جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

تباهگ

تاریخ بروزرسانی :
۲ آذر ۱۳۹۶

این کار روشی برای نگهداری گوشت بوده است . اینک نیز این روش متداول است . ماحصل این نوع نگهداری هم به تنهایی قابل خوردن است و هم به عنوان گوشت استانبلی بلوچی . معمولاً اواسط پاییز و با رو به سرما گذاشتن هوا گوسفندان را پروار کرده و از یکسو برای گرفتن روغن حیوانی و از سوی دیگر برای تهیه گوشت از آن استفاده می کردند . گرچه اینک نیروی برق و دستگاه های خنک کننده از قبیل یخچال به زندگی همه وارد شده است اما همچنان این کار انجام می گیرد . البته زمان دیگری نیز هست که بلوچ ها برای تهیه تباهگ دست به کار می شوند و آن زمان «عید قربان» است که گوشت قربانی فراوان می شود . در این روش پودر انار و نمک را به گوشت اضافه می کردند و ماحصل آن را بعد از اندکی که نور آفتاب برآن می تابید درون مشک ریخته و می بستند . این گوشت بعد از مدتی قابل خوردن بود

طرز تهیه:

روش پخت آن بسیارآسان است گوشت خشک شده را به مدت نیم ساعت همراه نمک و فلفل با آب می جوشانند سپس از آب آن برای تهیه برنج استفاده میکنند که بسیار طعم دار است گوشت را از آب جدا نموده و با روغن سرخ مینمایند البته بعضی ها سرخ نشده را ترجیح میدهند چون اعتقاد دارند که روغن طعم آن را از بین میبرد.

روش دیگر تهیه آن چنین است که بعد از به جوش آمدن گوشت (تباهگ) برنج به آن اضافه میکنند تا بصورت استانبولی در آید. به هموطنان عزیزم توصیه میکنم جهت استفاده از این غذا حتما سفری به بلوچستان داشته باشند تا طعم واقعی تباهگ را بچشند.

تباهگ تباهگ

تباهگ2 تباهگ

تباهگ3 تباهگ

تباهگ4 تباهگ

تباهگ5 تباهگ

تباهگ6 تباهگ

تباهگ7 تباهگ

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 0 میانگین: 0]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • سید محمد حسینی

    چه جالبه نمیدونستم, ممنون راجب اطلاعات خوبتون خیلی خیلی مفید و ارزشمند بود

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • کامران فاضلي

    یکی از اصلی ترین غذاهای مخصوص مردمان بلوچ به شمار می رود معمولا با مخلوطی از برنج و گوشت خشک شده پخته می شود

    ۸ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تخت جمشید روستای کندوان زیبایی های گیلان سد شاه عباسی طبس اماکن دیدنی یزد