از مسائل ژنتیکی و موروثی که بگذریم، ذائقههای مختلف نسبت مستقیمی با اقلیم محل سکونت افراد خواهند داشت. وضعیت آب و هوا، پوشش گیاهی و مواد اولیهی بومی از جمله عوامل دیگری است که در شکل گرفتن سلایق غذایی افراد، موثر و قابل توجه است. استان اردبیل نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به دلیل نوع اقلیم مناسب خود، از تنوع غذایی منحصربهفردی برخوردار است. ترشیقرمه غذایی است محلی و سنتی استان اردبیل که احتمالا به دلیل استفاده از مواد اولیهی آن به این نام شهرت یافته است. مادران و زنان کدبانو و هنرمند استان اردبیل با استفاده از پیاز، زردچوبه، گوشت قرمز، لوبیا چشمبلبلی، آلوچهی خورشتی، زعفران و رب گوجهفرنگی این غذای محلی را تهیه و طبخ میکنند. مردم این خطه از سرزمین ترشیقرمه را با برنج، سبزیخوردن و ماست میل میکنند. البته میتوان با توجه به ذائقهی افراد خانواده، چاشنیهای دیگری را با این غذای لذیذ و خوشمزه سرو کرد.
۲۸ خرداد ۱۳۹۷
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
نظر کاربران :
مثل هر غذایی نکته هایی هست که بهتره به کار ببندید:
لوبیا را که ازشب قبل خیسانده اید
سعی کنید رب گوجه فرنگی را حذف کنید و به جایش زعفران اضافه کنید
خوشمزگی این خورشت به میزان پیازش بستگی دارد و هرچه بیشتر باشد خوشمزهتر میشه
غذای خیلی خوشمزه ایه ولی من خودم زیاد خوشم نیومد دوسش نداشتم
ترشی قورمه یکی از خورشتهای محلی اردبیل است که بسیار لذیذ میباشد، این خورشت را در اردبیل در ماه رمضان برای سحری میپزند