگل افزوده است. در مورد آب و هوای جنگل راش سوادکوه باید بگوییم که این منطقه به علت قرار گرفتن در ارتفاعی نسبتاٌ بالا دارای آب و هوایی کوهستانی می‌باشد. با این اوصاف، بهترین زمان سفر به این جنگل از اواسط فصل بهار تا اوایل تابستان است. اما راستش را بخواهید جنگل راش سوادکوه در فصل پاییز نیز به علت وجود برگ‌های خشک رنگارنگ بسیار زیبا و رؤیایی بوده و گردشگران بسیاری در این زمان از سال به این منطقه سفر می‌کنند.

وجود رودخانه‌ای چشم‌نواز و خروشان در دل جنگل راش سوادکوه، طراوت و زیبایی فضای این منطقه را صد چندان کرده است. همچنین، آبشار اوبن در دل این جنگل آن را برای گردشگران تماشایی‌تر کرده و بر ارزش آن می‌افزاید. آبشاری فوق‌العاده زیبا و دیدنی که از چشمه‌های بالا‌دست سرچشمه گرفته و بعد از سرازیر شدن در میان جنگل راش به رود مشهور تجن می‌ریزد.

در نزدیکی جنگل راش، با درختانی که ارتفاع آنها به ۴۰ متر هم می رسد، جاذبه های طبیعت گردی دیگری نیز وجود دارد که در بین آن ها می توان به دریاچه شورمست ، جنگل ارفع ده و سایت ستاره نگری آلاشت اشاره کرد. به شما پیشنهاد می کنیم اگر فرصت کافی دارید حتما از این جاذبه ها نیز بازدید کنید.
در سال ۱۳۸۵ جمهوری آذربایجان درخواستی را مبنی بر ثبت جهانی جنگل کاسپینی-هیرکانی به یونسکو ارائه کرد. اما با توجه به اینکه سهم این کشور تنها ۲۰ هزار هکتار در مقابل سهم ۲ میلیون هکتاری ایران از این جنگل هاست، ثبت جهانی این اثر به تنهایی به نام آذربایجان ممکن نیست. پس از آن مقامات فرهنگی ایران پیشنهادی را مبنی بر ثبت مشترک این اثر طبیعی به آذربایجان ارائه دادند . تاکنون این امر به دلیل اختلافات دو طرف میسر نشده است. از جمله اینکه علی‌رغم قوانین یونسکو مبنی بر ثبت اسامی کشورهای دارای آثار تاریخی و طبیعی مشترک به ترتیب حروف الفبا در اسناد مکتوب، ایران مخالف ثبت نام آذربایجان پیش از نام ایران در سند این اثر است؛ چرا که سهم ایران از این جنگل ها آنقدر بیشتر از جمهوری آذربایجان است که ثبت اسامی به ترتیب حروف الفبا غیر منطقی به نظر می رسد.

جنگل راش سوادکوه جنگل راش سوادکوه

جنگل راش سوادکوه جنگل راش سوادکوه

جنگل راش سوادکوه جنگل راش سوادکوه

جنگل راش سوادکوه جنگل راش سوادکوه

جنگل راش سوادکوه جنگل راش سوادکوه

           
 

نظر کاربران :

  • چِکِلِ وچه

    چرا جنگل راش را که متعلق به دودانگه ساری است به نام سوادکوه زده اید؟؟

    ۲ مرداد, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • اسلوب

      جنگل راش در روستای سنگده، یکی از با ارزش‌ترین درخت‌های منطقه هیرکانی، دامنه جنگلی قله خرونرو از توابع شهرستان سوادکوه است.

      ۳ مرداد, ۱۳۹۸

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *