جستجوی شهر به شهر :
رزرو هتل رزرو هتل های شهر وان ترکیه

طرز تهیه آش کارده شیراز

تاریخ بروزرسانی :
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹

طرز تهیه آش کارده شیراز آش کارده یا کاردی یکی از آش‌های محلی و معروف استان فارس خاصه شهرستان اقلید می‌باشد را برایتان شرح می دهیم،تا با طبخ و خوردن آن در جمع خانواده حظ وافری را ببرید.. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که کارده نوعی سبزی کوهی و محلی در استان زیبای فارس است.

آش کارده شیراز 1 طرز تهیه آش کارده شیراز

موادلازم آش کارده

آرد گندم: ۱ پیمانه.
آبغوره: ۱ پیمانه.
خرده برنج یا جو پرک شده: نصف پیمانه.
پیاز ساطوری شده: ۱ عدد بزرگ.
شنبلیله خشک: ۲ پیمانه.
سبزی کارده خرد شده: نیم تا یک کیلوگرم.
روغن و نمک: به میزان لازم.

آش کارده شیراز 3 طرز تهیه آش کارده شیراز

دستور پخت آش کارده شیراز

روش اول( اگر از سبزی خشک شده استفاده می‌کنیم)
برای تهیه آش کارده شیراز، ابتدا کارده خشک را در ظرفی به همراه مقداری آب به مدت ۲ الی ۳ ساعت می‌خیسانیم. بعد، آن‌ها را از آب خارج کرده و در یک قابلمه بزرگ همراه با آرد گندم به وسیله گوشت‌کوب می‌کوبیم. آن قدر این کار را انجام می‌دهیم تا آرد گندم کاملاٌ به خرد کارده‌ها برود. در انتها، آبی که کارده‌ها را در آن خیس کرده‌ایم را به مخلوط بدست آمده اضافه می‌کنیم. تا حدی که ۴/۳ از قابلمه پر شود. سپس، آن را روی شعله متوسط گاز گذاشته و دوغ یا ماست ترش شده را به آن می‌افزاییم. پس از به جوش آمدن، مرتب آش را هم می‌زنیم تا ته نگیرد. بعد از گذشت حدود ۳ الی ۴ ساعت که سبزی کارده کاملاٌ پخت شد برنج را به مواد اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم که آش یک ساعت دیگر نیز بپزد.
پیاز را نیز در ماهی‌تابه و در روغن داغ سرخ می‌کنیم تا رنگ آن طلایی شود. سپس، شنبلیله، زردچوبه و آرد گندم را افزوده و کمی تفت می‌دهیم. مخلوط را داخل آش ریخته و صبر می‌کنیم تا آش ۱۵ دقیقه دیگر جوشیده و لعاب بیندازد. بعد از این زمان، آش کارده خوشمزه ما حاضر است.
روش دوم: ( اگر از کارده تازه استفاده می‌کنیم)
در صورت تازه بودن کارده‌ها، تیز و برنده بودنشان موجب زخم شدن گلو و زبان شما می‌شود. برای رفع این مشکل، بعد از کوبیدن این سبزی با آرد گندم دوغ یا آبغوره را به آن اضافه کرده و به مدت حدود ۲۴ ساعت در فضایی سرپوشیده و گرم می‌گذاریم. سپس، بقیه مراحل پخت را مانند روش اول ادامه می‌دهیم. آش کارده شیراز هر چه بیشتر بجوشد طعم ترش‌تری پیدا می‌کند.

آش کارده شیراز طرز تهیه آش کارده شیراز

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
[امتیاز: 15 میانگین: 4.2]
           
برو بالا
 

نظر کاربران :

  • فرضعلی سلیم پور ناغانی

    با درود و خدا قوت، ،به زبان ما بختیاری ها این علف که در کوه های این استان به وفور رشد می کند وغذای مورد علاقه ما محسوب می شود ،به پخته آن آش کاردیم می گیم یا همون آش کارده، وبهبهانی ها هم هره میگن، روشی که ما درست می کنیم به اینصورت هست، اوایل شب آب رو داخل دیگ گذاشته تا کمی گرم شود ،زیاد داغ نباشد، حالا آن رو برداشته ودرجایی می گذاریم ، سپس سبزی یا همون کارده های خشک شده رو به آن اضافه می کنیم ،مقداری هم برنج خورده به آن اضافه می کنیم و سپس با هم مخلوط کرده وچیت یا مایه از قبل آماده شده رو در حین به هم زدن به آن اضافه می کنیم ،در نهایت آرد به مقدار لازم روی آن می پاشیم و رویش گذاشته و با پتو روی آن رو کاملامی پوشانیم و تا صبح صبر می کنیم وصبح روی آن رو برداشته و مقداری از مواد و آب رو در شیشه ای برمی داریم وبه عنوان چیت یا مایه برای دفعات بعد نگه می داریم وسپس دیگ رو روی اجاق گذاشته و حین پختن بهم می زنیم تا قل بزنه وته نگیره ، حدود دو تا سه ساعت خوب پخته می شود، چون اگر خوب پخته نشود موقع خوردن زبان به خارش می افتد.

    ۱۹ بهمن, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
    • فرضعلی سلیم پور ناغانی

      در ضمن طبع آن هم سرد هست، واین آش رو هم صبحاته وهم شام و بیشتر بصورت تلیت استفاده می کنند. امید دارم درست توضیح داده باشم تا مورد استفاده دیگران نیز قرار بگیرد،

      ۱۹ بهمن, ۱۴۰۱
  • جابری

    منم سد درودزن ۵۰کیلومتری مرودشت زندگی میکنم هر سال اش کارده درست میکنیم کسی میدونه طبعش سرده یا گرمه

    ۲۱ فروردین, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • M. B

    اینایی که سر خیابون میفروشن اصلا مثل خونگیش نیست

    ۱۲ فروردین, ۱۴۰۱ پاسخ دادن
  • هاجر

    آش کارده به روش تخمیر مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد هست .حالا شیرازیا به اون روش درست میکنن .استان ما به شکل تخمیر درست میکنن که اصل اش کارده هست

    ۱۶ خرداد, ۱۴۰۰ پاسخ دادن
  • سجاد

    دقیقا اینجا همه چیز رو اشتباه گفت ما لر ها از روش تخمیر استفاده می کنیم

    ۳ بهمن, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • ع ق

    ما فکر میکردیم این آش فقط مختص استان ماست
    استان کهگیلویه و بویراحمد از همه جا بیشتر استفاده میکنه

    ۳۰ اردیبهشت, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
  • محمود

    هر کسی خواست براش درست میکنم که از خوردنش لذت بره،،آش کارده درست کردن قلق خودش رو داره
    که همه کس نمیتوتن درست کن

    ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
    • محسن اسدالهی فر

      واقعا اگر امکانش باشه و شما تهران باشید بنده حتما مشتاقش هستم چرا که ده ساله دلم براش لک زده.

      ۲۸ آذر, ۱۴۰۰
    • الهه

      سلام دستور پختتون میگید

      ۱۹ دی, ۱۴۰۱
    • S.k

      چجوری

      ۲۰ دی, ۱۴۰۱
  • فرید

    چیکار کنم آش کاردم ترش بشه

    ۲۶ فروردین, ۱۳۹۹ پاسخ دادن
    • M. B

      ما اطراف شیراز زندگی میکنیم. روشمون رو مینویسم
      پیمانه بستگی به ظرف مورد نظرتون داره.
      و اول کار بگم ما از کارده ای که سری قبل درست کردیم کمی به عنوان مایه برمیداریم که اصلی ترین رکن هست. مثل ماست درست کردن.

      آب داغ، آرد، برنج نیم دانه، سبزی کارده، مایه همه
      را مخلوط میکنیم به مدت یک روز کامل جای گرم و زیر چند پتو نگه میداریم. روز بعد مواد رابهم میزنیم، قبل پخت از مایه که مخلوط همه مواد هست برمیداریم و آش را روی شعله میذاریم و تا وقتی جوش بیاد بهم میزنیم که ته نگیره

      اگه مایه نداشتین از دوغ گازدار جای مایه استفاده کنید. بار اول مزه آش دوغ میده اما میتونین ازش مایه بردارین و آش بعدیتون دیگه مزه آش دوغ نمیده

      ما بعد یک ساعت پختن پیاز داغ فراوون با زرد چوبه و فلفل و نعنا درست میکنیم. اما بعضیا سفید دوسدارن

      ۱۲ فروردین, ۱۴۰۱
  • محسن

    در روش اصلی آبغوره استفاده نمیشه چه کارده خشک چه تر برای ترش شدن از روش تخمیر استفاده میشه، مثل درست کردن ماست مایه زنی میشه و حداقل ۱۲ ساعت در دمای حدود ۴۰ درجه نگه داشته میشه

    ۲ اسفند, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
  • اش کارده خور

    شهرکردی ها هم دارند آنها بهش کاردین می گویند .
    بله روستاهای اطراف شیراز و اقلید و کازرون و ..جاهایی که این گیاه هست .یاسوج هم داره ،فقط کازرونی ها ماستش بیشتره و سفید هست ،مال بقیه سبز هست .

    ۲۴ دی, ۱۳۹۸ پاسخ دادن
    • یلدا

      نه کازرون آششون سبزه
      شیراز آششون سفیده

      ۴ آبان, ۱۴۰۱
  • سید محمد حسینی

    استان فارس به آشکاردش معروفه کلیه این آش به کارده یا همون گیاه کوهی هستش که میریزن داخلش

    ۱۰ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • استا ملنگ

      به ان ميگيم اش كارده نه كاردين

      ۱۰ آبان, ۱۳۹۸
  • سید محمد حسینی

    این آش مربوط به شیراز هست و خیلی آش خوشمزه و ترش مزه ای داره که لذت خوردنش در روزهای سرد بارانی و برفی دوچندان هست

    ۹ اسفند, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
  • الهام حاجی زاده

    این آش در سرمای سوزان زمستان خیلی خوشمزه هست و جز مواردی هست که دو برابر چای بدنتون رو گرم میکنه و طعم ترش مزه ای داره و اگر کسی ترش مزگی رو دوست داره حتما امتحان کنه

    ۹ بهمن, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • شبنم ،خورشیدی

      سلام من خوزستانی ام..و همسرم شیرازی اصلا غذاهای جنوبی رو نمیپسنده…میشه ما باهم برای تبخ غذاها با هم در ارتباط باشیم?

      ۱۳ آذر, ۱۳۹۹
  • رها مسعودی

    آش کارده دقیقا مال شیراز نیست.مربوط ب روستاهای شیراز میشه ..خیلی خوشمزه اس، حتما تو شبای شیراز تو خیابونای چمران یا ارم ی کاسه بخرینو نوش جان کنید

    ۲۸ آذر, ۱۳۹۷ پاسخ دادن
    • نجمه

      عزیزم همه جای استان درست میکنند و هر شهری به سبک خودشون میپزن

      ۲۳ دی, ۱۳۹۷

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *